Πάει σε μετωπική σύγκρουση με την Πολιτεία η Σούπερ Λίγκα

Τη μεγαλύτερη, όμως, την έριξε ο Αχιλλέας Μπέος του άλλου… Ολυμπιακού, εκείνου από τον Βόλο! Με επιστολή-ανακοίνωση, η ομάδα της Μαγνησίας επιτίθεται στην ΟΠΑΠ ΑΕ και κάνει λόγο για σχέδιο αποικιακής σύμβασης που έστειλε η εταιρεία στις ΠΑΕ. Γι’ αυτό ζητάει από τις διοργανώτριες αρχές και κυρίως από τη Σούπερ Λίγκα να πάρει μέτρα για να μην υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μπέο κινούνται και άλλοι παράγοντες. Από την πρόσφατη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, άλλωστε, είχε γίνει αντιληπτή η πρόθεση για περιορισμό των συνδέσεων με οτιδήποτε βρίσκεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πρώτα με την απαίτηση να σβηστούν οι ρήτρες βίας από τις χορηγικές συμβάσεις με τον ΟΠΑΠ, έπειτα με την επιστολή για διαγραφή του ποσοστού 10% επί των τηλεοπτικών συμβολαίων που πηγαίνει σε δύο Ταμεία της ΕΛΑΣ και, βεβαίως, με την κάθετη άρνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην απόφαση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή να απαγορεύσει τις μετακινήσεις σε κάποιους αγώνες.
Ουσιαστικά, δηλαδή, η αντίδραση του Μπέου δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την έναρξη της κόντρας επί μιας ουσιαστικά ασήμαντης αφορμής. Διότι εάν κάποιος διαφωνεί με ένα σχέδιο σύμβασης, τότε πάει σε διάλογο με την άλλη πλευρά και προσπαθεί να βελτιώσει τους όρους συνεργασίας. Δεν πηγαίνει κατευθείαν σε σύγκρουση. Εκτός και αν αναζητά την αφορμή και τη βρίσκει με αυτόν τον τρόπο.
Η ουσία, πάντως, δεν αλλάζει. Στη Σούπερ Λίγκα θέλουν να πάνε σε μετωπική με την Πολιτεία και, όπως λένε κάποιοι παράγοντες, «ήρθε η ώρα να κόψουμε επιτέλους τον ομφάλιο λώρο με το κράτος». Τι θα προκύψει από την κόντρα θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να μας φανεί παράξενη μια απόφαση για λουκέτο στα γήπεδα για μία αγωνιστική ως μορφή πίεσης.


Σχολιάστε εδώ