Μπουρλότο!

ξ Όπως η στήλη είχε προβλέψει προ δεκαπενθημέρου, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) κήρυξε «φαλιμέντο» μη καταβάλλοντας το μέρισμα στους δικαιούχους (που προέρχεται από τις κρατήσεις του μισθού τους) χωρίς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να δίνει μια δεκάρα για το γεγονός! Αναλγησία…
s Μάταια, μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αντιστρατήγων ε.α. κ. Κοράκης προσπαθούσε να γίνει δεκτός από υπουργούς.
Ήταν απασχολημένοι. Τον παρέπεμψαν σε δευτεροκλασάτους.
ξ Δεν έχουν αντιληφθεί οι κ. υπουργοί ότι είναι εκεί για να προστατεύουν, εκτός των άλλων, τα δικαιώματα των αξιωματικών και να κρατούν το φρόνημά τους ψηλά αντί να μοιράζουν στρατόπεδα σε φιλαράκια των ΟΤΑ, να μειώνουν τη θητεία ή να μετατρέπουν τις στρατιωτικές σχολές σε κολέγια της κυρα-Μαρίτσας για να μαζέψουν ψήφους;
s Ουδέποτε άλλοτε η εμπιστοσύνη του Σώματος των
Αξιωματικών προς την πολιτική ηγεσία δεν είχε κλονιστεί τόσο. Υπάρχει τεράστιο χάσμα εκδηλούμενο για δυσπιστία και αποστροφή. Κι αυτό έχει επιπτώσεις στη μαχητικότητα του Στρατεύματος…

Ο κ. αναπληρωτής ΥΕΘΑ
s «Γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες…», κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μπεγλίτης («Ε», 29/9).
Και την επομένη στο «Βήμα»: «Κάποιοι έγιναν πλούσιοι και βρίσκονται εντός και εκτός του Πενταγώνου… Πρέπει να καθαρίσουμε το παρελθόν».
ξ Τι προκάλεσε την έκρηξη ειλικρίνειας του εκ Κορίνθου πολιτικού;
s Αν ο κ. ΑΝΥΕΘΑ δεν προχωρήσει σε ονόματα ή, έστω, έναρξη ενδελεχούς έρευνας οζόντων φακέλων, τότε διέπραξε μέγα ολίσθημα.
ξ Η στήλη πάντως, για να τον βοηθήσει, προτείνει να αρχίσει με τις υποθέσεις ηλεκτρονικού πολέμου, ελικοπτέρων ΝΗ-90, μαχητικών MIRAGE 2000-5, πυροβόλων SUZANA κ.ά.

Λαγός τη φτέρη έσειε…
ξ Ο άνθρωπός μας στη Γαλλία είναι ο τίτλος οσφυοκαμπτικού σχολίου στα «Νέα» (28/9) και αναφέρεται στη μεγάλη κινητικότητα και τις επαφές του πρώην τσάρου της οικονομίας μας κ. Γιάννου Παπαντωνίου, στο Παρίσι. Παρατάσσονται διάφορα ονόματα, όπως Ζαν Πιερ Ζενέ, Πασκάλ Λαμί, Μπριζίτ Μπαρντό κ.ά., με λεπτομερείς περιγραφές δείπνων που έδωσε, ασφαλώς, ο πρώην υπουργός στον συγκινημένο δημοσιογράφο.
s Η επίσκεψη του κ. Παπαντωνίου συμπίπτει με την παράδοση από τους Γάλλους της 6ης «εκσυγχρονισμένης» φρεγάτας, έργο που ανέθεσε απευθείας στους Γάλλους ο πρώην υπουργός, παρά την αντίδραση των ναυάρχων, που την τελευταία στιγμή ανέκρουσαν πρύμναν…
ξ Ο κ. Π. επί της θητείας του έδωσε στους Γάλλους, με απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό, εξοπλιστικά προγράμματα άνω του 1,5 δισ. ευρώ (μεταφορικά ε/π ΝΗ-90: 680 εκατ. ευρώ, εκσυγχρονισμός φρεγατών: 480 εκατ. ευρώ, βλήματα αέρος-αέρος ΜΙΚΑ: 220 εκατ. ευρώ κ.ά.).
s Ο πρώην υπουργός, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Δηλώνει (ΣΚΑΪ 1/10): «Οι κυβερνήσεις Σημίτη επέτυχαν τεράστια οικονομικά αποτελέσματα…» Για ποιους; Δεν διευκρίνισε.


Σχολιάστε εδώ