Μπορούμε τα πάντα

Πρόκειται για κτιριακό συγκρότημα που βλέποντάς το απ’ έξω αλλά και περπατώντας σ’ όλους τους χώρους δεν πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε νοσοκομείο. Τα ζωντανά χρώματα, οι ζωγραφιές στους τοίχους, η διαρρύθμιση σε ταξιδεύουν σ’ άλλο κόσμο, χαμογελαστό, και το άρρωστο παιδί νιώθει, ζει, αισθάνεται ότι είναι μέσα στη ζωή, στο σχολείο, παντού.
Κι αυτό που αβίαστα βγαίνει είναι το μήνυμα για τον καθένα μας, για τον κάθε Έλληνα, για την πολιτική ηγεσία ολόκληρη, ότι μπορούμε τα πάντα. Κι όποιος αμφιβάλλει έχει μπροστά του την απόδειξη.
Όλα αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες ξεκίνησαν το 2007, με τον Κάρολο Παπούλια να βάζει τον θεμέλιο λίθο, και μέσα σε τρία χρόνια στέκει πλέον εκεί στο Γουδί, στον πρώην στρατώνα, δίπλα στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία», το νέο απόκτημα, με όλα στην εντέλεια. Αν το Δημόσιο είχε αναλάβει να το κατασκευάσει με τους δικούς του μηχανισμούς, το σίγουρο είναι ότι ούτε τα θεμέλια δεν θα είχαν μπει, ενώ άγνωστο είναι το πότε θα τελείωνε. Δέκα χρόνια και παραπάνω βολοδέρνουν ακόμη ατελείωτα τα Νοσοκομεία Κέρκυρας και Κατερίνης.
Το πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά στη χώρα μας θα είναι το καμάρι του ΕΣΥ, στο οποίο εντάχθηκε, και όλες οι ελπίδες τώρα είναι να λειτουργήσει και να διοικηθεί σωστά. Βέβαια και ο Σύλλογος «Ελπίδα» και πάνω απ’ όλους η Μαριάννα Βαρδινογιάννη θα έχει συνεχώς τα μάτια της στραμμένα εκεί…
Άλλωστε δεσμεύτηκε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας στον χαιρετισμό που απηύθυνε ότι «θα
υπερνικήσουμε τις αδυναμίες που έχουμε ως Πολιτεία και θα υπηρετήσουμε αυτό το έργο παρέχοντας υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου».
Παραδίδοντας το Ογκολογικό Νοσοκομείο, η κυρία Μ. Βαρδινογιάννη τόνισε:
«Από σήμερα η χώρα μας γίνεται πιο ισχυρή στη μάχη κατά του καρκίνου. Γιατί σήμερα παραδίδουμε στη νέα γενιά της πατρίδας μας και στις γενιές που έρχονται μια πρότυπη παιδιατρική ογκολογική μονάδα. Έναν χώρο που θα γίνει πραγματικό οχυρό για όσα παιδιά χρειαστούν να παλέψουν σ’ αυτόν για τη ζωή τους. Τους υπόσχομαι πως θα μας βρουν στο πλευρό τους, στον πιο δύσκολο αγώνα τους, στον αγώνα τους για ζωή».


Σχολιάστε εδώ