Μας κάναν να νιώθουμε ένοχοι γιʼ αυτό που είμαστε

Την ώρα που ο αρχιτραπεζίτης της Deutsche Bank επέδιδε στον έλληνα πρωθυπουργό, τον «δικό τους άνθρωπο στην Αθήνα», το τέθριππο του Βρανδεμβούργου, για τη… «δύναμη της αλήθειας»! Ποιας αλήθειας; Δηλαδή της επιβολής της εσχάτης των οικονομικών ποινών στον ελληνικό λαό. Τώρα επελαύνει ακόμη αγριότερη λιτότητα, πανευρωπαϊκά γενικευμένη πια. Επιτέλους όμως οι εργαζόμενοι της γηραιάς ηπείρου άρχισαν να αφυπνίζονται.
Σοσιαλνεοφιλελεύθεροι κυβερνώντες και συγκυβερνώντες –μια πολιτική τάξη χρεοκοπημένη– σπεύδουν «αγαλλομένω ποδί» να λάβουν το ένα μετά το άλλο τα ανθρωποφαγικότερα μέτρα σε βάρος του κόσμου της εργασίας. Γιʼ αυτούς και την ομοούσιά τους Κομισιόν το πρόβλημα είναι η διάσωση της τραπεζικής βιομηχανίας. Δεξιοί και (τάχα μου) αριστεροί αποκεφαλίζουν αδίστακτα τα εργατικά δικαιώματα θεσμοθετούν ξεδιάντροπα ελεύθερες απολύσεις, αποψιλωμένες προσλήψεις, περικοπές μισθών, καρατομήσεις συντάξεων. Μηδενίζουν τις δημόσιες δαπάνες, ευτελίζουν τις επενδύσεις.
Δισεκατομμύρια ευρώ στις ευρωπαϊκές χώρες αφαιρούνται από την εργασία, μεταφέρονται στο κεφάλαιο και περισσεύουν μόνο για το τραπεζικό σύστημα.
Τα εγκώμια και τα μετάλλια πηγαινοέρχονται σωρηδόν στην κυβέρνηση, προφανώς για την πολιτική της που απαθανατίζεται και στις ρυθμίσεις του νέου προϋπολογισμού. Φόροι 6,7 δισ. ευρώ, το 80% απʼ τους φτωχούς, μηδέν επενδύσεις = μηδέν ανάπτυξη. «Φυτρώνουν φόροι και από τα χωράφια», διακωμώδησε εύστοχα προχθές η «Ελευθεροτυπία». Μετά το βραβείο των Γερμανών ήρθε η αναβάθμιση της πιστοληπτικής μας ικανότητας από τη συνένοχη της καταστροφής μας Moodyʼs. Όσο τα ανδρείκελα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα απέχουν από την ίδρυση ενός ευρωπαϊκού θεσμού αδιάβλητης αξιολόγησης, θα ρυθμίζουν την κατάσταση οι κακόφημοι «Οίκοι», οι οποίοι θα ανεβοκατεβάζουν τις «ικανότητες» κατά τα συμφέροντα των τοκογλύφων.
Πέρα, ωστόσο, από τα παραμυθιάσματα των διεθνών κερδοσκόπων και των κατά χώρα εγκαθέτων τους, υπάρχουν πεντακάθαρες φωνές αλήθειας που ξεσκεπάζουν το έγκλημα. Κρυστάλλινη και αργυρόηχη η φωνή της Ναόμι Κλάιν («Βήμα», 2/10/10) που με την ειδωλοκλαστική μελέτη της, τη Shock Doctrine έβγαλε στη φόρα όλα τα άπλυτα του ΔΝΤ και της διεθνούς τραπεζικής βιομηχανίας, φωτίζοντας, εκτός από τον τρόπο δράσεως, τα ελατήρια και τον τρόπο σκέψεως των αφεντικών.
Η Κλάιν ανατέμνει και φωτογραφίζει τα διάφορα στάδια επέμβασης του Ταμείου και των εταίρων του στην Ελλάδα:
– «Κατʼ αρχάς το ΔΝΤ διέγνωσε ότι είστε άρρωστοι». Σʼ αυτό βοήθησε, ως γνωστόν, τα μέγιστα ο πρωθυπουργός μας, αυτοδυσφημίζοντας τη χώρα του.
– «Τώρα σας εκπαιδεύουν να αισθάνεσθε ότι είσθε ένοχοι για αυτό που είστε». Δηλαδή εμφύτευση ενοχής μας έκαναν οι διεθνείς εγκληματίες και μεταφέρουν το μεταμοσχευμένο αίσθημα από τους δράστες στα θύματα. «Όλοι μαζί τα φάγαμε» κατά το απόφθεγμα Παγκάλου. Όλοι μαζί –οι συγκεκριμένοι, ορατοί και αόρατοι,– τα φάγανε. Δεν τα φάγαμε, τα φάγανε…
– «Σκοπός είναι η αποενοχοποίηση των τραπεζών, η μεταφορά του βάρους της αποτυχίας από τους ώμους των ελίτ σε εκείνους των απλών ανθρώπων». Εφ ω και δεν γίνεται πλέον συζήτηση για ιδιωτικοποιήσεις τομέων της δημόσιας οικονομίας. Αυτό το δόγμα ξεπεράσθηκε από τις νέες κτηνωδέστερες πραγματικότητες.
Μετά το φιάσκο στην Αργεντινή και τη συσσώρευση οικτρών αποτυχιών σε όλες τις χώρες όπου πήγε, το ΔΝΤ έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας. Πούλησε ακόμη και αποθέματα χρυσού. Το σώσαμε εμείς. Ο Παπανδρέου με την απόφασή του να μας υπαγάγει εκεί, υποτίθεται για να μας σώσει.
Με την ένταξή μας εκεί του ανοίξαμε τις πύλες της Ευρωζώνης και, όπως μας το λέει ωμά η Ναόμι Κλάιν, «κατά έναν περίεργο τρόπο σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία»!
Εμείς το σώσαμε. Αυτό όμως μας βουλιάζει στη χρεοκοπία και με τις εντολές του στην κατοχική κυβέρνηση σφίγγει συνεχώς το βρόχο στο λαιμό μας. Θα μας πνίξει!
Σʼ αυτό το απαίσιο έργο του έχει άξιους συνεργούς το εξαρτημένο μιντιακό σύστημα. Το διεθνές και το επιχώριο. Στα ΜΜΕ παίζεται μια παράλληλη τραγωδία, όπως πρόσφατα ανέλυε μαθητής του Νόαμ Τσόμσκι, ο Νταν Χιντ (εκτενέστερα Μ. Μητσός, «ΝΕΑ», 30/9/10) τα ΜΜΕ κρύβουν τις (αληθινές) πληροφορίες από το κοινό, λειτουργούν ως προπαγανδιστές, ενώ η συγκέντρωση, η επεξεργασία και η μετάδοση των ειδήσεων, τελικά η επιλογή των θεμάτων με τα οποία θεωρούν σκόπιμο να ασχοληθούν, υπόκεινται στην αρνησικυρία των αφεντικών.
Και ενώ «όλα τα ʼχε η Μαριορή κι ο φερετζές της έλειπε», μας ήρθε κεραυνός η παρανοϊκή δήλωση Χριστόφια στο εβραιοκρατούμενο Ινστιτούτο Brookings της Ουάσινγκτον ότι «και η Ελλάς εισέβαλε στην Κύπρο»! Ντροπή. Κατάντημα που δείχνει ότι και το πολιτικό και το ιδεολογικό και το νοητικό σύστημα άμυνας του Ελληνισμού βρίσκονται στην εντατική.
Στα χείλη μας ξαναέρχεται η γνωστή ρήση του Βιργιλίου «αναφανήναι τις εκ των οστέων ημών έκδικος», να βγει κάποιος από τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά για να μας σώσει…
Άμα ψάξει λίγο ο λαός θα τον-τους βρει ανάμεσα στους «τελευταίους ζωντανούς». Και χρωστά να το κάνει στις επικείμενες εκλογές.


Σχολιάστε εδώ