Κόντρα Βότση – Μάνδρου για Βατοπέδι, με παραπομπές στον Ψυχάρη!

Ένας εντυπωσιακός διάλογος αναπτύχθηκε μεταξύ του Γιώργου Βότση, της Ιωάννας Μάνδρου και της Έλλης Τριανταφύλλου, με αφορμή το άρθρο του πρώτου στην «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Πρώτος ο… ΣΚΑΪ έβγαλε πόρισμα για το Βατοπέδιο». Έγραψε μεταξύ άλλων ο Γ. Βότσης:«Θέλει ειδικά προσόντα, ασφαλώς, για να διανύσεις τη χαοτική απόσταση από τον Περισσό ως την Ηρώδου του Αττικού. Για να βρεθείς, επί κυβερνήσεως Κ. Σημίτη, και με αφετηρία τις ταπεινές σελίδες και τον γλίσχρο μισθό του “Ριζοσπάστη”, πάμπλουτη εργολάβος των… Γραφείων Τύπου, τόσο που να σε ξεφωνίζει ο Γ. Κουρής σαν “κυρία φως, νερό, τηλέφωνο” και με τον ντόρο που ξεσηκώθηκε να σε εξαναγκάζει σε παραίτηση ως και ο Στ. Ψυχάρης. Θέλει να είσαι από ειδική στόφα, αναμφίβολα, για να σε προβάλλει τώρα, εδραιωμένη πια τηλεπερσόνα, σαν “έγκυρη δημοσιογράφο” κοτζάμ αξιωματική αντιπολίτευση (που, με τέτοια μυαλά και καμώματα, άντε να ξαναδεί εξουσία…)».
Η Ιωάννα Μάνδρου απάντησε με επιστολή της προς την «Ελευθεροτυπία», γράφοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Πίστευα πως ο κ. Βότσης είχε ξεπεράσει προ πολλού το γεγονός της κατάθεσής μου σε βάρος του στη σκληρή αντιδικία που είχε προ ετών με τον κ. Σταύρο Ψυχάρη, στον οποίο απέδιδε, ενώ δεν ήταν έτσι, την πατρότητα σχολίου που δημοσιεύθηκε στο “Βήμα” και τον έφερε, αυτόν, με τόσες ευαισθησίες για το περιβάλλον, ως ιδιοκτήτη αυθαιρέτου, και δη προικώου στο Ψυχικό». Και συνέχιζε: «Η κοινωνική ανέλιξη και η επαγγελματική επιτυχία, προϊόν σκληρής εργασίας, δεν είναι προνόμιο μόνον εκείνων που στεγάζονται επί χρόνια σε πολιτικές ομπρέλες, εξαγοράζουν ιδεολογικές ταυτίσεις και παριστάνουν τις αυθεντίες, τις οποίες, ευτυχώς, έχει αποβάλει προ πολλού η δημοσιογραφία».
Τέλος, η Έλλη Τριανταφύλλου στην επιστολή της προς την εφημερίδα γράφει: «Με όλο τον σεβασμό, αναρωτιέμαι πόσο απέχει αυτή η πρακτική από τον χαφιεδισμό που τόσο πολέμησε στα χρόνια της δόξας του ο εν λόγω συνάδελφος και γιατί επιλέγει τις “φωτογραφικές” μεθόδους σπίλωσης συνειδήσεων που ο ίδιος κατακεραύνωνε μια ζωή. Λυπάμαι που δεν νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ στον κ. Βότση για τη συνεργασία μου (ολιγόμηνη, για την οποία δούλεψα εντατικά με την παραγωγή και προβολή σειράς τηλεοπτικών εκπομπών εξειδικευμένης θεματολογίας και πληρώθηκα με τη συλλογική μου σύμβαση) με το αγροτικό κανάλι του υπουργείου Γεωργίας. Αργόμισθη (καθ’ οιονδήποτε τρόπο, διότι όπως καλά θα γνωρίζει ο κ. Βότσης υπάρχουν πολλοί τρόποι αργομισθίας) και κρατικοδίαιτη ουδέποτε υπήρξα στη ζωή μου».


Σχολιάστε εδώ