Κλείνει η ΑΤΕ Διαφημιστική!

Ακατανόητη έως αψυχολόγητη κρίνεται η ενέργεια της Αγροτικής Τράπεζας να κλείσει την ΑΤΕ Διαφημιστική, θυγατρική της εταιρεία, η οποία στα 30 χρόνια λειτουργίας της πρόσφερε πολλά στην τράπεζα, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια είχε σημαντικά κέρδη!
Πέρα όμως από το οικονομικό μέρος είναι και το κοινωνικό, αφού το κλείσιμο της ΑΤΕ Διαφημιστική θα αφήσει στον δρόμο 18 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 11 είναι μητέρες ανήλικων παιδιών. Οι εργαζόμενοι αυτοί τι θα απογίνουν σε μια χώρα που μαστίζεται από την κρίση; Μήπως τουλάχιστον θα πρέπει να απορροφηθούν στη Διεύθυνση Επικοινωνίας της Αγροτικής, αφού πρόκειται για ανθρώπινο δυναμικό με τεχνογνωσία και εξειδίκευση, ικανό να καλύψει στο έπακρο τουλάχιστον τις εσωτερικές διαφημιστικές ανάγκες του Ομίλου, εξασφαλίζοντας επιπλέον κεφάλαια για την τράπεζα, αντί να τα σπαταλά σε ξένα συμφέροντα;
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ετήσιο κονδύλι του Ομίλου ΑΤΕbank για την παραγωγή διαφημιστικών εντύπων είναι 250.000 ευρώ, ποσόν που μπορεί να καλύψει σε μεγάλο ποσοστό την ετήσια μισθοδοσία του προσωπικού της ΑΤΕ Διαφημιστική, που σημειωτέον είναι χαμηλά αμειβόμενο. Άλλωστε, πρακτική της κυβέρνησης είναι να κάνει μετατάξεις και απορροφήσεις προσωπικού ακριβώς για να αποφύγει τις απολύσεις.
Γιατί λοιπόν μια κρατική τράπεζα δεν ευθυγραμμίζεται με την πρακτική αυτή; Γιατί σώνει και καλά θέλουν το… κεφάλι 18 ανθρώπων επί πίνακι;
Να σημειώσουμε ότι για το θέμα αυτό κατέθεσε και ερώτηση στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου.


Σχολιάστε εδώ