Και εσωτερική κρίση στο «Βήμα»

Πριν από δύο μήνες έφθασε στα πρόθυρα της παραίτησης ο Βασ. Χιώτης, αλλά με παρέμβαση του Σταύρου Ψυχάρη δεν επέμεινε. Και τότε βρέθηκε η… λύση μιας δίμηνης άδειας για… εκτόνωση, και υπεύθυνος του πολιτικού ρεπορτάζ είχε αναλάβει προσωρινά ο Άρης Ραβανός. Όμως η συνύπαρξη Καψή – Χιώτη δεν μπόρεσε να επιτευχθεί και την Κυριακή το πρωί στο «Da Capo», σε συνάντηση που είχε ο Βασίλης Χιώτης με το αφεντικό του ΔΟΛ, του ζήτησε να τον απαλλάξει από τη θέση του αρχισυντάκτη, αλλιώς θα φύγει. Και τελικά ο Ψυχάρης αποδέχθηκε την παραίτηση και στο εξής ο Χιώτης θα κάνει θέματα ρεπορταζιακά και δεν θα συμμετέχει σε συσκέψεις. Και τη θέση του ως αρχισυντάκτη πολιτικού θα καλύπτουν οι Καρακούσης – Πολυμίλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλα στελέχη του «Βήματος» έχουν πρόβλημα συνεννόησης με τον διευθυντή τους, τον Παντελή Καψή (γι’ αυτό και ακούγεται ότι θα υπάρξουν κι άλλες παραιτήσεις), ενώ σε συζητήσεις μιλούν για ένα κέντρο εντός της εφημερίδας που είναι μονίμως κατά του Σαμαρά.
Εξελίξεις μετά τις εκλογές
Στο μεταξύ, ως προς το μέλλον του «Βήματος», πληροφορίες επισημαίνουν ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, και τίποτε δεν αποκλείεται, ακόμη και το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου συζητείται…
Στο μεταξύ η απεργία στον ΔΟΛ ανεστάλη την περασμένη Τρίτη ύστερα από πρόταση του απερχόμενου ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού. Το μεσημέρι ο πρόεδρος του Οργανισμού Σταύρος Ψυχάρης κάλεσε τον Μάρκο Γκανά σε συνάντηση. Ήταν η 5η μέρα που οι διοικητικοί υπάλληλοι έκαναν απεργία, παρότι κάθε μέρα το δικαστήριο αποφάσιζε πως ήταν παράνομη. Ο Στ. Ψυχάρης δεν δεσμεύθηκε ότι οι απολύσεις θα σταματήσουν, παραδέχθηκε μόνο ότι απολύθηκαν και εργαζόμενοι που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ πρότεινε να γίνει μια κοινή επιτροπή εργοδοσίας και εργαζομένων που θα ελέγχει τις προτάσεις για απολύσεις! Μετά τη συνάντηση και αφού η πλειονότητα της ΕΣΗΕΑ ξεκαθάρισε πως δεν συμφωνεί με απεργία στον ΔΟΛ, η ΕΠΗΕΑ αποφάσισε την αναστολή των απεργιών προσωρινά. Με την πρόταση διαφώνησε η παράταξη Δίκτυο και συμφώνησαν οι παρατάξεις ΑΣΚ και ΔΑΣ.


Σχολιάστε εδώ