ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕ;

Διάφοροι αλητήριοι παρασιτούντες με λοιδόρησαν με αισχρό τρόπο. Δεν ενέδωσα, δεν τα πήρα. Ζητάτε από τον κ. Μπεγλίτη να σας πει ποιοι πλούτισαν. Εγώ ξέρω τα ονόματα, αλλά δεν έχει καμία σημασία να τα πω. Πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τους εξοπλισμούς. Είναι παθογένεια».
Δύο σχόλια μόνον. Πρώτον, γιατί επί 4,5 χρόνια που είχε την ευθύνη δεν φρόντισε, πηγαίνοντας στον Εισαγγελέα, να «καθαρίσει» το σύστημα από τους «αλητήριους», τα «παράσιτα», και γιατί δεν κατονόμασε αυτούς «που πλούτισαν». Αν το είχε κάνει, θα είχε τώρα την εκτίμηση όλων. Δεύτερον, η παραμονή του επί έναν ολόκληρο χρόνο με το εντελώς νέο σύστημα του κ. Βενιζέλου δεν θεωρήθηκε «ενδεδειγμένη πράξη» από πολλά στελέχη του κόμματος που τον ανέδειξε και τα οποία άσκησαν έντονη κριτική και στο τέλος τον αποκήρυξαν.
Ο κ. Βασιλάκος αποχωρεί μάλλον άδοξα, έχοντας την αποδοκιμασία των επιτελών του Πενταγώνου για τις απίστευτες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στην προώθηση των εξοπλιστικών θεμάτων και με πολύ περισσότερους «εχθρούς» από ό,τι πριν. Παρότι υπηρέτησε με «σθένος» τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ατυχώς τον απομάκρυναν και οι δύο, αλλά, πού ξέρεις, υπάρχει και ο ΛΑΟΣ και η Αριστερά… Στη θέση του ο υπουργός Άμυνας κ. Βενιζέλος διόρισε αμέσως τον πτέραρχο ε.α. Δημήτρη Γιωργόπουλο.
Για μια ακόμη φορά χρησιμοποίησε την αποτυχημένη συνταγή των προκατόχων του, που διόριζαν κομματικούς και όχι έμπειρους τεχνοκράτες, όπως κάνουν όλοι και ιδιαίτερα οι γείτονες.
Ο πτέραρχος υπήρξε υπασπιστής του Α. Παπανδρέου, του κ. Γιάννη Χαραλαμπόπουλου και αργότερα υπαρχηγός ΓΕΑ, διακρινόμενος για την κομματική του αφοσίωση.
Η στήλη, σεβόμενη το θεώρημα «Αρχή άνδρα δείκνυσι», εύχεται καλή επιτυχία στον νέο γ.γ. Εξοπλισμών. Αν αρθεί εκτός φανατισμού, ψυχώσεων και κομματικών δεσμεύσεων, μπορεί να επιτύχει. Του το ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας.


Σχολιάστε εδώ