Τα… «παιδία» παίζει

Πρόκειται για κραυγαλέα περίπτωση δυσφήμησης του αθλήματος, πλην ουδενός ιδρώνει το αυτί. «Παραδειγματίζουν», έτσι, ακόμη και τους, εκ των οπαδών τους, φίλαθλους για να μην αναφερθούμε στους καθ’ έξιν ταραξίες.
Να υπενθυμίσουμε, μήπως, ότι μόλις στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν είχαμε ακόμη και «ραντεβού θανάτου», μακράν της ποδοσφαιρικής έδρας του ενός ή του άλλου; Γιατί πρέπει να δίνουν αφορμές και να καλλιεργούν κλίμα στρεβλό, αλλά και επικίνδυνο; Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο δικός τους λόγος έχει ξεχωριστή βαρύτητα; Ότι η θέση και η ιδιότητά τους επιβάλλει να λειτουργούν προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση; Ακόμη και όταν δεν ομιλούν οι ίδιοι, αλλά… «κύκλοι» τους; Υπάρχει κάποιος… κύκλος αυτόκλητος που λειτουργεί ερήμην των δύο προέδρων; Επειδή, ωστόσο, η ζωή μας κύκλους κάνει -ακόμη και αν δεν «τετραγωνίζεται» ο κύκλος- προσομοιάζει (σχηματικά) με το μηδέν. Μηδενική, όμως, θα έπρεπε να είναι η ανοχή και των δύο σε οτιδήποτε δυναμιτίζει το κλίμα και όχι να διεκδικούν «δάφνες» ηθικού αυτουργού. Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα και όποιοι εθελοτυφλούν και γι’ αυτό… τα στρογγυλεύουν ας αναθεωρήσουν τη θέση τους. Στο κάτω κάτω, μεγάλα παιδιά είναι αμφότεροι. Που θέλουν να γίνουμε «Ευρώπη», εντός των αγωνιστικών χώρων.
Όμως, «Ευρώπη» υπάρχει και έξω από τα γήπεδα. Ας παραδειγματισθούν από τους ομολόγους τους ανά… τας Ευρώπας, απαλλασσόμενοι και από τους επικίνδυνους… «κύκλους» τους, τώρα!
Γιατί -εδώ και δεκαετίες το υποστηρίζουμε- οι πρόεδροι ιδίως των «μεγάλων» ΠΑΕ ελέγχονται και για ό,τι καλό -ενώ μπορούν- δεν κάνουν!
Σ.
ΥΓ.: Παραδίδοντας αυτές τις γραμμές στην εφημερίδα, πληροφορηθήκαμε ότι επελήφθη η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Γεγονός που ασφαλώς ικανοποιεί, έστω και αν θα περιορισθεί σε επίπληξη. Εάν έτσι συμβεί, η ηθική απαξία του πράγματος είναι δεδομένη. Αρκεί να γίνει αντιληπτή…


Σχολιάστε εδώ