Ψηφοδέλτιο νίκης ετοίμασε ο Μιχαλολιάκος

Ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ έκανε την έκπληξη, αφού το ψηφοδέλτιό του έχει τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας απ’ όλα τα μεταπολεμικά ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων της συντηρητικής παράταξης στον Πειραιά, τους λιγότερους Μανιάτες και τις περισσότερες γυναίκες! «Δυνατά χαρτιά» του συνδυασμού είναι ο Γιώργος Σιγάλας, ο καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ν. Σταυριανέας, ο γιος του προέδρου της ΠΝΟ Γ. Χαλάς, ο πρόεδρος των ταξιτζήδων Σεραφείμ Κασιδιάρης, η τυφλή γλύπτρια κ. Ρουκουτάκη κ.ά. Μετέχουν επίσης οικονομικοί μετανάστες που έχουν όμως πολλά χρόνια στον Πειραιά και έχουν διακριθεί για την εργατικότητα και την εντιμότητά τους, επιστήμονες, επιχειρηματίες, βιοτέχνες, εργάτες και φοιτητές. Όλοι είναι πολύ γνωστοί και σεβαστοί στον χώρο τους, με σημαντική προσφορά και γενική αποδοχή απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Ο Β. Μιχαλολιάκος δήλωσε στο «Π» πως είναι πολύ ευτυχής γιατί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκαν τόσοι πολλοί επώνυμοι Πειραιώτες που έσπευσαν να συστρατευθούν μαζί του και να τον βοηθήσουν στη μεγάλη προσπάθεια που ανέλαβε για να αλλάξει τον Πειραιά.

Έμφαση στην κοινωνία

Ακόμα δεν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Β. Μιχαλολιάκου για το τι σκέπτεται και σχεδιάζει για τον Πειραιά, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κινηθεί σε δύο άξονες: Τη βοήθεια των οικονομικά αδυνάτων και την υλοποίηση μεγάλων έργων. Συγκεκριμένα: Θα παρέχεται στέγη και τροφή σε όσους δεν έχουν, με τη συνεργασία φυσικά και της Εκκλησίας, η οποία έχει πλούσιο έργο και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα. Επίσης θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους άπορους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Θα επιδιωχθεί ολοήμερη λειτουργία των παιδικών σταθμών και αύξηση του αριθμού τους για να φύγει το άγχος από τους γονείς, που σήμερα δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους όταν φεύγουν για τη δουλειά.

Τέλος, θα υπάρξει και ειδική μέριμνα για τους ηλικιωμένους. Τα ΚΑΠΗ θα αλλάξουν φιλοσοφία και σχεδιασμό και θα ονομαστούν Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης. Δεν θα είναι μόνο χώρος συνεύρεσης ηλικιωμένων, αλλά σταθμός-αποκούμπι για την τρίτη ηλικία, που θα βρίσκει σ’ αυτά στοργή, κατανόηση και λύση για τα προβλήματά της, είτε αυτά είναι οικονομικά είτε υγείας. Όσον αφορά τα έργα, στόχος του Μιχαλολιάκου είναι να… αφήσει εποχή σε μια δύσκολη εποχή!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, θα εκμεταλλευθεί δύο μεγάλα έργα που θα γίνουν στην πόλη για να πετύχει την παράλληλη εξέλιξη κι άλλων. Συγκεκριμένα, με άξονες το τραμ και το μετρό θα επιδιώξει να γίνουν:

=Υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Φάληρο μέχρι το λιμάνι για να πάψει να χωρίζεται ο Πειραιάς στα δύο.

=Με αφορμή την κατασκευή σταθμού του μετρό στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου, υπογειοποίηση των οδών Βασ. Γεωργίου και Ηρώων Πολυτεχνείου και διαμόρφωση ενιαίου πάρκου με ενοποίηση των πλατειών Κοραή, Βενιζέλου, της οδού Δραγάτση και του χώρου όπου σήμερα είναι το κτίριο της Ραλλείου, το οποίο θα κατεδαφιστεί. Φυσικά θα δημιουργηθούν και υπόγεια πάρκινγκ με ρήτρα το αντίτιμο της στάθμευσης να είναι το μισό απ’ ό,τι είναι σήμερα στα ιδιωτικά πάρκινγκ της πόλης. Βασικός πυλώνας και σημείο αναφοράς της νέας τεράστιας πλατείας που θα δημιουργηθεί με την ένωση όλων αυτών των χώρων, θα είναι το Δημοτικό Θέατρο που θα αναδειχθεί και θα δεσπόζει στο κέντρο του Πειραιά.

Αν κριθεί δε ότι δεν εξυπηρετεί και το Εμποροναυτιλιακό Κέντρο στην αγορά θα κατεδαφιστεί κι αυτό για να γίνει το νέο δημαρχείο. Εξυπακούεται πως το κτίριο που θα αναδειχθεί πάνω απ’ όλα και θα αξιοποιηθεί η πολιτιστική και αρχιτεκτονική του ιστορία είναι το Δημοτικό Θέατρο, το οποίο δεν πρόκειται φυσικά να… γκρεμιστεί όπως… ήθελε ο «δαίμων του τυπογραφείου» την περασμένη Κυριακή.

Πρώτος στόχος, πάντως, του Β. Μιχαλολιάκου είναι να ξεβρωμίσει ο Πειραιάς. Όπως έλεγε μάλιστα ο ίδιος, θα κάνει κάθε βράδυ επί δύο ώρες βόλτες στην πόλη για να βλέπει πού υπάρχουν σκουπίδια ή πού υπάρχουν προβλήματα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια. Θα υπάρχει δε μια υπηρεσία άμεσης δράσης που θα αποκαθιστά αμέσως κάθε ζημιά (λακκούβα, σπασμένα πλακάκια στα πεζοδρόμια κ.λπ.).

Να σημειώσουμε τέλος ότι αυτήν την εβδομάδα ο Β. Μιχαλολιάκος θα παραιτηθεί από βουλευτής. Θα αφήσει την έδρα του στον Π. Μελά, όπως και το αυτοκίνητό του!

Στα Διαμερίσματα

Περιοδεία στα Διαμερίσματα άρχισε ο Β. Μιχαλολιάκος. Στο Ε΄ και στο Α΄ είχε εντυπωσιακή υποδοχή και συγκεντρώσεις. Στα Διαμερίσματα αυτά οι υποψήφιοι σύμβουλοι που κατεβάζει και θα κάνουν… τη διαφορά, είναι: Στο Α΄ ο γιος του Π. Μελά, ο Γιώργος Δαβάκης και η Αμαλία (Μελίνα) Φύκια. Στο Ε΄ ο Τ. Κάρλες, ο Κ. Μανωλάκος και ο Γ. Βοϊδονικόλας.

Και ο Μίχας

Να σημειώσουμε ότι περιοδεία στα Γ΄ και Ε΄ Διαμερίσματα έκανε και ο Γ. Μίχας. Στο Γ΄ πήγε πολύ καλά και είχε πολύ θερμή και ενθουσιώδη υποδοχή. Στο Ε΄ Διαμέρισμα πάντως δεν πήγε και τόσο καλά. Ίσως θα πρέπει να ενισχύσει στην περιοχή αυτήν τον συνδυασμό του. Να σημειώσουμε ότι αύριο ο Γ. Μίχας θα ανακοινώσει το όνομα του συνδυασμού του και θα κάνει την προεκλογική του διακήρυξη.


Σχολιάστε εδώ