Χάνει έδαφος ο Μίχας!

Τα γεγονότα που συνέβησαν την εβδομάδα που πέρασε δείχνουν ότι οι δημοτικές εκλογές στον Πειραιά θα έχουν πολλές ιδιαιτερότητες. Και κυρίως δεν θα είναι όσο άνετες φαινόταν, κάτι που σημαίνει πως τον Νοέμβρη στον Πειραιά θα έχουμε… ντέρμπι.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα.
Κατ’ αρχάς, το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Γ. Μίχας συναντήθηκε με τους δημοτικούς και τους διαμερισματικούς συμβούλους που εξελέγησαν με τον συνδυασμό του Π. Φασούλα και τους είπε ότι δεν θα συνεργαστεί με τους περισσότερους και θα φροντίσει να μην ταυτίζεται σε τίποτα με τη σημερινή δημοτική αρχή. Ουσιαστικά, δηλαδή, τους… έβγαλε άχρηστους και περνούσε ένα μήνυμα ότι δεν θέλει κανέναν απ’ αυτούς… Μάλιστα τους ζήτησε να τον… διευκολύνουν υποβάλλοντας παραιτήσεις από υποψήφιοι σύμβουλοι. Προχώρησε δε παραπέρα, λέγοντας ότι από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ βάζει υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πειραιά τον Φασούλα, δεν θα στηρίξει τον Γιάννη Σγουρό αλλά τον Γιάννη Δημαρά!
Όταν τα πληροφορήθηκαν αυτά τα ανώτερα όργανα του ΠΑΣΟΚ, θορυβήθηκαν και αποφασίστηκε να συγκληθεί την επομένη (σ.σ.: την περασμένη Δευτέρα) συνέλευση της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Α΄ Πειραιά, παρουσία και των βουλευτών του κόμματος, προκειμένου να βρεθεί λύση.
Στη συνέλευση τόσο ο πρόεδρος της ΝΕ Γ. Αξαρλής όσο και οι άλλοι ομιλητές ζήτησαν να πέσουν οι τόνοι και να κυριαρχήσει η ενότητα.
Ακολούθως, μίλησαν οι δύο βουλευτές, με πρώτο τον Μ. Μπεντενιώτη, ο οποίος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη στον Δήμο Πειραιά και στην Περιφέρεια Αττικής και δεν θα πρέπει να τη χάσει σε καμία περίπτωση, και μάλιστα από δικά του λάθη.
Στη συνέχεια μίλησε ο Δημ. Καρύδης, ο οποίος ζήτησε χαμηλούς τόνους και ενότητα, γιατί –όπως είπε– προέχει το κομματικό από το προσωπικό συμφέρον.
Τότε σηκώθηκε ο Γιάννης Μίχας και είπε προκλητικά, μεταξύ άλλων: «Όποιος θέλει ενότητα ας πάει να το πει στην Ιπποκράτους. Αν επιμείνει να κατεβάσει αντιπεριφερειάρχη τον Φασούλα, εγώ θα κατέβω ανεξάρτητος και δεν θα στηρίξω ούτε τον Σγουρό»!
Αντί δε να περιμένει να πάρει απάντηση για τα όσα είπε, έφυγε αφήνοντας τους βουλευτές και τα μέλη της ΝΕ στα κρύα του λουτρού!
Προσβλητική, θρασύτατη και απίστευτα κακή χαρακτηρίστηκε η στάση του από τους παρευρισκομένους. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι ζητούσαν από τους βουλευτές να διαμηνύσουν στην Ιπποκράτους πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν Μίχα γιατί δεν ανέχονται τέτοιου είδους εκβιασμούς και αλαζονικές συμπεριφορές.
Οι άνθρωποι του Γ. Μίχα προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις λέγοντας πως ο νομάρχης έφυγε γιατί πήγε σε εκδήλωση, αλλά κάθε άλλο παρά έπεισαν. Πάντως είναι γεγονός ότι ο Γ. Μίχας εθεάθη το βράδυ στην εκδήλωση για τον Μίκη Θεοδωράκη.
Οι αντιδράσεις αυτές του Μίχα έφτασαν μέχρι την Ιπποκράτους, με αποτέλεσμα το κλίμα να έχει βαρύνει πολύ γι’ αυτόν. Ορισμένα στελέχη του Κινήματος έλεγαν ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή του προέδρου, γιατί ενώ δεν… μίλησε με την αποκάλυψη ότι ο νομάρχης ήταν υπάλληλος των Γερμανών στα Ναυπηγεία, και μάλιστα αργόμισθος, εκείνος δεν σεβάστηκε τη μεγαλοψυχία του Γ. Παπανδρέου και πάει τώρα να του κάνει… ζημιά!
Την Τετάρτη το βράδυ, μάλιστα, ο Φασούλας πληροφορήθηκε ότι… πέρασε ο εκβιασμός του Γ. Μίχα και η Ιπποκράτους δεν θα τον κατεβάσει αντιπεριφερειάρχη Πειραιά γιατί προτιμήθηκε ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού Στ. Χρήστου. Χωρίς χρονοτριβή, μάζεψε όσους από τους συμβούλους του βρήκε και τους είπε ότι θα κατέβει ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος για να «κόψει» τον δρόμο του Μίχα προς τον δημαρχιακό θώκο του Πειραιά!
Όπως διαμορφώνεται το κλίμα στον Πειραιά και αν ο Φασούλας κατεβάσει συνδυασμό, ο δήμος θα πρέπει να θεωρείται χαμένος για το ΠΑΣΟΚ. Από κει και πέρα η Ιπποκράτους και όσοι χειρίστηκαν το θέμα του Πειραιά ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και κυρίως ας εξηγήσουν στους οπαδούς του κόμματος στον Πειραιά πώς κατάφεραν να κινδυνεύουν να χάσουν τον πιο σίγουρο δήμο που είχαν στην επικράτεια.
Τον έχει κυριεύσει πανικός
Βλέποντας το… όνειρο να γίνει δήμαρχος Πειραιά να απομακρύνεται και να κινδυνεύει με οδυνηρή ήττα, ο νομάρχης Πειραιά και υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ δείχνει διαρκώς αγχωμένος, νευρικός και έχει πολλά ξεσπάσματα. Και όλα ξεκίνησαν όταν άρχισε να διαπιστώνει ότι ο κόσμος (που περίμενε ότι θα τον υποδεχόταν σαν… Μεσσία) του… γυρίζει την πλάτη. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να απειλεί ανοιχτά όποιους νομίζει ότι… του χαλάνε την εικόνα στον Πειραιά.

***

Άλλους 22 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ανακοίνωσε ο Π. Μαντούβαλος. Οι πιο γνωστοί είναι ο τ. πρόεδρος του Γ΄ Διαμερίσματος Β. Αγγελής και ο πρώην αντιδήμαρχος (επί δημαρχίας Αγραπίδη) Γιώργος Βοϊδονικόλας.


Σχολιάστε εδώ