το Ζιζάνιο

===Στο καφέ της «Μεγάλης Βρετανίας» πήρε το μάτι μου το απόγευμα της Τρίτης τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, να συζητά με τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη. Μάλλον συνέντευξη θα έδινε. === ΜΙΑ… γνώριμη φιγούρα από το παρελθόν εμφανίσθηκε την περασμένη Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο. Ήταν ο γνωστός επικοινωνιολόγος (του Μητσοτάκη, του Αρσένη κ.ά.) και διαφημιστής Ζαν Κοέν, εβραϊκής καταγωγής, γεννημένος στο Παρίσι, αλλά με πολυετή δράση στην Ελλάδα. Συνόδευε τον νέο πρέσβη του Ισραήλ Άριε Μέκελ, που έδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Κ. Παπούλια. ===ΜΥΘΟΣ είναι ότι στην Ελλάδα έχει «παγώσει» κάθε είδους αναπτυξιακή προσπάθεια. Και ιδού η απόδειξη: Τις προηγούμενες ημέρες εγκαινιάσθηκε στην περιοχή της Λάρισας… οίκος ανοχής που άφησε άφωνους τους καλεσμένους με την πολυτέλεια, τη διακόσμηση και το διαστημικό ντεκόρ. Πληροφορίες λένε μάλιστα ότι οι ιδιοκτήτες της ξόδεψαν περί τα 4 εκατ. ευρώ στη συγκεκριμένη επένδυση. Α, ναι, τιμώμενο πρόσωπο στα εγκαίνια, έκοψε και την κόκκινη κορδέλα, ήταν η Τζούλια Αλεξανδράτου. Όπου γάμος και χαρά… === Δεν ξέρουμε αν η κυβέρνηση θα τα βρει… μπαστούνια με το ανάκτορο του τζόγου που οραματίζεται για το Ελληνικό! Ίσως έχει… άσους στο μανίκι, προς το παρόν όμως τα έχει κάνει από… κούπες! (Και να δούμε, βέβαια, τι θα κάνει η… ντάμα κ. Μπιρμπίλη)

***

Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε, Γιώργο. Πού τρέχει ο… προϋπο-λογισμός σου;

***

Ποιος δημοσιογράφος μεγάλου καναλιού κυκλοφορεί στους διαδρόμους της Βουλής και «απειλεί» ότι… αν γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς αυτός θα φύγει μετανάστης στην Αμερική; Και την επομένη τηλεφωνεί σε στελέχη της Ρηγίλλης λέγοντας… πόσο καλά τα πάει ο Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

***

Στην πολιτική
η προδοσία
είναι θέμα χρόνου…
έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Προφανώς θα είχε ζήσει πολλές τέτοιες εμπειρίες…

***

Στα κάτεργα του Μνημονίου ξέρει κανείς να μας πει πόσα χρόνια θα μείνουμε; Πόσο θα κρατήσει η αιχμαλωσία από την «τρόικα»; Ακούει κανείς; Ε, χτύπα τον τοίχο να δω αν ζεις…

***


Σχολιάστε εδώ