Τι χρεώνουν στον Νιόπλια

«Δεν υπάρχει θέμα προπονητή», δήλωσε ο Νικόλας Πατέρας μετά τη λήξη του αγώνα Παναθηναϊκός – Κοπεγχάγη, αλλά οι ενέργειές του δείχνουν πως υπάρχει ζήτημα. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», άλλωστε, έχει πολλά παράπονα από τη δουλειά του έλληνα τεχνικού. Τον θεωρεί βασικό υπεύθυνο για την εικόνα που παρουσιάζουν οι «πράσινοι» σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, ο Πατέρας χρεώνει στον Νιόπλια ότι:
1. Δεν άσκησε βέτο στις μεταγραφικές επιλογές του Κάρλος Φρέιτας και του Δημήτρη Γόντικα, παρά τις ενστάσεις του για παίκτες όπως ο Μπουμσόνγκ και την επιθυμία του να πάρει ο Παναθηναϊκός κεντρικό μέσο και σέντερ φορ.
2. Ότι δεν κατάφερε να ελέγξει τα αποδυτήρια. Άφησε τους παίκτες να ξεφύγουν από τα όρια και ο καθένας να ενεργεί είτε ως τεχνικός διευθυντής είτε ως γενικός αρχηγός, ενώ δεν αντιλήφθηκε ότι βασικά στελέχη της ομάδας δεν έλεγαν ούτε «καλημέρα», με συνέπεια να επηρεάζεται η λειτουργία του συνόλου.
3. Δεν αντιλήφθηκε τα προβλήματα με την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών, με συνέπεια οι περισσότεροι να εμφανίζονται στο γήπεδο χωρίς δυνάμεις και με φυσική κατάσταση που μόνο σε επαγγελματίες δεν παραπέμπει. Άφησε όλη την προετοιμασία στον Κέζο, χωρίς να έχει ο ίδιος την υψηλή επίβλεψη και δίχως να λάβει υπ’ όψιν στον σχεδιασμό τη συμμετοχή πολλών παικτών στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
4. Η ομάδα φαίνεται αδούλευτη σε θέματα τακτικής. Σε συνδυασμό με την κακή φυσική κατάσταση, το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο και ο Παναθηναϊκός αναπτύσσεται μόνο με ατομικές προσπάθειες, χωρίς σύστημα και αυτοματισμούς.
Έτσι, γίνεται εύκολος αντίπαλος για όσες ομάδες διαθέτουν ένα στοιχειώδες πλάνο και ποδοσφαιριστές που τρέχουν.
Με τόσα λάθη που καταλογίζει ο εργοδότης στον εργαζόμενο, είναι σαφές ότι η συνεργασία τους κρέμεται από μία κλωστή. Στο σημερινό ματς με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο παίζονται πολλά, αν και στο περιβάλλον του Πατέρα εκφράζεται η πεποίθηση ότι ακόμα και με νίκη του Παναθηναϊκού, ο Νιόπλιας δεν έχει μέλλον στην Παιανία. Μεσολαβεί, άλλωστε, διακοπή του Πρωταθλήματος και αν προσληφθεί νέος προπονητής, θα ‘χει τη δυνατότητα για 10-15 μέρες να γνωρίσει την ομάδα και να δουλέψει με τους παίκτες, έστω και όσους θα απομείνουν μετά τις ομαδικές αποχωρήσεις των διεθνών για τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες.


Σχολιάστε εδώ