τα άνθη του κακού

cΚατηγορηματικός ο πρωθυπουργός: «Ό,τι είχαμε πει ότι θα κάνουμε,
το κάναμε». Κοινώς κρατάμε τις δεσμεύσεις μας (…ασχέτως αν γενικώς είμαστε για δέσιμο!)
DΣημείωσε δε ότι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είναι «προσωρινής χρήσεως». Κάτι σαν… one night stand δηλαδή.
cΏστε στην υπόθεση Βατοπεδίου δεν υπήρξε τίποτα παράνομο, μεμπτό ή επιλήψιμο. Ότι υπήρξε Βατοπέδιο είναι… βέβαιο ή παίζεται;
DΚι ακόμη, είναι σίγουρο ότι ο Εφραίμ ασκεί χρέη ηγούμενου στο Άγιον Όρος και δεν παίζει σέντερ φορ στον Εργοτέλη;
cΔηλώνει ο… αέρινος Δ. Δρούτσας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λύσει το Σκοπιανό. Σαν έτοιμη από καιρό (…για μια νέα γκάφα!)
DΓια να λέει ο Πάγκαλος ότι η ΝΔ έχει τη φαυλότητα στο DNA της, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Είθισται οι άρρωστοι να αναγνωρίζουν στους άλλους τα δικά τους συμπτώματα.
cΝύχτα και «εν κρυπτώ» υπέγραψε η κυβέρνηση τη συμφωνία για την πώληση των Ναυπηγείων. Πώς λέμε… φάε λάδι κι έλα βράδυ (για τα λάδια!).
DΕις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης… που θα ʼλεγε κι η Άντζελα Δημητρίου.
c«Βαρίδι» του… παρελθόντος χαρακτήρισε τον Καραμανλή η Β. Τζότζολα. Αυτό είναι που λένε… σηκώθηκαν τα ραδίκια να κάνουν χωρίστρα στον μανάβη.
DΞύπνησαν τα ψιλικατζίδικα και θέλουν να γίνουν Μall, τα κομμωτήρια… τρατορίες.
cΔικαίως ο Χριστόφιας ελπίζει στον Ερντογάν για λύση του Κυπριακού. Γιατί αν περιμένει από τον Γιωργάκη… εκτός από την Πάφο θα χάσουν και τη Σάμο.
DΟρθή επίσης και η άποψή του ότι για την κατάσταση στην Κύπρο ευθύνεται και η Ελλάδα. Που δεν τον αφήνει να… «πουλήσει» την υπόθεση από μόνος του.
cΤζότζολα κατά Καραμανλή; Σαν να λέμε… Λ. Γιαγκούση εναντίον Χοσέ Καρέρας, Κάτω Πετράλωνα εναντίον Μονακό.
DΆλλο ανέκδοτο από τον πρωθυπουργό: «Ανακτάμε την αξιοπιστία μας διεθνώς». Επίσης, πάει για… Τσάμπιονς Λιγκ ο Πανσερραϊκός.
cΒιβλίο γράφει, λέει, κι ο Μιχ. Λιάπης. Έτσι εξηγείται γιατί… σταμάτησε να γράφει ο Μίλαν Κούντερα. Δεν άντεξε τον ανταγωνισμό…
DΕνώ αν ζούσε σήμερα ο Σαίξπηρ, θα έκανε πιθανότατα στροφή στην καριέρα του. Θα άφηνε τη λογοτεχνία για να ασχοληθεί με το μόντελινγκ.
cΕίπε ο φελλός το σίδερο… βαρίδι!
DΑπόπειρα πραξικοπήματος στον γειτονικό Ισημερινό κι ούτε μια ανακοίνωση από τον Συνασπισμό.
cΤι μέλλον μπορεί να έχει μια χώρα που ελπίζει να της λύσει τα εθνικά θέματα ο Δρούτσας; Αν δεν ηττηθεί μπορεί να αφανισθεί.
DΣτο μεταξύ η κατάσταση του Κικίλια παραμένει… ρευστή και κρίσιμη η κακομοίρα.
cΕντελώς τυχαίο: Τώρα που σταμάτησαν οι περιοδείες των θεατρικών θιάσων, κύκλο επισκέψεων στην επαρχία αρχίζει ο Αβραμόπουλος.
DΔιώκονται «μαϊμού» αστυνομικοί που έκλεβαν οδηγούς φορτηγών. Με ποια κατηγορία; Ότι έπαιρναν τη δουλειά από τους… κανονικούς αστυνομικούς;
cΤο… μέγα δράμα του Καραμανλή: Τον στηρίζει ο Παυλόπουλος και τον αμφισβητεί η Τζότζολα!
DΤο κακό με την επόμενη μέρα είναι ότι είναι η προηγούμενη της μεθεπόμενης.

***

Έρμε Παπακωνσταντίνου… Νύχτα θα φύγεις κι εσύ, σαν τον Μπάγεβις μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου.

***

Συμπτωματικά, μόλις κυκλοφόρησε ότι ο Γιωργάκης φεύγει (ξανά) εκτός Ελλάδος, λύθηκε η απεργία των φορτηγών. Μήπως να… φεύγει γενικώς;

***

Λογικό είναι ο 70χρονος Μπουτάρης να προτείνει τη μετάδοση πορνό από τη δημοτική τηλεόραση. Στην ηλικία του –φευ– μόνο να βλέπει μπορεί.

***


Σχολιάστε εδώ