Στον β΄ γύρο θα κριθούν τα Ιόνια…

Το πρώην μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που υποστηρίζεται από σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, ενώθηκε με τον Κεφαλονίτη Μάκη Φόρτε, πρώην δήμαρχο Αργοστολίου, αφού δεν καρποφόρησαν οι επαφές του με τη ΝΔ προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξή της για να κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης. Στον συνδυασμό του προσχώρησαν ο πρώην δήμαρχος Ζακυνθίων Γ. Αγαλλιανός και ο πρόεδρος ΤΕΔΚ Λευκάδας Γ. Κούρτης. Αντίθετα, ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μπεριάτος αντιμετωπίζει προβλήματα ακόμη και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κεφαλονιά, όπου το ΠΑΣΟΚ είναι διασπασμένο λόγω αντιρρήσεων για την επιλογή του.
Στην αντίπερα όχθη, παρότι ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, γιατρός και πρώην βουλευτής Σπ. Σπύρου, δεν έχει «αντάρτη», δέχεται ήδη σφοδρή κριτική τόσο για την απουσία σημαντικών ονομάτων στην ομάδα του, όσο και για την επιλογή τού επίσης γιατρού Χρ. Σκούρτη ως αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, που θεωρείται δικός του άνθρωπος.
Όπως δήλωσε ο κ. Σπύρου, η επιλογή του κ. Σκούρτη έγινε αβίαστα, γιατί μεταξύ των άλλων «ο κ. Σκούρτης έχει στηρίξει ενεργά όλες τις πολιτικές μου δράσεις και πρωτοβουλίες»!
Όλα πάντως θα κριθούν στον δεύτερο γύρο.


Σχολιάστε εδώ