Ο Δερμιτζάκης παίζει για το… κεφάλι του, ο Κούπερ για το νέο συμβόλαιό του

Για τους ΠΑΟΚτσήδες, άλλωστε, η νίκη επί του Άρη μπορεί να σβήσει κάθε δυσάρεστη σκέψη και να αποκαταστήσει την ηρεμία στην ομάδα. Οι δύο επισκέψεις των οπαδών στην αρχή της εβδομάδας έδειξαν σε όλο τον κόσμο ότι ο ΠΑΟΚ είναι καζάνι που βράζει. Η απαίτηση για «2 στα 2» κόντρα σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ υλοποιήθηκε κατά το ήμισυ και ο Παύλος Δερμιτζάκης πήρε ανάσες, ενώ τονώθηκε η ψυχολογία των παικτών. Αλλά το κλειδί για τον ΠΑΟΚ είναι το σημερινό ντέρμπι. Με νίκη επί του Άρη, ο Δερμιτζάκης εξασφαλίζει πίστωση χρόνου για το υπόλοιπο της σεζόν. Σε διαφορετική περίπτωση και ειδικά εάν ηττηθεί ο «Δικέφαλος του Βορρά», ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα αναζητήσει άλλον προπονητή, διότι θα πρέπει να πάρει μέτρα, όπως θα απαιτεί ο κόσμος.
Στην πλευρά του Άρη, ο Κούπερ επιζητά την εκδίκηση για την περσινή τραγική εμπειρία στην πρεμιέρα του ως προπονητή των «κίτρινων». Ο Άρης είχε γνωρίσει τη συντριβή με 4-1 στην Τούμπα και τις σκηνές που έζησε θέλει να τις διαγράψει με μία επιτυχία, την οποία αναζητούν οι «κίτρινοι» αρκετά χρόνια.
Για τον αργεντινό τεχνικό δεν κρίνεται το μέλλον του στην τωρινή ομάδα του από ένα ντέρμπι. Ξέρει, όμως, ότι με διπλό στην Τούμπα θα αυξήσει τη δημοφιλία του στις ομάδες της Αθήνας και παράλληλα θα αποκτήσει ισχυρά επιχειρήματα στις διαπραγματεύσεις του για την επέκταση του συμβολαίου του.
Πρόβλημα και για παίκτες
Εκτός από τον Δερμιτζάκη, στο σημερινό ντέρμπι παίζουν τα ρέστα τους και κάποιοι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Κοντρέρας βρίσκονται στο στόχαστρο του Ζαγοράκη επειδή έχουν εξελιχθεί σε… αφεντικά των αποδυτηρίων.
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στη Θεσσαλονίκη, ο Ουρουγουανός και ο Χιλιανός κάνουν ό,τι θέλουν και δεν δίνουν σημασία σε προπονητές και στελέχη της ΠΑΕ.
Όσο, όμως, παραμένει ο «Δικέφαλος του Βορρά» μέσα στους στόχους του και συγχρόνως υπάρχει το ζήτημα με τις οφειλές της ΠΑΕ, ο πρόεδρος δεν μπορεί να… κουνήσει τους δύο παίκτες. Εάν, όμως, ηττηθεί ο ΠΑΟΚ από τον Άρη, τότε το μέλλον τού Γκαρσία και του Κοντρέρας στην Τούμπα μόνο βέβαιο δεν πρέπει να θεωρείται, διότι λογικά οι δύο Λατίνοι θα βγουν στο σφυρί. Συνεπώς διακυβεύονται πολλά στο σημερινό ντέρμπι, κυρίως για τον ΠΑΟΚ, και αυτό το γνωρίζουν τόσο στην Τούμπα όσο και στο «Κλεάνθης Βικελίδης».


Σχολιάστε εδώ