ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Ενισχυμένο βγάζουν τον «γαλάζιο» υποψήφιο δήμαρχο στην Αγία Παρασκευή Βασίλη Ζορμπά οι τελευταίες εξελίξεις στην πόλη. Ο μέχρι τώρα νεοδημοκράτης «αντάρτης» Μάκης Χάρχαρος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση του θώκου, κάνοντας πιο εύκολο τον δρόμο στον επίσημο της Ρηγίλλης. Μεγαλώνουν οι σκοτούρες για τον νυν δήμαρχο και «πράσινο» υποψήφιο Βασίλη Γιαννακόπουλο, που πλέον απέναντί του έχει ενωμένη τη ΝΔ.
QQQ Αντίθετα αποτελέσματα δείχνει να έχει στον Δήμο Ηρακλείου η συνένωση του πράσινου στρατοπέδου υπό τον Νώντα Σπυρόπουλο. Μπορεί Γιώργος Μαστοράκος και Κυριάκος Κουτρούλης να συμφώνησαν στην… απόσυρσή τους, δεν έκανε όμως το ίδιο και ο έτερος «πράσινος» Νίκος Μπάμπαλος, που δήλωσε ότι συνεχίζει ακάθεκτος. Από την άλλη, ο Σπυρόπουλος έκοψε από το ψηφοδέλτιό του παλαιά στελέχη της παράταξης Μαστοράκου κι αυτό έχει φέρει μεγάλη γκρίνια, με παραδοσιακούς ΠΑΣΟΚους να δηλώνουν ανοικτά ότι δεν στηρίζουν την πρωτοβουλία της… «ενότητας».
QQQ Προφανώς στη Γλυφάδα ο πολιτικός κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι ζούμε στο 2010. Έτσι μόνο εξηγείται το ότι κάποιοι από τους τοπάρχες των νοτίων άρχισαν να ρίχνουν λάσπη. Τις προάλλες στους δρόμους του δήμου έκαναν την εμφάνισή τους υβριστικά φυλλάδια για δημοτικούς συμβούλους που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
QQQ Και ένα κουίζ: Από αυτούς που κατεβαίνουν φέτος υποψήφιοι δήμαρχοι στη Νέα Σμύρνη μόνο ένας είναι Νεοσμυρνιώτης. Ποιος είναι αυτός και από πού ήρθαν οι άλλοι;
QQQ Μετά τη σύγχρονη πεζογέφυρα, που κατασκευάστηκε επί της Λ. Κηφισίας, από τον Δήμο Αμαρουσίου, για την αποφυγή ατυχημάτων, ζηλεύουν στο Ψυχικό, που ακόμη περιμένουν να γίνει πράξη η δέσμευση για κατασκευή πεζογέφυρας στο ύψος του Κολλεγίου, όπου πρόσφατα είχε χάσει τη ζωή του ένας γεμάτος όνειρα μαθητής του Κολλεγίου. Λύση υπάρχει. Να πάρουν μεταγραφή τον Πατούλη…
QQQ «Σας ακούω», λέει στους Αθηναίους ο Θανάσης Καφέζας. Είναι το σύνθημά του στη μάχη, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό
«Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» του Νικήτα Κακλαμάνη.
QQQ Με μια πετυχημένη θητεία ως αντιδήμαρχος, ο Νίκος Βαφειάδης διεκδικεί την επανεκλογή με τον Νικήτα Κακλαμάνη. Και σίγουρα οι Αθηναίοι θα ξανασφραγίσουν το διαβατήριό του για την πλατεία Κοτζιά.
QQQ Την Τετάρτη στις 7 το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού Βασίλης Οικονόμου, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό», θα εγκαινιάσει το εκλογικό του κέντρο στη Σκάλα Ωρωπού, ακριβώς απέναντι από τα φέρι.
QQQ Με τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη θα είναι και πάλι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην 6η Εκλογική Περιφέρεια η γιατρός – διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Κατερίνα Κατσαμπέ. Η πορεία της Κ. Κατσαμπέ τα τελευταία 15 χρόνια στα κοινωνικά, τα πολιτικά και ιδιαίτερα τα αυτοδιοικητικά πράγματα χαρακτηρίζεται για τη συνέπεια, τη συνέχεια και την επιμονή στην επιτυχία των στόχων που έθετε κάθε φορά. H Κ. Κατσαμπέ είναι δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ελπίς», πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.
QQQ «Πάρος Αξία» λέγεται ο συνδυασμός της Γρηγορίας Πρωτολάτη που κατεβαίνει ανεξάρτητη υποψήφια δήμαρχος Πάρου με στόχο να σπάσει το κατεστημένο των πολιτικοποιημένων συνδυασμών που –όπως ισχυρίζεται– έχουν οδηγήσει το νησί στην απαξίωση και τον μαρασμό. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού: «Το κεφάλαιο Πάρος καλούμαστε εκ νέου να επαναπροσδιορίσουμε και να του αποδώσουμε την αξία που του πρέπει. Με όραμα, με γνώση και με μεράκι, με ήθος και με αξιοσύνη, οφείλουμε να θέσουμε την ανάπτυξη και το μέλλον του νησιού μας σε θεμέλια στέρεα και δυνατά, άξια να κρατήσουν την Πάρο που θέλουμε και για την οποία εργαζόμαστε».
QQQ Είναι γνωστό ότι ο Δημήτρης Νικολάου, υποψήφιος δήμαρχος για τον νέο Δήμο Παπάγου – Χολαργού, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ και στηρίχθηκε από το κόμμα του σε δύο συνεχείς νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις. Επίσης τα τελευταία 8 χρόνια είναι γενικός γραμματέας της ΤΕΔΚΝΑ (Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής) με την παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ. Ο δήμαρχος Χολαργού δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι πήρε το χρίσμα της ΝΔ, το οποίο άλλωστε δεν δόθηκε σε κανέναν υποψήφιο για τον νέο Δήμο Παπάγου – Χολαργού. Δηλώνει, όπως είναι φυσικό, ότι προέρχεται και ανήκει στον χώρο της ΝΔ. Κάτι που δεν… αρέσει, όπως φαίνεται, στον συνυποψήφιό του Βασ. Ξύδη, σημερινό δήμαρχο Παπάγου που επιμένει ότι αυτός είναι ο… καθαρόαιμος εκπρόσωπος της ΝΔ στην περιοχή.
QQQ Στον Δήμο Αιγάλεω ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Χ. Καρδαράς, προσπαθεί να εξασφαλίσει υποψηφίους με κάθε τρόπο από τον Συνασπισμό και τη Νέα Δημοκρατία για να φτάσει τον σημερινό δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, που προηγείται κατά πολύ. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια από τον Καρδαρά για αρνητική καμπάνια, ώστε να πλήξει το έργο του σημερινού δημάρχου, χωρίς βέβαια ο ίδιος να έχει προτείνει τίποτε το συγκεκριμένο επί 4 χρόνια για το Αιγάλεω. Θυμίζουμε ότι ο Χ. Καρδαράς το 2002 είχε κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Μπιτούνη και δεν εξελέγη.


Σχολιάστε εδώ