Θέλουν επενδύσεις, αλλά… ταλαιπωρούν τους επενδυτές!

Χαρακτηριστική η περίπτωση των επικεφαλής της γερμανικής «Ντόιτσε Τέλεκομ» (που έχει αγοράσει τον ΟΤΕ) και έχει κάνει επενδύσεις 3,5 δισ. ευρώ, οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες εδώ και έξι μήνες ζητούν ραντεβού με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους και ακόμη… περιμένουν στο ακουστικό τους! Φτάσανε μάλιστα στο σημείο να δώσουν συνέντευξη και να ανακοινώσουν ότι τα μαζεύουν και φεύγουν. Επίσης, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το ελληνικό Δημόσιο χρωστάει στους Κινέζους, που έχουν επενδύσει στο λιμάνι του Πειραιά, ποσό της τάξης των 25 εκατ. ευρώ από επιστροφές ΦΠΑ κ.ά. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις των υπευθύνων της εταιρείας και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας του κινέζου πρέσβη στην Αθήνα, οι αρμόδιοι υπουργοί σφυρίζουν αδιάφορα.
Τις προηγούμενες ημέρες και εν όψει της επίσκεψης του κινέζου πρωθυπουργού στην Αθήνα έγινε αγώνας δρόμου να βρεθούν τα χρήματα και να εξοφληθεί το χρέος των 25 εκατ. ευρώ ή έστω ένα μέρος του.
Την ίδια στιγμή αναστάτωση επικρατεί στις εγχώριες κατασκευαστικές εταιρείες καθώς είναι έντονες οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση θα προχωρήσει με διαδικασίες εξπρές στην προώθηση μεγάλων έργων σε ξένες εταιρείες και μάλιστα με τη μέθοδο της κατʼ εξαίρεση ανάθεσης.
Η ανάθεση θα γίνει μέσω της κρατικής Invest Greece SA. Το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των εγχώριων εταιρειών που θεωρούν ότι μέσα από τη διαδικασία αυτή απαξιώνεται ο ελληνικός κατασκευαστικός κλάδος.


Σχολιάστε εδώ