ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΤΟ τελεσίγραφο του Αντ. Σαμαρά, ότι θα κριθεί η συμβολή καθενός προσωπικά στη μάχη των εκλογών του Νοεμβρίου, αφορούσε όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη, απευθυνόταν όμως περισσότερο στους συντονιστές που έχουν οριστεί για τις 13 περιφέρειες. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ενοχλημένος από τους 13 διότι μόνο δύο τρέχουν. Οι άλλοι δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στην περιφέρεια όπου έχουν την ευθύνη.
oΜΕ τα… νεύρα της Ρηγίλλης εξακολουθεί να παίζει
ο Π. Ψωμιάδης, ο οποίος, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, δεν έχει ακόμη «χωνέψει» την… τάπα (κατά την μπασκετική ορολογία) που «έφαγε» από τον Αντ. Σαμαρά στην περίπτωση του αδελφού του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Ψωμιάδης θέλοντας στον ψηφοδέλτιό του να βάλει πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του (και επιρροής του, εννοείται…) απορρίπτει τις προτάσεις που του κάνουν οι Νομαρχιακές Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αρνείται να μπει στη διαδικασία συζήτησης μαζί τους. Γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή των μελών και των ψηφοφόρων της παράταξης που απειλούν ακόμη και να «μποϊκοτάρουν» την υποψηφιότητά του. Στη Θεσσαλονίκη λέγεται ότι ο… ιδιότυπος «ανένδοτος» του κ. Ψωμιάδη ενδεχομένως να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Δεν αποκλείουν δηλαδή, στην περίπτωση που αναδειχθεί Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, να βγει και να δηλώσει ανεξάρτητος διαχωρίζοντας οριστικά τη θέση του από τη Νέα Δημοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι τις «μέρες της φωτιάς», τότε που ο κ. Σαμαράς έκοψε τον βήχα του κ. Ψωμιάδη, εκείνος είχε σε δηλώσεις του αφήσει να εννοηθεί ότι…
η συνέχεια θα δοθεί μετά τις εκλογές.
oΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ, για την ακρίβεια θυμωμένοι, με τη συμπεριφορά της Ντόρας εμφανίζονται νυν και πρώην βουλευτές που τη στήριξαν στη μάχη για τη διαδοχή και θεωρούνται ότι ανήκουν στην «ομάδα» της. Όπως λένε στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες τους, αποφεύγει και να μιλήσει μαζί τους, κάτι που το αποδίδουν στην προσπάθειά της να δείξει προς τα έξω ότι… προχωράει μπροστά με… άφθαρτους!
oΗ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ του Θ. Σκυλακάκη για τον Αντ. Σαμαρά δεν είναι τωρινή, ξεκινάει από τα βάθη του χρόνου! Το 1993 ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας –ως υπουργός Εξωτερικών– είχε διαφωνήσει ανοιχτά με την πολιτική του Κ. Μητσοτάκη για το Σκοπιανό, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός κυβέρνησης. Εκείνη λοιπόν την περίοδο ο κ. Σκυλακάκης (ήταν στο στενό επιτελείο του Μητσοτάκη) έβγαλε βιβλίο με θέμα το Σκοπιανό, μόνο και μόνο για να αντικρούσει (και να διαβάλει) τις απόψεις του κ. Σαμαρά. Κατά συνέπεια, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη η τωρινή συμπεριφορά του με αφορμή το Μνημόνιο.
oΑΓΚΟΜΑΧΑΕΙ… σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η υποψηφιότητα του Π. Τατούλη στην Πελοπόννησο. Με εξαίρεση την εκλογική του περιφέρεια, την Αρκαδία, η αποδοχή του στις άλλες περιφέρειες (Κορινθία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Λακωνία) είναι εξαιρετικά χαμηλή, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στο επιτελείο του. Παρότι πήρε επίσημα το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αποφεύγουν ή ακόμη και αρνούνται να «βάλουν πλάτη» και να βοηθήσουν στην προσπάθειά του. Ενδεικτικό της ανησυχίας θεωρούν ορισμένοι και το ότι ο κ. Τατούλης έχει χαθεί τελευταία από τα Μέσα Ενημέρωσης της Αθήνας, όπου έβγαινε σχεδόν καθημερινά και ανήγγελλε τη… σωτηρία της Πελοποννήσου!


Σχολιάστε εδώ