Βρέθηκε Γραμματέας για την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Με «επιστράτευση» φαίνεται να ξεπεράστηκε το πρόβλημα για την ανάδειξη νέου γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, μετά τις αρνήσεις που υπήρχαν από έμπειρα στελέχη (που πρόσκεινται μάλιστα στον Γιώργο Παπανδρέου), όπως ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο Θανάσης Τσούρας, αλλά και άλλων πολλών.
Το Μαξίμου, το οποίο είχε ήδη σοβαρούς πονοκεφάλους με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς υπήρχαν συχνές διαφοροποιήσεις βουλευτών στις επιτροπές αλλά και πολλή γκρίνια για τις κυβερνητικές επιλογές, αποφάσισε να μην αφήσει άλλο να σέρνεται το θέμα της διαδοχής του Χρήστου Παπουτσή.
Έτσι, τα τελευταία εικοσιτετράωρα έγιναν πολλαπλές επαφές συνεργατών του πρωθυπουργού με βουλευτές που διαθέτουν μια σχετική εμπειρία ώστε να αναλάβουν τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Φαίνεται όμως πως υπήρξε γενική απροθυμία. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απέδωσε ούτε η συζήτηση που έγινε με τον βουλευτή Μανώλη Μπεντενιώτη, ο οποίος έχει αρκετές θητείες στη Βουλή και σε υπουργεία, αλλά εξέφρασε κι αυτός επιφυλάξεις και προβληματισμό.
Τελικά, όπως όλα δείχνουν, διάδοχος του Χρήστου Παπουτσή θα είναι ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Έξαρχος, που πήρε τη συναίνεση του Μαξίμου και θα ζητήσει αύριο την ψήφο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία καλείται στην κάλπη για να ψηφίσει το έβδομο μέλος του προεδρείου της. Το πιθανότερο είναι ότι ο νέος γραμματέας δεν θα κρατήσει και τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, όπως είχε γίνει με τον κ. Παπουτσή, και μάλλον τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του κόμματος θα ορίσει τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.


Σχολιάστε εδώ