από το Περιστύλιο…

Στην ερώτησή του, αντί της υπουργού Περιβάλλοντος απάντησε μάλιστα ο χρεωμένος με τις επενδύσεις υπουργός Χάρης Παμπούκης.
Ο υπουργός -που πάντως διαθέτει χιούμορ αυτοαποκαλούμενος… σεΐχης Αλ Παμπούκ και διασκέδασε τα περί υποβάθμισής του στον πρόσφατο «ανασχηματισμό της νύχτας», λέγοντας ότι δεν τον περίμενε γιατί δουλειά έχει- είπε ότι νομιμοποιείται εξίσου να απαντήσει, διότι -ειρήσθω εν παρόδω- η κ. Μπιρμπίλη είναι στην Κύπρο, εκεί ζει!
Άρα η ελληνίδα υπουργός Περιβάλλοντος ζει σε άλλη χώρα.
Κάτι προαισθανόταν ο πρωθυπουργός που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούσε συνεχώς την προηγούμενη κυβέρνηση ότι ζει σε άλλη χώρα…
νΜε επιτυχία περνάνε προς το παρόν τα crash test στα οποία υποβάλλει τους βουλευτές της η κυβέρνηση. Αλλά και η κυβέρνηση βρίσκει τρόπους να τη βγάζει καθαρή στα τεστ κοπώσεως που την καλούν κάθε τόσο οι βουλευτές.
Το θέμα της περαίωσης των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων δοκίμασε παραπάνω τις αντοχές τους, αλλά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το χειρίστηκε αριστοτεχνικά. Έτσι όταν ο υπουργός τα μάζεψε σχετικά με τη φορολογική ασυλία που επιχειρήθηκε να δοθεί με την περαίωση σε επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 20 εκατ. και ανοιχτές υποθέσεις με πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ή εκκρεμείς φορολογικές δίκες, έντονες κριτικές και οξείες διαφωνίες έπεσαν στα μαλακά. Το μη χείρον βέλτιστον, δηλαδή!
Ο υπουργός Οικονομικών είδε πάντως τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να συναγωνίζονται στην κριτική τούς συναδέλφους τους της αντιπολίτευσης με κορυφαία την ατάκα του Μίμη Ανδρουλάκη, που συμβούλευσε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να μαζέψει φέτος όσο περισσότερα έσοδα μπορεί, γιατί «δεν ξέρουμε αν θα βγεις το 2012»!
νΣτο περιθώριο της κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι, έδωσε την είδηση ο Γιώργος Βουλγαράκης. «Θα τα ξαναπούμε», είπε στους δημοσιογράφους, «να είστε σίγουροι και όχι στο πλαίσιο των Εξεταστικών». Πάντως δεν αποκάλυψε με ποιο κόμμα θα επιδιώξει να ξαναβγεί βουλευτής …
Έσπευσε μάλιστα να διαφωνήσει με την τακτική της ΝΔ στα θέματα των Εξεταστικών Επιτροπών, λέγοντας ότι «έπρεπε η ΝΔ να τα έχει κάνει λαμπόγυαλο. Εδώ έχουμε μια παρέλαση σοβαρών πραγμάτων και ασχολούμαστε με πράγματα άνευ ουσίας». Όσο για τη σύζυγό του και τις περιβόητες μπηχτές της περί του τι πράττουν όσοι φοράνε παντελόνια, προσπάθησε να τη δικαιολογήσει, υποστηρίζοντας ότι «είναι λάθος να ερμηνεύεται πολιτικά ένας άνθρωπος που είναι σε απόγνωση», ότι «αυτά τα λέει καιρό τώρα» και ότι «ο καθένας έχει τον τρόπο του να εκφράζεται».
Κατά τα άλλα φυσικά τον καλύπτει απολύτως η επιστολή Καραμανλή…
Γιατί όμως τον απομάκρυνε η ΝΔ, όπως και άλλους πρώην υπουργούς, αφού, όπως υποστηρίζει με κάθε τρόπο το κόμμα, δεν υπήρξε σκάνδαλο;
νΓια την απουσία του Βαγγέλη Βενιζέλου από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ελληνικά Ναυπηγεία διαμαρτυρόταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Νομίζω ότι είναι άκρως αρνητικό και εντυπωσιάζει το γεγονός ότι δεν είναι εδώ παρών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου τον εγκάλεσε για κοινοβουλευτικό ατόπημα, επειδή βρισκόταν στην αίθουσα ο αναπληρωτής υπουργός Πάνος Μπεγλίτης.
«Σε τόσο κρίσιμη συμφωνία αυτός που κατ’ εξοχήν έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία και κατ’ εξοχήν διαπραγματεύθηκε για τη συμφωνία αυτή, να μην είναι παρών;», απόρησε ο Π. Λαφαζάνης. Πριν τελειώσει τη φράση του, ο υπουργός τον αιφνιδίασε μπαίνοντας στην αίθουσα. «Α, να, ήρθε ο κύριος υπουργός», είπε.
Μπήκε μάλιστα επιθετικά, κατακεραυνώνοντας τον βουλευτή: «Μα, δεν ντρέπεστε;».
«Γιατί να ντρέπομαι;», απόρησε εκείνος…
«Ξέρετε τον λόγο για τον οποίο λείπω; Κάνατε μια αήθη παρατήρηση», είπε ο υπουργός που απαίτησε να του ζητήσει συγγνώμη και τον χαρακτήρισε «αντιδεοντολογικό και πρωτόγονο στην επιχειρηματολογία».
«Καθόλου πρωτόγονος και η αντίδρασή σας δεν είναι καθόλου θετική, διότι είχατε εισηγητές εδώ, εσείς έπρεπε να τους ακούσετε και απουσιάζατε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ανέβηκε στο βήμα.
Και τους άλλους μπορεί να μην τους άκουσε ο κ. Βενιζέλος, άκουσε όμως τη δική του τοποθέτηση.
ν«Κύριε υπουργέ, με ακούσατε;», ρώτησε με νόημα τον Βαγγέλη Βενιζέλο που βρισκόταν στο βήμα της Βουλής για μια, όπως είπε, σύντομη παρέμβαση, ο προεδρεύων Βύρωνας Πολύδωρας.
«Σας ακούω», τον διαβεβαίωσε
ο υπουργός.
«Προεδρεύω. Σας το υπενθυμίζω»,
επέμενε εκείνος.
«Είναι το ύψος της Έδρας μεγάλο και δεν είχα επαφή άμεση», το διασκέδαζε ο Β. Βενιζέλος.
«Όχι, για την ακοή σας μιλάω. Θέλω η παρέμβασή σας να είναι όντως σύντομη», επανέλαβε ο Β. Πολύδωρας…
«Το ακουστικό σας ίχνος είναι μεγαλύτερο των υποβρυχίων» (!), απάντησε ο Β. Βενιζέλος. «Ναι, εντάξει. Λίγο θα μιλήσω. Έχουμε επιστημονικά θέματα να λύσουμε».
Αλλά ανένδοτος ο πρόεδρος: «Όχι, δεν θα δώσετε πλήρη επιστημονική απάντηση. Έχετε και την deformation professionnelle και δεν πρέπει. Θα πρέπει να αυτοσυγκρατηθείτε»…


Σχολιάστε εδώ