Alter εναντίον Mega και στη μέση η Χούκλη

Ξεχωριστό ενδιαφέρον αποκτά από αύριο το βράδυ η μάχη των 8.00 ανάμεσα στα τρία κεντρικά δελτία των ιδιωτικών καναλιών. Η πίτα είναι μοιρασμένη κυρίως ανάμεσα στο Mega και στο Alter. Τα δελτία του Χρήστου Παναγιωτόπουλου και του Νίκου Χατζηνικολάου έχουν υιοθετήσει πανομοιότυπα μοντέλα, ενώ έχουν ενσωματώσει πλήρως την κυβερνητική ειδησεογραφία, την οποία υποστηρίζουν με διαλόγους που θυμίζουν θεατρική παράσταση. Το μοντέλο του Mega είναι ήδη γνωστό: Σχολιαστές που «ανακρίνουν» εκπροσώπους της πολιτικής και της κοινωνικής σκηνής. Το τελευταίο διάστημα το Mega εμφανίζει εικόνα κυβερνητικού δελτίου, καθώς επιτίθεται σφοδρά ακόμη και η παρουσιάστρια Όλγα Τρέμη -που υποτίθεται ότι κρατά τον ρόλο του διανεμητή στον λόγο και στον σχολιασμό- σε κάθε κοινωνική ομάδα που αντιδρά στα μέτρα της κυβέρνησης. Η τακτική αυτή οδήγησε το κανάλι στην απώλεια του χαρακτηρισμού ως «έγκυρου» για το δελτίο ειδήσεων.
Το μοντέλο Χατζηνικολάου, από την άλλη, προσπαθούσε μέχρι πρόσφατα να τηρήσει πολιτική
ίσων αποστάσεων με τη χρησιμοποίηση
εναλλάξ των ρόλων ανάμεσα στον «δεξιό» Τράγκα και την «πασόκα» Μακρή, ενώ φιλοξενούσε περισσότερους εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και πολιτικών παρατάξεων. Τις τελευταίες ημέρες το δελτίο υιοθέτησε μια νέα τεχνική, που -όπως φάνηκε στις μετρήσεις τηλεθέασης- απέδωσε με αύξηση των ποσοστών του. Δύο ημέρες μάλιστα το δελτίο του Alter πέρασε σε τηλεθέαση αυτό του Mega. Η μέθοδος στηρίζεται στη δημιουργία έντασης ανάμεσα στον κεντρικό παρουσιαστή και στους σχολιαστές. Έξαλλος, ο Χατζηνικολάου… μαλώνει από καθέδρας τον Γιώργο Τράγκα ή τον Ανδρέα Κωνσταντάτο για τις απόψεις που εκφράζουν και αυτοί ταπεινά ζητάνε συγγνώμη. Η φωνή του κεντρικού παρουσιαστή υψώνεται υπερβολικά και το «επεισόδιο εντός της λαϊκής παράστασης» των ειδήσεων Alter κρατά τουλάχιστον τρία λεπτά. Είναι ο πολύτιμος χρόνος που ανεβάζει τα νούμερα στο κοντέρ της AGB.
Στην αντιπαράθεση των δύο αυτών κυριάρχων των 8.00 προστίθεται από αύριο με αξιώσεις το μοντέλο που θα υιοθετήσει ο ΑΝΤ1 με τη Μαρία Χούκλη. Χωρίς παράθυρα, το δελτίο στοχεύει στην παρουσίαση της ειδησεογραφίας και στην παραγωγή πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων. Ιδιαίτερο ρόλο θα έχουν οι ρεπόρτερ, που αποκτούν ξεχωριστή συμμετοχή στο δελτίο.


Σχολιάστε εδώ