Ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση

Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, για τους δήμους και τις περιφέρειες, είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά πολιτικές. Είναι ισοδύναμες με τις εθνικές, γιατί οι περιφέρειες και οι δήμοι με τον «Καλλικράτη», με την ουσία του οποίου συμφώνησαν όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ, γίνονται ακόμα περισσότερο κρατικά όργανα, δίπλα στην κυβέρνηση και στην υπηρεσία των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι που θα εκλεγούν θα κληθούν εκ των πραγμάτων να εφαρμόσουν το Mνημόνιο, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε, τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν και αυτά που έρχονται δεν αφήνουν περιθώρια ανοχής και αναμονής ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι δυνατόν να αλλάξουν. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτά τα κόμματα. Αν οι υποψήφιοί τους ψηφιστούν, θα είναι σαν να εγκρίνει ο λαός τα βάρβαρα μέτρα που έχουν πάρει σε βάρος του. Είναι ευκαιρία να διορθώσουν την ψήφο που τους έδωσαν τον Οκτώβρη, ψήφο που χρησιμοποιούν εναντίον τους.
Καμία εμπιστοσύνη στους δήθεν διαφωνούντες, που δήθεν τα βάζουν με το Μνημόνιο, στους δήθεν ανεξάρτητους. Όχι στην αποχή, που σημαίνει μια «τρύπα στο νερό».
Μόνο η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση αποτελεί ξεκάθαρη καταδίκη της πολιτικής που οδηγεί τον λαό στη φτώχεια, στην ανεργία και στην ανασφάλεια για τα κέρδη των μονοπωλίων. Η μόνη ξεκάθαρη ψήφος κατά του Μνημονίου, του «Καλλικράτη», της ΕΕ.
Μόνο στη λαϊκή συμμαχία και πάλη διαφαίνεται φιλολαϊκή προοπτική. Οι εργαζόμενοι, ο φτωχός λαός, δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν αυτοί για την κρίση και το δημόσιο χρέος. Δεν πρόκειται αυτές οι θυσίες να πιάσουν τόπο γι’ αυτούς. Η ανάπτυξη που υπόσχονται, όταν θα έρθει, θα είναι αναιμική και πρόσκαιρη, ενώ τα μέτρα σε βάρος τους θα κλιμακώνονται. Αυτός ο δρόμος που υπηρετεί τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα τρέφει τις αιτίες της κρίσης.
Αυτό που το ΚΚΕ είπε από την αρχή είναι η μόνη αλήθεια: Ή θα πτωχεύσει ο λαός ή η πλουτοκρατία. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πάρουν θέση με την ψήφο τους, έχουν ευθύνη αν τους ξεγελάσουν άλλη μια φορά.
Από τις κάλπες της 7ης Νοεμβρίου πρέπει να βγουν εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερα ψηφοδέλτια υπέρ της Λαϊκής Συσπείρωσης. Να γίνει αρχή μαζικού απεγκλωβισμού από τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», να εκφραστεί η αγωνιστική συμπόρευση και η αντεπίθεση με το ΚΚΕ.


Σχολιάστε εδώ