Ταλαιπωρημένο και διασπασμένο το ΠΑΣΟΚ σε Κερατσίνι και Νίκαια

Tορπίλισε την ενότητα και δίχασε βαθιά τη βάση του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων που θα στηρίξει η Ιπποκράτους στους δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Νίκαιας – Ρέντη, ενώ μέχρι πρόσφατα οι ιθύνοντες του Κινήματος έλεγαν πως δεν θα χρίσουν υποψήφιους σ’ αυτούς τους δήμους και θα στηρίξουν όσα στελέχη διεκδίκησαν την… ευλογία της Ιπποκράτους, αλλά πειθάρχησαν στην ενότητα και δεν δήλωσαν ότι θα κατέβουν ανεξάρτητοι. Τελικά έδωσαν το χρίσμα σ’ εκείνους που έκαναν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή είχαν δηλώσει ότι θα κατέβουν χωρίς χρίσμα και μάλιστα είχαν αρχίσει εδώ και 5 μήνες προεκλογικό αγώνα! Το γεγονός εξόργισε όσους υποψήφιους είχαν ταχθεί με τη «νομιμότητα» που είχε επιβάλει η Ιπποκράτους, αφού -όπως είπαν- το όλο σκηνικό δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια μεθόδευση για να εξουδετερωθούν και να μην μπορέσουν να απειλήσουν αυτούς που από καιρό ήξεραν ότι θα πάρουν το χρίσμα, όπως και έγινε τελικά!
Χαρακτηριστικά τόνιζαν ότι ο Γ. Ιωακειμίδης, που πήρε το χρίσμα στον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη, εδώ και 4 μήνες είχε ανακοινώσει ότι θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος χωρίς να λογαριάζει αν θα τον στήριζε το ΠΑΣΟΚ και έχει κάνει πολυδάπανο και πολύμορφο εκλογικό αγώνα.
Αντίθετα εκείνοι που την περασμένη εβδομάδα… έφαγαν πόρτα από την Ιπποκράτους, μπήκαν τώρα στον προεκλογικό αγώνα. Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι. Μάλιστα συγκεντρώθηκαν 2-3 και ορκίστηκαν να δώσουν μάχη για να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα ως ανεξάρτητοι, αλλά στη δεύτερη Κυριακή να μη στηρίξουν με κανέναν τρόπο τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, αφού θεωρούν ότι το Κίνημα τους «πούλησε»!
Με την απόφασή του αυτή το ΠΑΣΟΚ ένα πράγμα κατάφερε: Να πικράνει τα στελέχη του και να δημιουργήσει «ταλιμπάν» που θα σταθούν απέναντι στους υποψηφίους του Κινήματος, αποφασισμένοι να τους πολεμήσουν με όλα τα μέσα!
Και κάτι ακόμα. Και οι δύο επίσημοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα: είναι δήμαρχοι σε μικρούς δήμους και θα είναι υποψήφιοι σε «καλλικράτειους», που είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους δικούς τους. Συγκεκριμένα, ο Γ. Ιωακειμίδης, δήμαρχος Ρέντη με 12.000 κατοίκους, θα πάει στη Νίκαια, που έχει 150.000 κατοίκους. Είναι δυνατόν οι Νικαιώτες να ψηφίσουν τον δήμαρχο Ρέντη; Εδώ είναι σίγουρο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει τύχη. Ηθελημένα ή αθέλητα πριμοδοτεί τον Στ. Λογοθέτη που κατεβαίνει ανεξάρτητος και τον νυν δήμαρχο Στ. Μπενετάτο που ανήκει στο ΚΚΕ! Εκτός κι αν καταφέρει και μαζέψει τους νικαιώτες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ ο ανεξάρτητος Γιάννης Μαρωνίτης, ξεπεράσει τον Λογοθέτη, περνώντας στον β΄ γύρο, οπότε όλα θα είναι ανοιχτά!
Τα ίδια και χειρότερα για το ΠΑΣΟΚ θα γίνουν στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Το χρίσμα δόθηκε στον Αλέκο Χρυσό, που είναι μεν απόλυτα επιτυχημένος δήμαρχος Δραπετσώνας, αλλά οι 70.000 ψηφοφόροι τού Κερατσινίου δεν τον γνωρίζουν και θα στηριχθεί στους 10.000 συντοπίτες του από τη Δραπετσώνα. Αντίθετα, στο Κερατσίνι ο σημερινός δήμαρχος Φ. Μελάς, παρ’ όλες τις αντιπάθειες που έχει με κάποιους ομοϊδεάτες του, έχει μεγάλη δύναμη, ενώ την έκπληξη κάνει μέχρι στιγμής ο ανεξάρτητος Λουκάς Τζαννής που αναμένεται να στηριχτεί και από «αποκλεισμένους» από το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ υποψηφίους, όπως τον πρώην βουλευτή Κανέλλο Λάλο.

***

Την προσεχή Τετάρτη στις 8 το βράδυ ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μαρωνίτης, επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονη Πόλη», ανοίγει την επίσημη προεκλογική του εκστρατεία με τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου που βρίσκεται στην οδό Π. Τσαλδάρη 58 και Αγίου Νικολάου στη Νίκαια (ακριβώς απέναντι από τον ιερό ναό). Οι συνεργάτες του μιλάνε για μια μεγάλη συγκέντρωση, που θα κλιμακωθεί σε λαϊκό γλέντι και θα δώσει το κλίμα της νίκης από την πρώτη στιγμή. Ο ίδιος ο Γιάννης Μαρωνίτης οργώνει τις γειτονιές, επιμένοντας στην προσωπική επαφή με τους δημότες: τους μιλάει για την ανανέωση και την αλλαγή πορείας που έχει ανάγκη η πόλη και τους καλεί στη συγκέντρωση των εγκαινίων «για να κάνουμε μαζί μια νέα αρχή», όπως λέει.


Σχολιάστε εδώ