Ταλαιπωρημένο και διασπασμένο το ΠΑΣΟΚ σε Κερατσίνι και Νίκαια

// Η Κίνηση «Πολίτες για τον Κορυδαλλό», του δήμαρχου Σταύρου Κασιμάτη, σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει τη στήριξή της στα κόμματα και φορείς που δεν ήταν μαζί της στις προηγούμενες εκλογές και τονίζει πως αυτό δείχνει την επιτυχημένη πορεία της στην ηγεσία του δήμου τα τέσσερα αυτά χρόνια!

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η πρόσφατη ανακοίνωση στήριξης του συνδυασμού μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές από το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά, τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Δημόπουλο, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και Ελένη Γαλανοπούλου από τον ”Σύγχρονο Ανθρώπινο Κορυδαλλό”, Θεόδωρο Μερεντίτη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ”Κορυδαλλός Καλύτερη Πόλη” και Ιωάννη Σούλη, στελέχη της ευρύτερης Αριστεράς και του οικολογικού κινήματος και τη συντριπτική πλειοψηφία των κοινωνικών φορέων της πόλης, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της συνολικής μας παρουσίας στην κοινωνία του Κορυδαλλού, αλλά και δικαίωση της πολιτικής μας αντίληψης για την αναγκαιότητα και τον ρόλο των ανεξάρτητων σχημάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση».

// Στην… αντίπερα όχθη, τον δικό του αγώνα δίνει ο υποψήφιος της ΝΔ Βασίλης Βουγιουκλάκης, ο οποίος έχει συγκεντρώσει όλο το νεοδημοκρατικό στοιχείο της περιοχής και φιλοδοξεί να κάνει μια εντυπωσιακή παρουσία! Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και το ψηφοδέλτιό του, το οποίο θα περιλαμβάνει ηχηρά ονόματα, που θα προκαλέσουν κατάπληξη στον Κορυδαλλό.

// Την απίστευτη αλλά θλιβερή πραγματικότητα που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς του Πειραιά περιγράφει με ερώτησή του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γ. Ανατολάκης. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το Κερατσίνι, με πληθυσμό σχεδόν 80.000 κατοίκους, διαθέτει μόλις έξι δημοτικούς σταθμούς. Από τις 553 αιτήσεις εγγραφών που έγιναν φέτος απορρίφθηκαν οι 213. Η Δραπετσώνα, με 13.000 κατοίκους, διαθέτει πέντε σταθμούς. Από τις 297 αιτήσεις εγγραφών που έγιναν φέτος, απορρίφθηκαν οι 65».

Και ερωτά τον υπουργό Εσωτερικών: 1) Εάν θα ενισχύσει με περισσότερα κονδύλια τους δήμους, ειδικά για την επαρκή λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, για τους οποίους υπάρχει αυξημένη ζήτηση φέτος λόγω οικονομικής κρίσης και 2) Εάν θα μεριμνήσει να καλυφθούν τα κενά προσωπικού, λόγω των οποίων δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

// Στο… παραπέντε αποφεύχθηκαν επεισόδια στον εορτασμό της Μυρτιδιώτισσας στο Νέο Φάληρο. Αιτία ήταν το γεγονός ότι περίπου 200 μικροπωλητές ήθελαν να στήσουν τους πάγκους τους για το πανηγύρι, όπως γίνεται κάθε χρόνο και σε κάθε γιορτή ναού, αλλά με το καθεστώς που υπάρχει τώρα και τις ασάφειες της νομοθεσίας, που άλλαξε, δεν τους έδινε άδεια κανένας. Έτσι οι μικροπωλητές απειλούσαν να αντιδράσουν δυναμικά και να χαλάσουν το κλίμα της γιορτής. Τελικά τη λύση την έδωσε ο Φασούλας, που πήρε την ευθύνη και έδωσε προσωρινή άδεια δύο ημερών, ειδικά για το πανηγύρι αυτό. Είχε προηγηθεί νέος… μαραθώνιος αγώνας της προέδρου του Γ΄ Διαμερίσματος στο οποίο βρίσκεται η Μυρτιδιώτισσα, της Αθηνάς Αφεντούλη, που κίνησε γη και ουρανό μέχρι να βρεθεί λύση και να μη χαλάσει η σημαντικότερη γιορτή στην περιοχή της. Ύστερα από επαφές με αντιδημάρχους και με τον γενικό γραμματέα του δήμου Γ. Οικονομόπουλο, το θέμα έφτασε στον Φασούλα που έδωσε τη λύση.

// Αντικείμενο πολύ θερμών εκδηλώσεων από τους Πειραιώτες που βρέθηκαν στη γιορτή έγινε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. Το ίδιο καλή υποδοχή είχαν όμως τόσο ο δήμαρχος Π. Φασούλας όσο και ο υποψήφιος της ΝΔ Β. Μιχαλολιάκος, αλλά και ο ανεξάρτητος Π. Μαντούβαλος. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γ. Μίχας δεν πήγε…

// Με εγκάρδιο χαιρετισμό υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ τον Γιάννη Σγουρό, ενώ πολύ διαχυτικός ήταν και με τον Φασούλα, που τον προσφώνησε αντιπεριφερειάρχη Πειραιά. Μετά το τέλος της εκδηλώσεως οι Σγουρός και Φασούλας πήγαν και έφαγαν σε γνωστό παραλιακό μαγαζί, όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων και το πλέγμα ορισμένων κοινών προεκλογικών δραστηριοτήτων στον Πειραιά, μια και ο Σγουρός θεωρεί δεδομένο ότι θα έχει υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη στην περιοχή τον Φασούλα. Όσον αφορά τις πιθανότητες εκλογής, εκφράστηκε η άποψη πως με σοβαρή προσπάθεια και στοχευμένες κινήσεις η περιφέρεια δεν χάνεται για τον Σγουρό. Τονίστηκε όμως η ανάγκη να υπάρξει ενότητα και προσήλωση στον στόχο από πλευράς ΠΑΣΟΚ. Κάτι φυσικά που είναι αυτονόητο…


Σχολιάστε εδώ