Πόθεν Αίσχος

Δεν γνωρίζω πόσο ένας υπουργός ή ένας βουλευτής ξέρει να κάνει φορολογικές δηλώσεις ή πόθεν έσχες. Γνωρίζω όμως πως ένας φορολογούμενος δεν μπορεί να κάνει ΛΑΘΟΣ. Γιατί υπάρχει ο υπουργός με τις αρμόδιες υπηρεσίες που θα του βάλει πρόστιμα, θα του επιβάλει κυρώσεις, θα τον στείλει φυλακή.
Δυστυχώς, αν κάποιος από εμάς ξεχάσει να δηλώσει στην εφορία ότι η σύζυγός του πούλησε μια εταιρεία έχει κυρώσεις, ενώ αν είσαι υπουργός ή βουλευτής ή ευρωβουλευτής ή κομματικό στέλεχος, όλα ετούτα δεν μπορεί να συμβούν. Απλώς κάνεις μια δήλωση ότι ξέχασες να το γράψεις, ξέχασες να το δηλώσεις και καθάρισες. Κι ΕΔΩ έρχονται τα αμείλικτα ερωτήματα: Γιατί το ξέχασες ή μάλλον γιατί δεν δήλωσες τις δραστηριότητες της συζύγου ή του συζύγου, ως ώφειλες, από τον νόμο; Δεν ξέρεις ότι υπάρχει ειδικό κουτάκι στο πόθεν έσχες που το δηλώνεις; Και δεν ξέρεις ότι όταν πουληθεί η επιχείρηση, το δηλώνεις αμέσως και φορολογείσαι όπως όλοι οι φορολογούμενοι; Το ξεχάσατε ή το ξεχνάτε, κύριοι βουλευτές, κύριοι υπουργοί; Επίσης δεν γνωρίζετε ότι οφείλετε να δηλώσετε τις όποιες δραστηριότητες των συζύγων, των τέκνων, των γονέων και των συγγενών;
Ωραία, ξεχνάτε ή ξεχάσατε να δηλώσετε ότι πουλήθηκε η επιχείρηση, γιατί αλήθεια ξεχάσατε να δηλώσετε ότι υπήρχε, ως ωφείλατε; Διότι αν είχατε δηλώσει την ύπαρξη της εταιρείας, τότε δεν θα ξεχνάγατε σίγουρα την πώλησή της. Έτσι είναι τα πράγματα κι έτσι πρέπει να συμπεριφέρεστε, αν θέλετε να ασκείτε φορολογική δικαιοσύνη και φορολογική πολιτική.
Γιατί αλλιώς τα εκ παραδρομής δεν ισχύουν και δεν πρέπει να ισχύουν. Δυστυχώς όμως συμβαίνουν σε υπουργούς, βουλευτές και άλλους του δημόσιου βίου. Και τα κορόιδα δηλώνουν, φορολογούνται, αρμέγονται.
Θέλω να κάνω ένα απλό ερώτημα στον πρωθυπουργό, αλλά και στον υπουργό Οικονομικών: Αν όλοι οι Έλληνες εκ παραδρομής ξεχάσουμε να δηλώσουμε φέτος κάποια εισοδήματά μας, θα τιμωρηθούμε του χρόνου; Κι αν ΝΑΙ, γιατί δεν τιμωρούνται οι ξεχασιάρηδες υπουργοί, βουλευτές, γραμματείς, φαρισαίοι; Κάθε απάντηση δεκτή, άσε που δεν θα υπάρξει, γιατί υπάρχει η συνείδηση σε όλους του ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΥΣ ΣΑΣ.

Ο έντιμος φορολογούμενος


Σχολιάστε εδώ