Ο Σαμαράς προτείνει… θαύμα

Μελετήσαμε την πρόταση που κατέθεσε από το βήμα της ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τάχιστη έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και καταλήξαμε στο διά ταύτα: άπλερη πρόταση κι εκτός ορθολογικού πλαισίου. Μόνο ένας θαυματοποιός θα μπορούσε να μηδενίσει το έλλειμμα στο τέλος του 2011 και ταυτόχρονα να μειώσει δραστικά τους φόρους, αλλά και να αποκαταστήσει «άμεσα στο μεγαλύτερο μέρος τους και πολύ σύντομα στο σύνολό τους τις περικοπές των συντάξεων». Κι όλα αυτά να τα πετύχει με λιγότερες θυσίες. Επίσης ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει στα σοβαρά ότι όλα αυτά τα… θαύματα θα τα επιτύχει επαναδιαπραγματευόμενος το Μνημόνιο με την «τρόικα», δηλαδή τους δανειστές, που μας δίνουν 110 δισ. ευρώ για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία.
•Κι όταν εμφανίζεται ένας ευρωβουλευτής της ΝΔ με κοινή λογική να λέει «δεν είναι εφικτό να μηδενιστεί το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2011 με λιγότερες θυσίες, όπως ελέχθη στη ΔΕΘ», ο κ. Σαμαράς σπεύδει να τον φιμώσει μέσω διαγραφής. Προφανώς τον κ. Σαμαρά ενόχλησε επίσης η άποψη του κ. Σκυλακάκη ότι «θα είναι αυτοπυροβολισμός να ανακοπεί η προσπάθεια του Μνημονίου». Ασφαλώς πολύ περισσότερο θα τον ενόχλησε η φράση του Στ. Μάνου «το Μνημόνιο είναι η συμφωνία που κάναμε προκειμένου να βρούμε λεφτά και όποιος δεν το καταλαβαίνει, κατά τη γνώμη μου, είναι ηλίθιος». Ευτυχώς όμως ο κ. Μάνος έχει διαγραφεί προ πολλού από τη ΝΔ. Αλήθεια, η ΝΔ πριν μας σώσει από το Μνημόνιο, γιατί δεν φρόντισε ως κυβέρνηση να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να μη φτάσει η χώρα στη χρεοκοπία; Μήπως ο κ. Σαμαράς αγνοούσε, ως υπουργός, ότι το ελληνικό Δημόσιο καθʼ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης Καραμανλή δανειζόταν από το εξωτερικό για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις; Κι αν το ήξερε, γιατί κατά την εξαετή διακυβέρνηση της ΝΔ αυξήσανε το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου κατά 40%;
•Θα το πούμε καθαρά: Άλλος δρόμος «από το να μειώσουμε τα ελλείμματα και να υποστούμε αυτήν τη βαριά και δύσκολη περίοδο» δεν υπάρχει! Ας σηκώσουμε λοιπόν άπαντες τα μανίκια και ας τραβήξουμε γερά κουπί, ώστε να βγούμε από το Μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα – όμως για να βγούμε χωρίς να χρεοκοπήσουμε πρέπει να το εφαρμόζουμε με επιτυχία και ταυτόχρονα να οδηγήσουμε τη χώρα από την ύφεση στον δρόμο της ανάπτυξης.


Σχολιάστε εδώ