Ο αεικίνητος…

Στην εξαιρετική φυσική κατάσταση του αεικίνητου (όπως ευλόγως τον αποκάλεσε) πρωθυπουργού της χώρας, αναφέρθηκε ο Γ. Πεταλωτής.
Συμφωνούμε απόλυτα, αφού είναι βέβαιο ότι άνετα βγάζει… τρία ημίχρονα! Έστω κι αν έχει χάσει την… μπάλα με το αλαλούμ που επικρατεί στην κυβέρνησή του.
Ωστόσο ο ελληνικός λαός δεν τον ψήφισε γιατί υποσχέθηκε να διατηρείται σε «φόρμα» ούτε για να τον καλέσει ο Σάντος στην… εθνική ομάδα! Αλλά ούτε καν για να παριστάνει τον… διαιτητή στο μοίρασμα αρμοδιοτήτων και μάλιστα προκειμένου για τον τομέα των επενδύσεων.
Τον εμπιστεύθηκε για να κυβερνήσει τη χώρα, η οποία ομοιάζει με εξόχως προβληματική… ΠΑΕ, κινδυνεύουσα μάλιστα με… υποβιβασμό στη Βʼ Εθνική κατηγορία. Εκτός πια κι αν ενοχλεί ο προσδιορισμός «εθνική» και απομείνει σκέτη η… «κατηγορία»!
Ότι δηλαδή «μαζί τα φάγαμε» (κατά Πάγκαλο) «τα λεφτά» προκειμένου, άλλωστε, να απαντηθεί και η απορία του πρωθυπουργού για το «πού πήγαν τα λεφτά».
Σε διεθνές πάντως επίπεδο και μετά το περίφημο Σημιτικό «ευχαριστούμε την Αμερική», δεχόμαστε τώρα τα συγχαρητήρια του Ομπάμα που εκτιμά ότι «καλά τα πάμε».
Ο Γιώργος, πάντως, αιρόμενος στο ύψος των περιστάσεων, δεν είπε «ευχαριστούμε τους Έλληνες», άλλωστε κι αυτός ένας από εμάς (τους Έλληνες) είναι… Και μάλιστα… αντιεξουσιαστής (καλό, ε;), έτοιμος να συμμετάσχει και σε πορεία του ΠΑΜΕ. (Σαν άλλοτε…)
Κατά τα λοιπά ΚΑΤΑΡ αμένη φτώχεια κι ας φτιάχνει ο πρωθυπουργός μας… «αραβουργήματα». Και μάλιστα σε χώρο εξόχως… ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ!

Σ.


Σχολιάστε εδώ