Οι πρώτοι νεολαίοι υποψήφιοι στην αυτοδιοίκηση

Μεγάλη μάχη δίνουν οι δύο μεγάλες πολιτικές νεολαίες, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ και η ΟΝΝΕΔ, για να περιληφθούν στα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια στελέχη των οργανώσεών τους. Και οι δύο οργανώσεις πιστεύουν ότι μόνο έτσι θα εξυπηρετηθεί η ανάγκη ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού των κομμάτων τους. Ακούμε ότι και οι δύο νεολαίες στοχεύουν σε έναν αριθμό υποψηφίων γύρω στους 120 με 150 σε όλη την Ελλάδα. Πιστεύουν μάλιστα ότι θα καταφέρουν να εκλέξουν, με τη στήριξη του κόσμου φυσικά, τη συντριπτική πλειοψηφία τους. Οι υποψήφιοι προέρχονται τόσο από τα κεντρικά όργανα των νεολαιών όσο και από τις περιφερειακές και τοπικές τους οργανώσεις. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία για πρώτη φορά στελεχών των νεολαιών που έχουν εκλεγεί σε Τοπικά Συμβούλια Νέων. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τους πρώτους επίσημους υποψηφίους από τις δύο μεγάλες νεολαίες. Οι υποψηφιότητες αυτές είναι οι πρώτες και θα συμπληρωθούν από περισσότερα στελέχη των νεολαιών τις αμέσως επόμενες ημέρες. Εμείς ξεκινήσαμε από τις προηγούμενες εβδομάδες να σας ενημερώνουμε για τους νεολαίους και τους νέους γενικότερα υποψηφίους. Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες εβδομάδες, με περισσότερους υποψηφίους τόσο από τις δύο μεγάλες όσο και από άλλες νεολαίες, αλλά και με ανεξάρτητους μέχρι σήμερα νέους σε όλη την Ελλάδα.

Οι υποψήφιοι της Νεολαίας
ΠΑΣΟΚ
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κερδίζει στα σημεία τις εντυπώσεις από την ΟΝΝΕΔ, καθώς προσπαθεί με πολλές πιθανότητες επιτυχίας να έχει τρία στελέχη της σε θέσεις αντιπεριφερειάρχη. Έντονα ακούγεται, με πολλές πιθανότητες, το όνομα του Αποστόλη Πάνα (υπευθύνου αυτοδιοίκησης της νεολαίας) για τη Χαλκιδική στο ψηφοδέλτιο Μπόλαρη. Οι πράσινοι συζητούν ακόμη τις υποψηφιότητες των στελεχών της νεολαίας Αντώνη Γάκη στην Ανατολική Αττική και Θωμά Αναστασίου στην Καστοριά, ενώ στα χέρια του Μιχάλη Καρχιμάκη, που χειρίζεται τις υποψηφιότητες αντιπεριφερειαρχών, βρίσκονται ακόμη δύο τρία ονόματα στελεχών που προέρχονται από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, αλλά έφυγαν πριν από λίγο καιρό λόγω ορίου ηλικίας. Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα είναι, εκτός απροόπτου, από την Εθνική Αντιπροσωπεία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ο Σταύρος Βαβιάς στον Έβρο και ο Γιώργος Χριστοδουλίδης στην Καβάλα (Αν. Μακεδονίας – Θράκης), ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος στη Θεσσαλονίκη (Κεντρικής Μακεδονία), ο Κώστας Τέλιος στην Καρδίτσα (Θεσσαλίας) και ο Χαράλαμπος Καράβας στην Εύβοια (Στερεάς Ελλάδας). Πιθανότατα να δούμε στελέχη και στο ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη στην Κρήτη. Σε επίπεδο δήμων, πραγματικά πολλά στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφια. Ανάμεσά τους, προερχόμενοι από το κεντρικό όργανο της νεολαίας, θα είναι υποψήφιοι ο Γεράσιμος Αγγελετάκης και η Μάρα Κουκουδάκη στον Πειραιά, ο Διονύσης – Γιώργος Αρκαδινός στη Νέα Σμύρνη, η Κλειώ Βλάχου στο Γαλάτσι, η Βάσια Κοροβέση στον Διόνυσο, η Σωτηρία Χουβαρδά στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ο Αντώνης Ελευθεριάδης στο 5ο Διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, ο Αντώνης Σαμιωτάκης στα Χανιά, ο Γιάννης Ραψομανίκης στο Ηράκλειο, ο Νίκος Ρεϊζάκης στο Ρέθυμνο, ο Στέλιος Βρυλάκης στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, ο Σωτήρης Τσουκαρέλης στα Τρίκαλα, ο Χρόνης Κουσαλίδης στην Κοζάνη, ο Βαγγέλης Γκλάκας στον Δήμο Βισαλτίας Σερρών, ο Θοδωρής Βασιλόπουλος στον Δήμο Ήλιδας στην Αμαλιάδα, η Άννα Γιαννίκου στον Δήμο Αιγίου και ο Κώστας Αχιλαδέλης στον Δήμο Λήμνου. Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα από τα κεντρικά στελέχη της νεολαίας που συγκεντρώσαμε, ενώ θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη. Όλα τα στελέχη φυσικά κατεβαίνουν με τους «επίσημους» υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Νεολαία ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει μετά τις 4 Οκτώβρη κεντρική εκδήλωση και συνεδρίαση της Εθνικής Αντιπροσωπείας για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου θα παρουσιάσει τους νεολαίους υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα.

Οι υποψήφιοι της ΟΝΝΕΔ
Η Νεολαία της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνει σιγά σιγά τους υποψηφίους της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και φιλοδοξεί, όπως μας λένε, να τους εκλέξει όλους! Η ΟΝΝΕΔ για τα μέλη της που είναι υποψήφιοι παρέχει μεγάλη στήριξη, υλικοτεχνική και συμβουλευτική, πέρα από το κομμάτι της επικοινωνίας, όπου θα βοηθήσει κατά το δυνατόν περισσότερο. Πέρα από όσα σας έχουμε γράψει τους τελευταίους μήνες (και επιβεβαιώνονται…), μαθαίνουμε ότι με τη στήριξη της ΟΝΝΕΔ θα είναι υποψήφιοι ως περιφερειακοί σύμβουλοι ο Γιώργος Καγιάς στη Θεσσαλονίκη (Κεντρικής Μακεδονίας), ο Αντώνης Παγουρίδης στην Κοζάνη (Δυτικής Μακεδονίας), η Βίκυ Ρίζου στην Πρέβεζα (Ηπείρου) και ο Μιλτιάδης Πελοποννήσιος στη Μήλο των Κυκλάδων (Νοτίου Αιγαίου). Σε επίπεδο δήμων, ΟΝΝΕΔίτες υποψήφιοι θα είναι ο Παναγιώτης Γιακουμάτος στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, ο Γιώργος – Μαρίνος Παπανικολάου στον ενοποιημένο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, ο Τάκης Παρασκευόπουλος στην Πετρούπολη, η Γιούλη Παλυβού στον νέο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, ο Αγαμέμνων Χριστοδούλου στο Γαλάτσι, ο Κώστας Κάκκος στον Δήμο Ζηρού Πρεβέζης, ο Ντίνος Παπαδημητρίου στην Άρτα, ο Πέτρος Ανθόπουλος στη Φλώρινα, ο Χρήστος Βάϊος στα Γρεβενά, ο Πέτρος Εγγλέζος στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Κούτουλας στην Κόρινθο, ο Κώστας Κουμπαράκος στη Σπάρτη, η Γεωργία Θανοπούλου στο Αίγιο, ενώ στο 7ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων εκτίθενται ο Γεράσιμος Κυριαζής και ο Μανόλης Καλαμπόκας. Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα που επίσημα δίνει η ΟΝΝΕΔ ως υποψηφίους της γαλάζιας γενιάς και θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη. Πολλούς από τους υποψηφίους θα έχετε τη δυνατότητα να τους δείτε και να τους ακούσετε από τα διαδικτυακά μέσα της ΟΝΝΕΔ. Η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ μάς λέει ότι έχει δώσει οδηγίες για ενεργό διάλογο των νεολαίων της με τους πολίτες, οπότε αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να τους βομβαρδίσετε με ερωτήσεις και ζωντανά αλλά και από το διαδίκτυο.

***

Αποστολή στη Βόρειο Ήπειρο
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η φάση της Εκστρατείας Ενίσχυσης των Ελληνικών Σχολείων της Βορείου Ηπείρου, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Νεολαία Βορειοηπειρωτών και πλέον έχει γίνει θεσμός. Αντιπροσωπευτική ομάδα της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων αυτήν τη φορά και την ενεργό βοήθεια του Νικήτα Κακλαμάνη, επισκέφτηκε σχολεία της Βορείου Ηπείρου μοιράζοντας υλικό που είχε συγκεντρωθεί (αποτελούμενο από ποδήλατα, είδη ένδυσης και υπόδησης) στους νεαρούς μαθητές. Τα παιδιά της ΝΒ μας λένε ότι η υποδοχή που επέδειξαν οι συμπατριώτες μας της μειονότητας στην ανιδιοτελούς φύσεως αποστολή τους, καθώς και τα χαμόγελα των παιδιών αποτέλεσαν την καλύτερη ανταμοιβή που θα μπορούσε να υπάρξει. Οι μαθητές, με τους οποίους συνομίλησαν μέλη της αντιπροσωπείας, έθεσαν αρκετούς προβληματισμούς τους οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως κινητήρια δύναμη στη δράση της ΝΒ από δω και πέρα. Η αποστολή επισκέφτηκε τις περιοχές Βουλιαράτες, Δερβιτσιάνη, Πωγώνι – Ζαγοριά, Φοινίκη, Βρυώνι, Χειμάρρα, Άγ. Σαράντα, Δίβρη και Λιβαδειά. Η παραπάνω ενέργεια της ΝΒ αποτελεί συμβολική, κυρίως, κίνηση και όχι μόνο υλική υποστήριξη. Μία πρωτοβουλία ωστόσο που δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τον Δήμο Αθηναίων και την αμέριστη υποστήριξη του Νικήτα Κακλαμάνη, χάρη στην οποία συγκεντρώθηκε όλο το παραπάνω υλικό. Έτσι μπόρεσαν οι νέοι της ΝΒ, με 5 οχήματα που διέθεσε ο δήμος, να μεταφέρουν τα υλικά στα σχολεία της ελληνικής μειονότητας.

Στερεί το κράτος τη μόρφωση;
Σε τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας για τα εσπερινά λύκεια περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία υποτίθεται ότι εμποδίζει τους «αετονύχηδες» που, ενώ δεν έχουν ανάγκη να πάνε σε νυχτερινό σχολείο, μεταγράφονται σε αυτό μόνο τον τελευταίο χρόνο, προκειμένου να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με ευνοϊκότερους όρους. Στην τροπολογία (στο νομοσχέδιο για τη Διά Βίου Μάθηση) ορίζεται πως απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση από τα εσπερινά λύκεια είναι η φοίτηση στις δύο τελευταίες τάξεις, από το σχολικό έτος 2011-2012. Το πρακτικό αποτέλεσμα όμως αυτής της ρύθμισης φαίνεται ότι δεν θα είναι να αποκλείονται όσοι προσπαθούν να δώσουν εξετάσεις με ευνοϊκότερους όρους. Ακούμε ότι δυστυχώς ωθούνται σε εγκατάλειψη του σχολείου όσοι αναγκάζονται να δουλέψουν στα 17 τους χρόνια! Στην περίοδο που ζούμε, με την κρίση να έχει χτυπήσει όλες τις οικογένειες και με τις πιο αδύναμες να αναγκάζονται να βρουν διεξόδους που δεν προτιμούν, είναι λογικό να υπάρξει ένας αριθμός μαθητών που αναγκάζονται παράλληλα με το σχολείο να δουλεύουν. Στερώντας σε αυτούς τους μαθητές τη δυνατότητα να μετεγγραφούν σε νυχτερινό σχολείο, επειδή έχουν ήδη τελειώσει τη Βʼ λυκείου σε πρωινό λύκειο, είναι σαν να τους αναγκάζεις να εγκαταλείψουν το σχολείο εντελώς. Η κριτική αυτή προέρχεται από την ΚΝΕ και αξίζει να της δώσει η Πολιτεία βάση. Το υπουργείο Παιδείας, μας λένε, με την τροπολογία αυτή, αλλά και με πρόσφατη εγκύκλιο για τις προϋποθέσεις μετεγγραφής μαθητών απ’ τα ημερήσια στα εσπερινά λύκεια, αφαιρεί το δικαίωμα στο σχολείο σε παιδιά λαϊκών οικογενειών. Υπενθυμίζουμε ότι, πλέον, οι μετεγγραφές σε εσπερινά είναι αυστηρότερες, αφού δεν φτάνει μόνο η βεβαίωση εργοδότη ότι ο νέος πράγματι εργάζεται. Δίνεται δικαίωμα στον διευθυντή του σχολείου –κατά την κρίση του– να ζητήσει περισσότερα δικαιολογητικά «προκειμένου να σχηματίσουν την πεποίθηση» πως ο μαθητής λέει την αλήθεια. Οι νέοι της ΚΝΕ αντιδρούν, διότι οι μανδαρίνοι της εξουσίας κάνουν πως «δεν ξέρουν» ότι οι εργαζόμενοι μαθητές δουλεύουν σε καθεστώς «μαύρης εργασίας» και συχνά δεν εμφανίζονται πουθενά ως εργαζόμενοι. Το υπουργείο Παιδείας τι λέει;

***

Η ΟΝΝΕΔ στην κοινωνία

H ΟΝΝΕΔ αναβιώνει και ανανεώνει τον θεσμό των νεανικών φεστιβάλ της, έπειτα από μια μικρή διακοπή, αυτήν τη φορά με πιο ζωντανό πρόγραμμα και περιοδεία σε τέσσερις πόλεις. Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση της φωνής των νέων ανθρώπων, σπάει τα τείχη και βγαίνει μπροστά. Σκοπός της γαλάζιας νεολαίας είναι να ενημερώσει, να προβληματίσει και να διασκεδάσει, παρέα με νέες και νέους σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας. Το ραντεβού των γαλάζιων νέων με την κοινωνία έχει δοθεί στη Λάρισα (24/9 πλατεία Ταχυδρομείου), στη Θεσσαλονίκη (25 – 26/9, παραλία Λευκού Πύργου), στην Πάτρα (1/10, Μώλος Αγ. Νικολάου) και φυσικά στην Αθήνα (2 – 3/10 πλατεία Κλαυθμώνος). Με κεντρικό σύνθημα το «Άλλαξε στάση» θέλουν να παρακινήσουν όλους τους νέους ανθρώπους να έχουν ενεργό συμμετοχή στα κοινά και να συμμετάσχουν σε δράσεις που θα ενισχύσουν τις θέσεις της νεολαίας σε μια δύσκολη κατάσταση για τη χώρα. Στόχος της ΟΝΝΕΔ είναι το 4youth festival να αποτελέσει θεσμό και σταδιακά να μετατραπεί σε χώρο συνάντησης νέων με διάθεση να συμβάλουν στον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας. Ειδικότερα στο πρόγραμμα των φεστιβάλ έχουν ενταχθεί ραδιοφωνικά debates υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θεματικές διαδρομές ενημέρωσης και προβληματισμού (για θέματα όπως η απασχόληση, το περιβάλλον, τα ναρκωτικά και η τοπική αυτοδιοίκηση), μέσα από τις οποίες η ΟΝΝΕΔ θα προβάλει τις δικές της προτάσεις, περίπτερα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, μουσικά events, χώρο τεχνολογίας και ψυχαγωγίας κ.ά. Τα φεστιβάλ ολοκληρώνονται με μουσικές συναυλίες, όπως στη Λάρισα με τον Στέλιο Ρόκκο και στη Θεσσαλονίκη με τους Stavento. Χορηγοί επικοινωνίας των συναυλιών είναι το MAD TV και το MAD Radio 106,2. Πληροφορίες και ζωντανή αναμετάδοση των εκδηλώσεων θα βρείτε στην ιστοσελίδα 4youth.onned.gr.

Το γαλάζιο φεστιβάλ στη Λάρισα
Με αξιοσημείωτη επιτυχία ξεκίνησε την Παρασκευή το 4youth festival από την πόλη της Λάρισας. Το πρώτο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλική πόλη συγκέντρωσε εντυπωσιακό αριθμό επισκεπτών και η πλατεία Ταχυδρομείου γέμισε χρώματα και ανθρώπους όλων των ηλικιών. Στον χώρο των εκδηλώσεων φιλοξενήθηκαν περίπτερα των οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εφημερίδων, το onned web radio, fun park αλλά και οι ειδικές θεματικές διαδρομές προβληματισμού, μέσα από τις οποίες η νεολαία προβάλλει τις προτάσεις της για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στις προτάσεις για τις πόλεις που φιλοξενούν τα φεστιβάλ. Ειδικότερα, στην πόλη της Λάρισας η έμφαση δόθηκε στα ζητήματα της προστασίας του Πηνειού ποταμού, την τουριστική ανάπτυξη, την προβολή της τοπικής παραγωγής, το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και μέτρα ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των ομάδων της περιοχής. Παράλληλα, στο πλαίσιο των radio debates που διοργανώνει το onned web radio, παρουσίασαν τις υποψηφιότητές τους ο κ. Κ. Αγοραστός, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο κ. Κ. Τζανακούλης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας. Για τα θέματα των νέων ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι «οι νέοι είναι το οξυγόνο της ζωής, φορείς καινοτόμων ιδεών και μόνο αυτοί είναι που μπορούν να ξαναδώσουν νόημα στην έννοια της πολιτικής στη χώρα». Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του για την επανεκλογή του στον Δήμο Λάρισας τόνισε για τα θέματα νεολαίας ότι η πόλη της Λάρισας μπορεί σήμερα να υπερηφανεύεται πως είναι ιδιαίτερα φιλική στους νέους ανθρώπους, προσφέροντας αρκετές επιλογές και ανέσεις, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τα προβλήματα που δημιουργεί στον κοινωνικό ιστό η μάστιγα των ναρκωτικών, αναφέρθηκε στη συνεργασία του δήμου με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να βρεθεί η ορθότερη λύση στο πρόβλημα. Κλείνοντας, ο δήμαρχος Λάρισας τόνισε τη σημασία του αθλητικού παράγοντα για την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, κάνοντας χαρακτηριστική αναφορά και στη δική του αγάπη για τον αθλητισμό. Το 4youth festival συνεχίζεται το Σάββατο 25/9 και την Κυριακή 26/9 στην παραλία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη και μεταδίδεται ζωντανά από το 4youth.onned.gr, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα και στην Αθήνα, από όπου θα σας έχουμε ρεπορτάζ στην επόμενη έκδοση.

Ηλεκτρονική προβολή υποψηφίων
Η γαλάζια νεολαία έχει προχωρήσει πολύ τη διαδικτυακή προβολή των ΟΝΝΕΔιτών υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές. Η δουλειά που έχουν ρίξει στη Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ και στην επικοινωνιακή ομάδα είναι τεράστια και το αποτέλεσμα θα το ζήλευαν κόμματα και συνδυασμοί. Αξίζει να επισκεφθείτε την ειδική ιστοσελίδα τους aftodioikisi.onned.gr. Η έκδοση της ιστοσελίδας βρίσκεται σε δοκιμαστική μορφή αλλά θα λειτουργεί κανονικά από αύριο Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου.

***

ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ σπόντες

Κακή έκπληξη
Έκπληξη προκάλεσε στους περισσότερους από τους έλληνες επισκέπτες στο μνημόσυνο του αδικοχαμένου Αριστοτέλη Γκούμα η παντελής απουσία των οργανώσεων νέων της μειονότητας. Τόσο η Νεολαία ΚΕΑΝ όσο και η Νεολαία Βορειοηπειρωτών έδωσαν εντυπωσιακό… «απών»! Το οποίο όλοι οι ασχολούμενοι προσπαθούν ακόμη να το ερμηνεύσουν. Μεγάλο
φάουλ…
Συμπλήρωση
Πρέπει να επανορθώσουμε σχόλιο της περασμένης εβδομάδας. Από πλευράς νεολαιών, στο μνημόσυνο Γκούμα βρισκόταν εκτός του γραμματέα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΝΕΟΣ Γιάννης Παναγιωτακόπουλος. Παράλειψή μας, διότι δεν είχαμε ενημερωθεί εκ των προτέρων…
Κατάντια
Αληθεύει ότι ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς δεν ξέρει με ποιον υπουργό και υφυπουργό να μιλήσει για θέματα αρμοδιότητάς του; Φταίει σίγουρα η μεταφορά αρμοδιοτήτων που έκανε ο ΓΑΠ, αλλά και το «σύστημα εξουσίας» της ΓΓΝΓ «μπάζει» από παντού. Ένα χρόνο κοντεύουν και δεν έχουν μάθει ακόμη. Οπότε, μέχρι να «αναγνωρίσουν» τα κατατόπια του νέου υπουργείου…
Πιέσεις
Εμείς σας γράψαμε έγκαιρα ότι η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να αναθέσει τη ΓΓΝΓ στην αρμοδιότητα του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου. Σοσιαλφιλελεύθεροι κύκλοι της Αχαρνών ωστόσο πιέζουν ακόμη, με διάφορους τρόπους, η αρμοδιότητα Νέας Γενιάς να πάει στην Άννα Νταλάρα. Είναι πιο «εύκολη» στη… συνεργασία και κοσμοπολίτισσα, λένε. Τους ταιριάζει περισσότερο. Τι λέει το Μαξίμου; Θα επικρατήσει η ουσία ή η εικόνα; Είστε σίγουροι εκεί στην
Αχαρνών ότι η υπουργός συμφωνεί μαζί σας και ότι μοιράζεται «το όραμά» σας;
Δουλειά υποδομής
Πολλή και καλή, οργανωτική και πολιτική, δουλειά φαίνεται ότι κάνει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ στον χώρο των νέων, αλλά και μεγαλύτερων Βορειοηπειρωτών. Θα δούμε και χειροπιαστά αποτελέσματα, ακούμε…
Συναντίληψη
Εμείς σας είπαμε ότι η αλλαγή γραμματέα του ΠΑΣΟΚ θα σηματοδοτήσει και εξελίξεις στα εσωκομματικά της Νεολαίας. Υπάρχει συναντίληψη νεολαίας και κόμματος για να ξεκινήσουν εσωκομματικές διαδικασίες στη Νεολαία μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Συνεργασία
Ο νέος γραμματέας του Κινήματος θέλει να δώσει χώρο και ρόλο στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, ενώ πιστεύει στην ανάπτυξη και βελτίωσή της. Σήμερα, για παράδειγμα, κατά την περιοδεία του στα Γιάννενα, ζήτησε να συμμετάσχει σε συνεδρίαση των περιφερειακών οργάνων της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Θέλει να ακούσει αλλά και να δώσει οδηγίες, γιατί πιστεύει στους νέους του Κινήματος.
Αποδοχή
Το ότι η Νεολαία ΠΑΣΟΚ έχει πολιτικό λόγο και επαφές σε χώρες και περιοχές που ενδιαφέρουν την ελληνική εξωτερική πολιτική, όπως η Μέση Ανατολή και η Αλβανία, σας το έχουμε πει πολλές φορές. Τους το αναγνωρίζει και ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Δρούτσας, που συχνά επικοινωνεί μαζί τους για αυτά τα θέματα.
Αλλαγές
Άντε, να αλλάξουμε στάση, όπως μας προτρέπει η ΟΝΝΕΔ στα φεστιβάλ της. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις ή… ευχές; Διότι είναι διφορούμενο το μήνυμα…
Στόχος
Αυτό το «Άλλαξε στάση», πάντως, είναι ηθελημένα… παρεξηγήσιμο! Θέλουν να προκαλέσουν οι νεολαίοι της ΝΔ, κυρίως τους νέους. Και με αυτό το σύνθημα προκαλούν γελάκια, αυξάνουν την περιέργεια και δημιουργούν θέμα συζήτησης. Άρα, είναι καλό επικοινωνιακά…
Ηπειρώτικο πείσμα
Η εσωκομματική διελκυστίνδα στον χώρο της ΟΝΝΕΔ στην Ήπειρο συνεχίζεται. Επιστολή προς Σαμαρά, με καταγγελίες, ξαναέστειλαν οι διαμαρτυρόμενοι αντιηγετικοί της ΔΑΠ (και της ΟΝΝΕΔ) Ιωαννίνων. Δεν θα τελειώσει εύκολα αυτό το σίριαλ. Το ηπειρώτικο πείσμα είναι γνωστό, όπως και η δύναμη της γαλάζιας «αντιπολίτευσης» εκεί. Η απάντηση της Λυκούργου περί συμφερόντων έχει ίσως βάση, αλλά ακυρώνεται από τον αριθμό των «διαμαρτυρομένων». Πεντακόσιες υπογραφές είναι πολλές, φίλτατοι…
Προτάσεις
Επιμένει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος να είναι ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Κατσαφάδος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιό του στον Πειραιά. Το, ισχυρό στο λιμάνι, γαλάζιο στέλεχος όμως μας λένε ότι έχει υψηλές φιλοδοξίες και δεν μπαίνει εύκολα στη δύσκολη μάχη. Άλλωστε το όνομά του έπαιξε και για υποψήφιος δήμαρχος και για αντιπεριφερειάρχης του Κικίλια, ενώ η επόμενη Βουλή είναι ο βασικός του στόχος. Το ζητούμενο εν προκειμένω είναι τι πρέπει να προταχθεί: το κομματικό ή το προσωπικό συμφέρον.
Συνέπεια
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος πάντως είχε στηρίξει στις εσωκομματικές της ΟΝΝΕΔ τον Κώστα Χατζή. Ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ανταποδίδει τώρα αυτήν τη στήριξη, καλώντας όλους τους φίλους του να στηρίξουν δυνατά και παθιασμένα την καμπάνια του Βασίλη Μιχαλολιάκου. «Παραμένει άλλωστε», όπως λέει, «ο παντοτινός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στις καρδιές μας»…
Μνήμες
Μιας και πιάσαμε τα περί Μιχαλολιάκου και ΟΝΝΕΔ, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά θυμήθηκε τα νιάτα του δημοσίως, σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου. Αιτία το ότι ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν μέλος του ΕΓ της ΟΝΝΕΔ (υπεύθυνος Μαθητικού) επί προεδρίας Μιχαλολιάκου και εποπτείας Σαμαρά! Πώς αλλάζουν οι καιροί…
Συμπτώσεις
Τι κοινό έχουν στη, σχετικά μικρή, πολιτική τους ιστορία δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες Αττικής, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Άδωνις Γεωργιάδης; Έχουν ξεκινήσει και οι δύο από την ΟΝΝΕΔ, έχουν περάσει από τη Νεολαία της Άνοιξης (του Αντώνη Σαμαρά…) και στα φοιτητικά τους χρόνια ήταν υποψήφιοι στις σχολές τους με την «ανοιξιάτικη» φοιτητική παράταξη «Νέοι Ορίζοντες». Μετά χώρισαν οι δρόμοι…
Απορία
Καθυστερημένο αλλά ενδιαφέρον… Ποιους εννοούσε η ΚΝΕ όταν κατήγγειλε «κύκλους της περιοχής» που σαμπόταραν και ήθελαν να αποτύχει το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης; Ποιοι κινούσαν τα νήματα; Ποιοι ήταν οι υπονομευτές; Θα τους θυμηθούν οι «κόκκινοι», νέοι και κομματικοί, στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών;
Φτωχοί νέοι
Ο φτωχότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις πόθεν έσχες, είναι το στέλεχος της ΚΝΕ Γιάννης Γκιόκας. Νέος και κομμουνιστής σημαίνει φτωχός; Η ΚΝΕ πάντως είναι περήφανη, γιατί βάζει το προλεταριάτο στη Βουλή και τις εξουσίες! Γι’ αυτό «κατεβάζει» τον 30χρονο δικηγόρο, βουλευτή και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ ως αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής στο ψηφοδέλτιο Παφίλη της «Λαϊκής Συμπαράταξης».
Ακούει κανείς;
Αλλεπάλληλα κρούσματα παραβατικότητας από ανήλικα παιδιά έρχονται καθημερινά στο φως, προκαλώντας προβληματισμούς στις αστυνομικές αρχές και την Πολιτεία. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αποβεί κάποιο μοιραίο. Και ότι η νομοθετική πρωτοβουλία για τη νεανική παραβατικότητα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, και έχει συζητηθεί πολλάκις στη Βουλή, θα είναι ουσιώδης και δεν θʼ αργήσει να κατατεθεί.
Τοπικό Φεστιβάλ
Την τρίτη του χρονιά μετράει το Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου Παιανίας, που κοντεύει να γίνει θεσμός στην περιοχή. Ψυχή του Φεστιβάλ είναι το Τοπικό Συμβούλιο Νέων της περιοχής, το οποίο δραστηριοποιείται έντονα. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, αθλητικά τουρνουά, εργαστήρια, έκθεση μουσικών εντύπων και διαγωνισμό σύνθεσης τραγουδιού. Η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα της ΓΓΝΓ και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.


Σχολιάστε εδώ