«Μέτωπο» κατά Σγουρού, Δημαρά και Μητρόπουλου ανοίγει το ΚΚΕ!

Στον Περισσό εκτιμούν ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι «ψαρεύουν σε θολά νερά» και χρησιμοποιούνται ως ανάχωμα προκειμένου η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων να μη φτάσει στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του Θ. Παφίλη που στηρίζει το ΚΚΕ. Τονίζουν μάλιστα ότι στην ουσία πρόκειται για υποψηφιότητες που σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούν την κυβερνητική πολιτική, αλλά απλώς κριτικάρουν πλευρές αυτής της πολιτικής και αποτελούν σωσίβιο μπροστά στην ενδεχόμενη εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ.
Στην κριτική τους δεν μασάνε τα λόγια τους. «Η λαϊκή ρήση ”και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ” είναι πολύ ελαφριά για να περιγράψει τον καιροσκοπισμό των ”αριστερών” και προοδευτικών υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής Γ. Σγουρού, Α. Μητρόπουλου και Γ. Δημαρά» λένε χαρακτηριστικά, διαβλέποντας ότι οι παραπάνω υποψήφιοι με την προεκλογική τους ρητορεία αποβλέπουν στον εγκλωβισμό των δυσαρεστημένων με την κυβερνητική πολιτική ψηφοφόρων.
Μέχρι και κατά του Μνημονίου δήλωσε ο Γ. Σγουρός, τονίζουν, ενώ όλα αυτά τα χρόνια ως νομάρχης, αλλά και με την τωρινή του υποψηφιότητα, στηρίζει σταθερά και αταλάντευτα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση.
Για τον Α. Μητρόπουλο (τον στηρίζει ο ΣΥΝ) αναφέρουν ότι από τη μια εμφανίζεται λάβρος κατά του Μνημονίου και από την άλλη καλεί τους ψηφοφόρους να στείλουν μήνυμα ότι η κυβέρνηση έχει πάρει λάθος δρόμο, δηλαδή στην ουσία καλεί σε ψήφο για να διορθωθεί η κυβερνητική πολιτική και όχι να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα που αυτή παίρνει, πολύ περισσότερο που κορυφαία κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο περιέχονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Όσο για τον Γ. Δημαρά, τονίζουν ότι ζητάει ψήφο κατά του Μνημονίου, δηλαδή κατά του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ με το οποίο εξελέγη βουλευτής και ψήφισε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ταυτόχρονα τάσσεται υπέρ του «Καλλικράτη», λέγοντας ότι ανοίγει δυνατότητες για παρέμβαση της πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Η μόνη ουσιαστική ψήφος καταδίκης της κυβέρνησης που θα δώσει ηχηρό μήνυμα είναι η ψήφος στην παράταξη του Θ. Παφίλη, λένε τα στελέχη του κόμματος, γιατί είναι η παράταξη που δεν αντιδρά για το θεαθήναι στο Μνημόνιο αλλά υπενθυμίζει ότι αυτό συναποφασίστηκε από την κυβέρνηση και την «τρόικα» και περιλαμβάνει μέτρα που έτσι και αλλιώς ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Το ΚΚΕ δίνει μεγάλη σημασία στις επικείμενες τοπικές εκλογές και τονίζει ότι εάν επαναληφθεί με μικρές αυξομειώσεις το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2009, θα είναι σαν να σβήνει ο λαός ό,τι έγινε τόσο πριν από το 2009 όσο και μετά. «Η ψήφος», είπε η Α. Παπαρήγα, «μετράει μόνο πού τη ρίχνεις. Δεν μετράει το αν τη ρίχνεις βλαστημώντας ή βρίζοντας ή λέγοντας ”άντε, σου δίνω άλλη μια ευκαιρία”. Έτσι μετριέται η ψήφος».
Μπροστά στο σφόδρα πιθανό ενδεχόμενο να υπάρξει πρωτοφανής αποχή στις επικείμενες εκλογές, στον Περισσό τονίζουν ότι η αποχή είναι στήριγμα της σημερινής κατάστασης και δεν πιάνει τόπο, ούτε θα φιλοτιμηθούν τα μεγάλα κόμματα να πουν ότι ο λαός δεν ψηφίζει, άρα να αλλάξουμε πολιτική. «Σκασίλα τους μεγάλη, μετράει τι ψηφίζεις» λένε χαρακτηριστικά.
Ως εκ τούτου, όλες οι δυνάμεις του κόμματος δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση να πάρουν μέρος στις εκλογές οι ψηφοφόροι, ξεκαθαρίζοντας ότι: «Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, η προς τα Αριστερά μετακίνηση κρίνεται έτσι: Τα δύο κόμματα και τα κάθε λογής αναχώματά τους κάτω, το ΚΚΕ και η παράταξη που στηρίζει προς τα πάνω».


Σχολιάστε εδώ