Κοροϊδία

ΠΕΡΑΙΩΣΗ: Άλλη μια λαμπρή επιτυχία της κυβέρνησης. Εις βάρος των κορόιδων. Εις βάρος των συνεπών προς τις υποχρεώσεις τους πολιτών, εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, των οποίων οι απολαβές κατακρεουργήθηκαν.
Για να δούμε τι λέει για το θέμα ο ΣΕΒ: «Η περαίωση επιβραβεύει τη φοροδιαφυγή, που νοθεύει τον ανταγωνισμό, αυξάνει την εισοδηματική ανισότητα και καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου. Η περαίωση επιβραβεύει τους ασυνεπείς σε βάρος των συνεπών φορολογούμενων». Μάλιστα. Το ίδιο λέμε κι εμείς εδώ. (Ενώ ανερυθρίαστα ο ΓΑΠ μιλούσε στη Νέα Υόρκη για προστασία των οικονομικά ασθενέστερων!)
ΕΦΑΡΜΟΓΗ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ: Τη στιγμή που η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ σκίζονται για την αναγκαιότητα του Μνημονίου με επιχειρήματα του τύπου «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» («Μνημόνιο ή θάνατος», σε ελεύθερη μετάφραση), η περιβόητη «τρόικα» και διεθνείς «οίκοι» προειδοποιούν ότι οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν αν δεν υπάρξει αναπτυξιακή διάσταση στην όλη υπόθεση. Αυτοί δηλαδή που οργάνωσαν την ύφεση στην οικονομία διαπιστώνουν τώρα τις βλαβερές της συνέπειες!
Επίσης, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρονται πλέον ανοιχτά στην ανάγκη αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας! Μόλις έναν μήνα πριν, όσοι έγραφαν παρόμοια άποψη λοιδορούνταν από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Κοροϊδία…
Οι υποστηρικτές του Μνημονίου -που όλο και λιγοστεύουν, είναι η αλήθεια- βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Για να ξεφύγουν, προτείνουν το αλλοπρόσαλλο: Εφαρμόστε τη συγκεκριμένη πολιτική (που δεν οδηγεί πουθενά) ή χρεοκοπήστε «εδώ και τώρα». Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι.
Στις παλινωδίες της κυβέρνησης (όρα: περαίωση), στην αδιέξοδη και χωρίς προοπτική πολιτική της, στο «πάρτι» που συνεχίζεται, εν κρυπτώ, πιο διακριτικά και με μικρότερους τζίρους, αλλά ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, οφείλουμε Όλες/Όλοι να αντιταχθούμε συντεταγμένα, στοιχιζόμενοι γύρω από λύσεις που θα προκύψουν μέσα από τον ανοιχτό διάλογο που έχει ξεκινήσει στην ελληνική κοινωνία από την επαύριο της ψήφισης του επαχθούς, αντιλαϊκού Μνημόνιου και αφορά πλείστα όσα (διαγραφή μέρους ή όλου του χρέους, στάση πληρωμών, επιμήκυνση αποπληρωμής, έξοδος ή όχι από την ΕΕ, έξοδος ή όχι από το ευρώ – επιστροφή στη δραχμή κ.ά.).
Μα πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνει σαφής η αντίθεσή μας στο Μνημόνιο, πρέπει να ξεφύγουμε το γρηγορότερο από τον θανάσιμο εναγκαλισμό του. Πρέπει να καταθέσουμε εναλλακτικές προτάσεις. Πρέπει, τέλος, να σταματήσει η κοροϊδία…


Σχολιάστε εδώ