Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

oΤζιζ κάνει το Μνημόνιο! Απετάξω τω Σατανά; Ούτε ένας από τους υποψήφιους περιφερειάρχες της Αττικής δεν τόλμησε να υπερασπιστεί, ή να πει μια… καλή κουβέντα, γιʼ αυτήν τη λευκή επιταγή παράδοσης που υπέγραψε στους ξένους η κυβέρνηση, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Πρόσωπο με πρόσωπο». Αντίθετα, όλοι, από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σγουρό μέχρι και του ΛΑΟΣ, που είχε πει «ναι» στην ψηφοφορία στη Βουλή, τον Άδωνι Γεωργιάδη, πήραν αποστάσεις, με πιο σκληρούς τον Αλαβάνο, τον Παφίλη, τον Κικίλια, τον Δράκο (των Οικολόγων) και τον Αλέξη Μητρόπουλο. Έπειτα απʼ αυτήν την… πρόγευση που πήραν το Μαξίμου και η Ιπποκράτους, καταλαβαίνεις πού πας, ρε Καραμήτρο;
oΔΙΛΗΜΜΑ αντιμετωπίζει, όπως πληροφορούμαι, ο Ν. Κακλαμάνης για τη στάση που θα τηρήσει στο ζήτημα του Μνημονίου. Αν δηλαδή θα βγει ευθέως να ταχθεί κατά, ακολουθώντας τη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, ή θα τηρήσει μια ενδιάμεση στάση προκειμένου να μη δυσαρεστήσει την Ντ. Μπακογιάννη και τον Γ. Καρατζαφέρη που στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Στελέχη που κινούνται στο κλίμα της πρώην υπουργού τον προτρέπουν να ακολουθήσει μια μέση οδό και να χαρακτηρίσει «αναγκαίο κακό» την υπαγωγή της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης. Κάτι τέτοιο πάντως δεν θα αρέσει καθόλου στη Ρηγίλλης, που ούτως ή άλλως έχει δώσει αντιμνημονιακό χαρακτήρα στις εκλογές του Νοεμβρίου.
oΣΤΟ Ηράκλειο, στο παλιό κτίριο του Φιτάκη, στο λιμάνι εθεάθη με παρέα πολιτικών φίλων της την περασμένη Κυριακή η Ντ. Μπακογιάννη. «Ζυμωνόταν» κατά το πολιτικώς λεγόμενο για το νέο κόμμα που θα ιδρύσει, ενώ αυτήκοοι μάρτυρες ανέφεραν ότι τηλεφωνούσε διαρκώς σε διάφορα σημεία της Κρήτης ζητώντας από τους συνομιλητές της
να στηρίξουν τον Δ. Γιαννουλάκη για την Περιφέρεια. Ποιος να το φανταζόταν; Ότι η Ντόρα, που ονειρευόταν κάποτε να κυβερνήσει τη χώρα, να καταλήξει να μαζεύει ψήφους για έναν… ταπεινό περιφερειάρχη!
oΜΕ σύνθημα «Τώρα αλλάζουμε» κατεβαίνει στις εκλογές του Νοεμβρίου ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Ιλίου Γ. Βερναρδάκης. Χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν το «αλλάζουμε» έχει να κάνει με την κυβερνητική περίοδο της ΝΔ, ή αναφέρεται στη δική του θητεία στη διοίκηση του ΟΑΕΔ. Όπου τα πεπραγμένα του είχαν προκαλέσει οργή και αγανάκτηση, ενώ στελέχη της παράταξης τον είχαν καταγγείλει ότι χρησιμοποίησε τη θέση του για να «μαζέψει ψήφους», πλην όμως στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου απέτυχε παταγωδώς να εκλεγεί στη Β΄ Αθηνών.


Σχολιάστε εδώ