διάδρομοι και ψίθυροι

4Βωβός: Προσοχή στη μετοχή, με την πορεία της να είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις εξελίξεις στην υπόθεση της ανέγερσης του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Εξελίξεις που ίσως τρέξουν…
4ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Jumbo: Φαίνεται πως εξελίσσονται σε «τρίδυμο». Το τελευταίο διάστημα είναι πάντα εκ των πρωταγωνιστών κάθε συνεδρίασης, συνήθως για τους καλούς λόγους και για τις θετικές τους επιδόσεις. Το ερώτημα είναι κατά πόσον η πορεία τους αυτή θα συνεχισθεί.
4Κάτι ανάλογο, αλλά με διαφορετικό ερώτημα, συμβαίνει και με άλλους μεγάλους «σηματωρούς» του ΧΑ, οι οποίοι κινούνται εσχάτως σε ρηχά νερά. Ο λόγος για τις μετοχές του ΟΤΕ, της Eurobank, της Πειραιώς, των Ελληνικών Πετρελαίων και της MIG.
4Η ιστορία με το λουκέτο στη Fulgor έπιασε πολλούς απροετοίμαστους. Και φυσικά λειτουργεί αρνητικότατα για τον εισηγμένο όμιλο.
4Κουίζ: Ποιων εταιρειών οι τίτλοι «τιμωρούνται» άνευ λόγου και αιτίας; Για ψάξτε ποιοι «προειδοποιούν» ότι θα φύγουν από τη χώρα, ότι θα μεταφέρουν αλλού την έδρα τους, και θα καταλάβετε πως, ακόμα κι αν κάτι λέγεται με προφανή σκοπό να ασκήσει πιέσεις στους κρατούντες, δεν παύει να έχει κόστος. Εν προκειμένω κόστος που αποτυπώνεται στο ταμπλό, αφού οι επενδυτές δεν προτίθενται πλέον να «κάτσουν» στα χαρτιά τους και δεν φοβούνται να τα «σπρώξουν» χωρίς να λογαριάζουν ούτε καν τις προμήθειες. Για να έχετε μια τάξη μεγέθους, τα «εργατικά» των διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής υπολογίζονται στα 68 εκατ. ευρώ.
4Για να μη λέτε πως μόνον οι τράπεζες τολμούν να βγουν στην αγορά για ρευστότητα, η Σέλμαν βγαίνει ομοίως σε αύξηση κεφαλαίου στα 0,40 ευρώ και σε σχέση 1 προς 1 παλαιών – νέων μετοχών.


Σχολιάστε εδώ