Δημοσιονομικός βραχνάς το Μνημόνιο

Στο 144% του ΑΕΠ ή στα 370 δισ. ευρώ θα είναι το δημόσιο χρέος της χώρας μας σε τρία χρόνια, ενώ το 2020 στο 120% από το 103% που είναι σήμερα. Παράλληλα, στην τριετία της εφαρμογής των «συμφωνιών» του Μνημονίου θα αποκτηθούν άλλα 25 δισ. ευρώ για τους δανειστές μας. Στοιχεία που προμηνύουν τη θύελλα νέων αντεργατικών μέτρων και αφαίμαξης του εισοδήματος εργαζομένων και συνταξιούχων το επόμενο διάστημα, κατά το οποίο η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 20%-22% (έως και 1.500.000 άνεργοι).
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση από «χώρους» του ΠΑΣΟΚ από τον γνωστό εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης για την Αττική. Τον κ. Μητρόπουλο στηρίζουν ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου, το ΔΗΚΚΙ και η Λαϊκή Αλληλεγγύη – Πρωτοβουλία Σοσιαλιστών.
«Δεν υπάρχει μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης με τα δεσμά του Μνημονίου, γι’ αυτό οι προσεχείς εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι πρωτίστως μάχη αυτονομίας των τοπικών κοινωνιών κατά του Μνημονίου», υπογράμμισε ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος κάλεσε τον λαό να στείλει βροντερό μήνυμα κατά της νέας μορφής ιδιότυπης
αποικιοκρατίας.
Για τις περικοπές στις δραστηριότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη», όπως και για τη χρηματοδότηση (!) των δανειστών μας μίλησε ο γνωστός καθηγητής του Εργατικού Δικαίου – και προκάλεσε αίσθηση όταν είπε πως βασικός στόχος της Ανεξάρτητης Κίνησης για την Αττική είναι να μην εφαρμοστεί ο «Καλλικράτης» και η διοικητική μεταρρύθμιση ως δημοσιονομικός βραχνάς, όπως επιβάλλει ο νόμος του Μνημονίου και η σύμβαση με τους δανειστές μας, γιατί θα πολλαπλασιάσει την ανεργία, θα διαλύσει τις κοινωνικές υποδομές, θα κλείσουν οι δημόσιες επιχειρήσεις κ.λπ.


Σχολιάστε εδώ