από το Περιστύλιο…

Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Έτσι τώρα η ΝΔ, που παρακολουθεί την υπόθεση… διακριτικά και από απόσταση, ζήτησε το πάγωμα των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πέντε υπουργών της ΝΔ, μέχρι να κριθεί κατά τρόπο αναμφισβήτητο αν υπήρξε ζημία του Δημοσίου. Άλλωστε οι βουλευτές της ΝΔ-μέλη της επιτροπής είχαν ζητήσει τη διενέργεια νέας έκθεσης αποτίμησης της περιουσίας που αντηλλάγη και απορούν γιατί συστάθηκε Προανακριτική, αφού το ΠΑΣΟΚ ομολογεί ότι δεν γνωρίζει τη ζημία που υπέστη το Δημόσιο!

• Πάσχισε αλλά δεν τα κατάφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης να κρύψει τον ενθουσιασμό του, που από τη θέση του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι τηλεφώνησε στον Καραμανλή για να του μεταφέρει το αίτημα να έρθει να καταθέσει και κατάφερε να έχει συνομιλία μαζί του. Κατόπιν αυτού, και παρά την επιμονή της ελάσσονος αντιπολίτευσης που ζητούσε να παραστεί αυτοπροσώπως, ο κ. Τσιρώνης θεωρεί ότι ακόμα και μια σειρά να γράψει ο κ. Καραμανλής έχει τη σημασία του…

Η Εξεταστική Επιτροπή για τη Ζήμενς, αντιθέτως, δεν θα έχει την τιμή να δεχτεί ούτε μία επιστολή από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη, ισχύει η απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία προ δεκαπενθημέρου και με την οποία είχε διαφωνήσει μόνο ο ΛΑΟΣ, να μην κληθούν πρώην πρωθυπουργοί… Αλλά μέτρα, άλλα σταθμά.

• Στην… αυλή των φορτηγατζήδων σκοτώνονταν ΛΑΟΣ και Νέα Δημοκρατία με φόντο τις μπλε και πράσινες πολυκατοικίες. Ο Καρατζαφέρης τούς έδωσε το χέρι, ενώ η ΝΔ, που χαρακτήριζε το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος «ταφόλακα», έδωσε θετική ψήφο επί της αρχής του νομοσχεδίου. Πλην του Πάνου Καμμένου, που το καταψήφισε και δέχτηκε τον έπαινο του προέδρου του ΛΑΟΣ: «Ο κ. Καμμένος πριν από λίγο ψήφισε “όχι”. Τι εστί Καμμένος; Ξέρετε, όλοι γεννηθήκαμε σε κούνιες, σε κρεβάτια, σε μαιευτήρια. Αυτός γεννήθηκε σε αυτοκίνητο και για κούνια είχε το τιμόνι. Η οικογένεια του Καμμένου είναι η προσωποποίηση των αυτοκινητιστών. Ξέρουν το αυτοκίνητο καλύτερα από τον καθένα. Η πρώτη λέξη που έμαθε μέσα στο σπίτι του ο Καμμένος ήταν “αυτοκίνητο”. Δεν γνωρίζει περισσότερο κάποια πράγματα; Δεν ξέρει καταστάσεις; Η λέξη “Καμμένος” είναι συνώνυμη με τη λέξη “αυτοκίνητο”!»

Τώρα αυτό το λες διαφήμιση;)

• Από τις μπλε στις πράσινες αγκαλιές και το ανάποδο, δείχνει να το διασκεδάζει πολύ που όλοι τον θέλουν τον Καρατζαφέρη…

«Τραβάει από το αριστερό χέρι το ΠΑΣΟΚ, τραβάτε από το δεξί χέρι εσείς, και η Ελλάδα μένει στον βάλτο. Εγώ προσπαθώ από ένα δέντρο με ένα σκοινί να την τραβήξω. Για να την τραβήξω όμως πρέπει να χαλαρώσετε εσείς την αντιπαλότητα που έχετε, διαφορετικά η Ελλάδα θα μείνει στον βάλτο», είπε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Και εκείνος, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα του πολιτικού ανδρός, του απάντησε όπως θα άξιζε σε πολιτικό του διαμετρήματος του Ανδρέα Παπανδρέου: «Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Καρατζαφέρης είναι ένας έντιμος άνθρωπος και είμαι βέβαιος ότι θα πει αυτό που είπε και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, «mea culpa» για το Μνημόνιο, γιατί γνωρίζω ότι και ο ίδιος κατανοεί πως ήταν πολύ μεγάλο λάθος αυτή η υπερψήφιση».

Μη χειρότερα Παναγία μου, δηλαδή…


Σχολιάστε εδώ