Έκαστος κατά τη συνεισφορά του…

Στη Ρηγίλλης επικρατεί προβληματισμός σχετικά με τη στάση που τηρούν αρκετά από τα κορυφαία στελέχη, που σε ορισμένες περιπτώσεις κινείται στα όρια της… «λευκής απεργίας». Κι αν η αποστροφή του κ. Σαμαρά «την ώρα της μάχης δεν χωράνε μεμψιμοιρίες και ιδιοτέλειες» αφορούσε τα στελέχη εκείνα που ανεπισήμως «γκρινιάζουν» για επιμέρους πολιτικές του κόμματος, ρίχνοντας νερό στον «μύλο της εσωστρέφειας, η αναφορά του ότι «την ώρα της μάχης θα μετρηθεί η παρουσία και η συνεισφορά όλων» είχε την έννοια «τελεσιγράφου» προς εκείνα τα στελέχη τα οποία παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Πόσω μάλλον που υπάρχουν κορυφαίοι οι οποίοι όχι μόνο δεν στηρίζουν δημόσια τις επιλογές του κ. Σαμαρά, αλλά στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους είτε τις αμφισβητούν είτε ακόμη χειρότερα, τις… «ακυρώνουν».
Στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι «το κόμμα καλείται να δώσει μια σκληρή μάχη, κάτω από αντίξοες συνθήκες, πολιτικά και επικοινωνιακά», ως εκ τούτου οφείλουν όλοι ανεξαιρέτως «να μπουν στην πρώτη γραμμή». Ταυτόχρονα δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για το ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που υπερασπίζονται ευθαρσώς την πολιτική του κ. Σαμαρά κατά του Μνημονίου, ενώ υπογραμμίζουν και την «άρνηση» ορισμένων να στηρίξουν ενεργά τους υποψηφίους του κόμματος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ειδικά δε στην περίπτωση του Β. Κικίλια η συμπεριφορά των βουλευτών που εκλέγονται στο λεκανοπέδιο έχει εξοργίσει τον κ. Σαμαρά, ο οποίος έχει πάρει προσωπικά τη συγκεκριμένη υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι προ εικοσαημέρου ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ανακοινώσει πρόγραμμα περιοδειών όλων ανεξαιρέτως των στελεχών, μεταξύ των οποίων και των δύο αντιπροέδρων, στην περιφέρεια. Αν εξαιρέσει κανείς μια… βιαστική επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου στην Κρήτη, τίποτα περισσότερο δεν έγινε. «Αφού δεν μπαίνουν στην πρώτη γραμμή Δήμας και Αβραμόπουλος, που έγιναν και αντιπρόεδροι, γιατί να το κάνω εγώ;», επιχειρηματολογούσε προ ημερών βουλευτής της Β’ Αθηνών.
Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε «πορεία στον λαό» εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου και ευρύ πρόγραμμα περιοδειών με τη συμμετοχή όλων. Λίγο νωρίτερα ωστόσο είχε προειδοποιήσει ότι «θα μετρήσει προσωπικά την παρουσία και τη συνεισφορά όλων» στέλνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα: ότι αυτήν τη φορά η απροθυμία και η αδράνεια θα έχουν συνέπειες!
Αποσύρθηκε η κόρη της Φάνης
Στο μεταξύ, υποψήφιοι, περιφερειάρχες κυρίως, επικοινωνούν με παράγοντες του κόμματος και επισημαίνουν την ανάγκη να κινητοποιηθεί ο κομματικός μηχανισμός προκειμένου να τους στηρίξει στην προεκλογική μάχη. Κατά τα λοιπά, στη Ρηγίλλης βλέπουν το ένα μετά το άλλο να κλείνουν τα «μέτωπα» με τους λεγόμενους «αντάρτες» των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, με τελευταίο αυτό στον Δήμο Γλυφάδας, όπου η Αλ. Πάλλη πείσθηκε τελικά να μην είναι υποψήφια κόντρα στον Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος είναι ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας.
Άλλωστε αν ο τελευταίος εκλεγεί δήμαρχος, θα επιστρέψει στη Βουλή η (μητέρα της) Φ. Πάλλη – Πετραλιά.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού, που λένε… Την ίδια στιγμή στα κεντρικά γραφεία φθάνουν πληροφορίες ή και καταγγελίες για πιέσεις που ασκούνται από οικονομικά και άλλα συμφέροντα σε υποψηφίους του κόμματος (π.χ. ο Κ. Αγοραστός στην Περιφέρεια Θεσσαλίας) ως προς τα πρόσωπα που θα συμπεριλάβουν στους συνδυασμούς τους.


Σχολιάστε εδώ