Στη σκαλωσιά…

#Η ατάκα της βδομάδας από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου, σε τηλεοπτική συνέντευξη: «Το κόμμα μας ήταν, είναι και θα είναι αυτό που είναι».
#Η ανακρίβεια της βδομάδας από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στο Όσλο: «Με την υποστήριξη του ελληνικού λαού υλοποιείται το πρόγραμμα στήριξης της χώρας». Κατά τα άλλα «αν ήταν απλός πολίτης μπορεί και ο ίδιος να έπαιρνε μέρος στις διαδηλώσεις» – που γίνονται, αν δεν το γνωρίζει ο κ. Παπανδρέου εναντίον του ολέθριου για τον τόπο «μηχανισμού στήριξης».
#Αν οι περιφερειάρχες θα είναι εν δυνάμει «μίνι πρωθυπουργοί», γιατί όχι ένας κοινός υποψήφιος από την πλειοψηφία που συγκροτεί το μέτωπο κατά του Μνημονίου; Δύσκολα αλλά όχι ανέφικτα πράγματα, ακόμη και για την ελληνική πολιτική ζωή και τα χάλια της. Η λύση θα έφερνε πολλές ανατροπές και σίγουρα θα αποδυνάμωνε τους στόχους και τις επιδιώξεις «τρόικας» – κυβέρνησης. Γιατί πιστεύουμε ότι δεν είναι ώρα για καταγραφή κομματικών δυνάμεων.
#Ευρύτερη κοινωνική συμμαχία κατά του Μνημονίου συγκρότησαν πρόσφατα κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου: ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – MAΣ – ΟΓΕ (συνδικαλιστές, βιοτέχνες, έμποροι, μαθητές, γυναίκες). Δεν γνωρίζαμε ότι οι αποφάσεις αυτές του ΚΚΕ δεν αποτελούσαν αυτονόητα «συμμαχικές δυνάμεις» μεταξύ τους. Όχι άλλη περιχαράκωση πια της Αριστεράς.
#Και νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά των όσων περιλαμβάνουν οι αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι 3833 και 3845 που επέβαλαν οι σύγχρονοι «κατακτητές» της «τρόικας». Από το προεδρείο (διαπαραταξιακό πάντα, δηλαδή και από την ΠΑΣΚΕ) της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Η προσφυγή αυτή υποστηρίζεται από διακεκριμένους νομικούς. Τον Αντ. Ρουπακιώτη, πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, τον Λ. Αποστολίδη,πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής, και τον Κ. Χρυσόγονο, καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
#Δύο στη Σταδίου, δύο στην Πειραιώς, το κόλπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην Πειραιώς (με γραφείο και στη Σταδίου) η υπουργός Λούκα Κατσέλη και ο υφυπουργός Βασ. Γκεγκέρογλου που μάλλον αναλαμβάνει υπεύθυνος για τη Νέα Γενιά, στη Σταδίου ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Κουτρουμάνης και η υφυπουργός Άννα Νταλάρα που αναλαμβάνει θέματα μετανάστευσης. Προσεχώς όμως η ανάθεση των αρμοδιοτήτων.
#Σοφά, κατά τη γνώμη μας, πράττουν οι ηγεσίες της παράταξης της Αριστεράς Αυτόνομη Παρέμβαση: Τόσο ο Γ. Γαβρίλης του ιδιωτικού τομέα όσο και ο Ηλ. Βρεττάκος του δημόσιου τομέα αποφάσισαν να μείνουν μακριά από τις σφοδρές αντιπαραθέσεις που ξέσπασαν στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μόνο φθορά και θλίψη προκαλεί η εικόνα που δυστυχώς εκπέμπει ο κάποτε ελπιδοφόρος αυτός πολιτικός χώρος.
#Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς εμφανίζεται υπό την ιδιότητα του αρχηγού για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αντιληπτό ότι η προετοιμασία ήταν εργώδης, ώστε η παρουσία και η παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προκαλέσει αίσθηση. Όμως τόση πια δυστοκία για όποιου είδους επικοινωνία με τους Γ. Μανώλη, Φιλ. Ταυρή και Βαγ. Μπουζούλα; Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο…

#Σύγκρουση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Π. Μπεγλίτη με συνδικαλιστές στη χημική βιομηχανία μαθαίνουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. Πολλές οι κατηγορίες κατά του κ. Μπεγλίτη. Θα ψάξουμε το θέμα.


Σχολιάστε εδώ