Προβληματικός ο πανόπτης που προμηθεύτηκε το ΕΣΡ!

Η λειτουργία του πανόπτη για την καταγραφή των τηλεοπτικών προγραμμάτων, που η αγορά του στοίχισε στο Δημόσιο περίπου 1.500.000 ευρώ, παρουσιάζει προβλήματα.
Δύο περίπου χρόνια τώρα, από τότε που τέθηκε σε λειτουργία, δεν παρουσιάζει κανονική καταγραφή. Άλλοτε καταγράφει τα προγράμματα και άλλοτε όχι.
Η κακή του λειτουργία διαπιστώθηκε ύστερα από έλεγχο που διενήργησε η «Κοινωνία της Πληροφορίας», αφήνοντας ως προς τούτο έκθετους τον πρόεδρο και το ειδικό κλιμάκιο εκ τεχνικών του ΕΣΡ.
Είναι ωστόσο ζητούμενο αν η προκήρυξη περιελάμβανε όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές, κατά πόσο δηλαδή διασφάλιζαν τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του μηχανήματος που θα αγοραζόταν.
Τελικά το ΕΣΡ υπέγραψε την παραλαβή του μηχανήματος ύστερα από διαβεβαίωση του τεχνικού τμήματος ή το όλο θέμα παραμένει μετέωρο;
Σημειώνεται ωστόσο ότι ο αρμόδιος τεχνικός που είχε προσληφθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων αναγκών, με πρόταση του προέδρου του ΕΣΡ κ. Ιωάννη Λασκαρίδη και ύστερα από συνεννόηση με τον τέως πρόεδρο της Βουλής Δημ. Σιούφα, εξελέγη μέλος του ΔΣ της Ανεξάρτητης Αρχής του ΕΣΡ, αν και πρόκειται για πολύ νέο υπάλληλο και εν πάση περιπτώσει χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για μια τέτοια υψηλή θέση. Τα κριτήρια της επιλογής του τα γνωρίζει ασφαλώς ο κ. Λασκαρίδης.


Σχολιάστε εδώ