Πιέσεις για κοινό μέτωπο Μητρόπουλου – Δημαρά

Τους επισημαίνουν ότι έτσι μπορούν να συσπειρώσουν όλους τους πολίτες που θίγονται ή διαφωνούν με το Μνημόνιο και να ενισχύσουν τις πιθανότητες να περάσουν στον Β΄ Γύρο. Αν και κανείς μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις, η προοπτική ενός ενιαίου ψηφοδελτίου φαντάζει αυτήν τη στιγμή αν όχι ανέφικτη, εξαιρετικά δύσκολη, καθώς σκοντάφτει σε διάφορα εμπόδια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δημαράς δεν δέχεται να είναι δεύτερος (αντιπεριφερειάρχης) κάτω από τον κ. Μητρόπουλο, ενώ κι ο τελευταίος δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραχωρήσει την πρώτη θέση. Αμφότεροι λένε ότι προηγούνται ο ένας του άλλου στις δημοσκοπήσεις. Κατά της συνεργασίας όμως τάσσεται και ο Συνασπισμός. Κι αυτό διότι ούτε νʼ ακούσουν θέλουν το όνομα του κ. Δημαρά, με το σκεπτικό ότι υπερψήφισε τα περισσότερα από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης (περικοπές συντάξεων, επιδομάτων κ.ά.), αλλά και το Σχέδιο «Καλλικράτης». Υπέρ του Αλ. Μητρόπουλου (σ.σ. ρεπορτάζ για την εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας στη σελίδα 19) έχουν ταχθεί οι δυνάμεις οι προερχόμενες από το ΔΗΚΚΙ.

Στο μεταξύ στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί ένας αδικαιολόγητος εφησυχασμός όσον αφορά τις εξελίξεις στην Περιφέρεια Αττικής, που μπορεί να είναι απόρροια της εκτίμησης που κάνουν ορισμένα στελέχη του για τη στάση που θα τηρήσουν οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος. Όπως εξηγούν, οι απογοητευμένοι (αγανακτισμένοι) «ΠΑΣΟΚοι» στον Α΄ Γύρο θα ψηφίσουν Δημαρά, Μητρόπουλο ή οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο και θα «εκτονώσουν» κατʼ αυτόν τον τρόπο τον θυμό τους για την κυβερνητική πολιτική. Στον Β΄ Γύρο, με… ήσυχη τη συνείδησή τους πλέον θα πάνε να ψηφίσουν τον Γ. Σγουρό, προκειμένου να προστατεύσουν το Κίνημα από μια εκλογική ήττα. Προσέγγιση τουλάχιστον απλοϊκή για τα σημερινά δεδομένα και με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Το αργότερο μέχρι την Τρίτη από την Ιπποκράτους θα δοθούν και τα τελευταία 40 ονόματα υποψηφίων δημάρχων του ΠΑΣΟΚ, με μεγάλο «αγκάθι» να παραμένει η Καλαμάτα, όπου μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής δεν είχε ακόμη… εντοπισθεί υποψήφιος. Ανάλογο πρόβλημα είχαν και στον Δήμο Λαμίας, αλλά βρέθηκε τελικά υποψήφιος να… θυσιασθεί, αφού το ΠΑΣΟΚ εκεί δεν έχει καμιά τύχη! Τέλος στη Θεσσαλονίκη σε όλες τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ντέρμπι Γκιουλέκα-Μπουτάρη και πολλά θα εξαρτηθούν από το ποσοστό της αποχής.


Σχολιάστε εδώ