Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

Ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή με ακριβή στοιχεία σχετικά με τις πρόσφατες ελληνοϊσραηλινές συμφωνίες και το ακριβές περιεχόμενο τους.

>Ασφαλισμένοι του Δημοσίου (περίπου 1,5 εκατ.) υποβάλλονται το τελευταίο διάστημα σε μια απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών (από τις 3/8/2010) ο ΟΠΑΔ δεν αποζημιώνει παρακλινικές εξετάσεις, των οποίων η τιμή δεν έχει προσδιοριστεί με Προεδρικό Διάταγμα, επισημαίνει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης. Ζητά να πληροφορηθεί πότε οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ θα σταματήσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους το κόστος των εξετάσεων, το οποίο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, και μπορεί να κυμανθεί από 15 έως και 2.000 ευρώ για 80 παρακλινικές εξετάσεις.

>Αν θα εκπονήσουν και θα εφαρμόσουν αμέσως ένα Εθνικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Φτώχειας, το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των κοινωνικών δαπανών, σύνθετα προγράμματα κοινωνικής και εργασιακής ένταξης των ευπαθών ομάδων και θα συνδέεται οργανικά με την αναπτυξιακή πολιτική, τις πολιτικές απασχόλησης, εκπαίδευσης, υγείας, στέγασης και τις περιφερειακές πολιτικές, όπως προτείνει στη σχετική «γνώμη» της η ΟΚΕ, καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης.

>Το γεγονός ότι έχουμε την ακριβότερη τιμή αμόλυβδης βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ότι εδώ και 11 μήνες η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική, θεσμική ή άλλη παρέμβαση στην αγορά καυσίμων επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Μουσουρούλης. Ερωτά πώς κατανέμονται οι αρμοδιότητες για τον τομέα των πετρελαιοειδών μεταξύ των εμπλεκομένων υπουργείων, τι θα ισχύσει τελικά ως προς το φορολογικό καθεστώς του πετρελαίου θέρμανσης, και πόσοι έλεγχοι έχουν διεξαχθεί από τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ) και με τι αποτελέσματα.

>Τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης για βρέφη, από 23% σε 5%, ζητά ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου. Ζητά επίσης να υπάρξουν ενέργειες που θα ενισχύσουν την οικονομική υπόσταση των οικογενειών που αποκτούν παιδιά, παρέχοντας έκπτωση για παράδειγμα στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τα οποία συνήθως εκτινάσσονται για την κάλυψη των πολλαπλών αναγκών των παιδιών, ειδικά κατά τα τρία πρώτα τους έτη.


Σχολιάστε εδώ