Να… ξεκολλήσει το ΕΣΠΑ, πρώτος στόχος της Λ. Κατσέλη

Όχι άλλη Γενική Γραμματεία (υπάρχουν ήδη τέσσερις) στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο τέως κ. Α. Λοβέρδος είχε δρομολογήσει τη δημιουργία νέας Γενικής Γραμματείας (ενώ υπάρχει ο ειδικός γραμματέας Μιχ. Χάλαρης, ο οποίος άριστα συνεργάζεται με τον πρόεδρο του ΣΕΠΕ Ηλ. Κιούλο, με ικανοποιητικά, σε σχέση με τις δυνατότητες που υπάρχουν, αποτελέσματα).
Μια Γενική Γραμματεία μόνο το βόλεμα ημετέρων θα εξυπηρετήσει και ως συνήθως τις πελατειακές σχέσεις. Η νέα υπουργός Λ. Κατσέλη έχει πολλά και απαραίτητα να πράξει: να κινητοποιήσει υπηρεσίες και μηχανισμούς για να ξεκολλήσει και να τρέξει το ΕΣΠΑ, που είναι σε τόσο κρίσιμους καιρούς κολλημένο τα τελευταία 10 χρόνια (!), με ευθύνη όλων όσοι παρήλασαν από τις καρέκλες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η κ. Κατσέλη ας είναι η υπουργός που θα αναλάβει τη συνολική ανασυγκρότηση του υπουργείου και όχι μεμονωμένων υπηρεσιών, όπως έκριναν ότι τους εξυπηρετούσε οι προκάτοχοί της. Η στελέχωση των υπηρεσιών, έστω και με εσωτερική ανακατανομή των υπαλλήλων, που στην πλειοψηφία τους είναι και πολύ έμπειροι, είναι προφανές ότι θα έθετε σε λειτουργία το υπουργείο-κόμβο για εργαζομένους, συνταξιούχους, ανέργους.
Στους χαλεπούς αυτούς καιρούς η αύξηση των λειτουργικών εξόδων μόνο τους πολίτες θα επιβαρύνει. Ας ξεχαστεί λοιπόν η πέμπτη Γενική Γραμματεία και ας ενισχυθούν με κάθε τρόπο ο ειδικός γραμματέας και ο επικεφαλής του ΣΕΠΕ με πρόσληψη επιθεωρητών εργασίας, προγραμματισμό και συντονισμό. Η υπουργός έτσι κι αλλιώς θα είναι «στόχος» κοινωνικών κινητοποιήσεων, καθώς εκ της θέσεώς της θα κληθεί να υλοποιήσει επαχθείς ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά, στα οικονομικά και στα εργασιακά που επιβάλλουν η «τρόικα» και το κυβερνητικό επιτελείο.


Σχολιάστε εδώ