Μικρά και… ενοχλητικά

Περί όνου σκιάς
Το όριο ηλικίας των Μητροπολιτών, λένε κληρικοί της Συνόδου, θα απασχολήσει την Ιεραρχία του Οκτωβρίου μόνο την ημέρα που θα κάνει την εισήγησή του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου. «Το ενδιαφέρον των ιεραρχών θα μονοπωλήσουν άλλα, σοβαρότερα θέματα και όχι αυτό» εκτιμά έμπειρος κληρικός. «Μπροστά σε αυτά που θα θέσουν στον Αρχιεπίσκοπο και θα ζητηθούν πειστικές εξηγήσεις από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, με κυρίαρχο το θέμα της πώλησης των οικοπέδων στη Βουλιαγμένη, το θέμα του ορίου ηλικίας είναι μάλλον μια κουβέντα περί… όνου σκιάς» υποστηρίζει.

Άλλοι κάνουν κουμάντο…
Όπως γράφει και εκκλησιαστικό μπλογκ (romfea.gr), που είναι πάντα μέσα στα πράγματα, «το θέμα του ορίου ηλικίας δεν το θέτει η κυβέρνηση, αλλά εκκλησιαστικοί κύκλοι στέλνουν μηνύματα στο εσωτερικό της Ιεραρχίας», ώστε να μην υπάρχουν εντάσεις και αμφισβητήσεις των επιλογών του Αρχιεπισκόπου κατά τη σύνοδο της Ιεραρχίας. Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη, ότι «από κυβερνητικούς παράγοντες ασκήθηκαν πιέσεις στον Αρχιεπίσκοπο για να μπει όριο ηλικίας», όπως έγραψε και ο «Μικροπολιτικός» των «Νέων». Άλλωστε δεν είναι κάτι το νέο ότι ο κ. Ιερώνυμος «ακούει» τον πρωθυπουργό.

Δύσκολο φθινόπωρο
Η συνολική διαχείριση των οικονομικών από τις υπηρεσίες της Συνόδου, το θέμα της πώλησης των οικοπέδων σε εφοπλιστές και η απόλυτη ταύτιση του Αρχιεπισκόπου με την κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα θέσουν «εκτός ημερησίας διάταξης» οι Μητροπολίτες στη σύνοδο του Οκτωβρίου, όπως κυκλοφορεί ευρέως στα εκκλησιαστικά πηγαδάκια. Δύσκολος ο επόμενος μήνας για τον Αρχιεπίσκοπο…


Σχολιάστε εδώ