Μια ηχηρή αποκάλυψη
Ο πρώτος που απέρριψε την… τιμητική πρόταση, να διαδεχθεί δηλαδή τον Χρ. Παπουτσή, ήταν ο Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος επικαλέσθηκε τον φόρτο εργασίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Οι πραγματικοί λόγοι ήσαν ωστόσο άλλοι. Συγκεκριμένα, είπε «όχι» πρώτον σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι στον ανασχηματισμό δεν πήρε κυβερνητική θέση, την οποία κατά την άποψή του δικαιούτο λόγω του ότι τους προηγούμενους μήνες είχε «προσφέρει έργο», και, δεύτερον, διότι πληροφορήθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης ότι… προάγεται. «Αν ήθελαν να γίνω γραμματέας, θα έπρεπε να μου το πουν ευθέως και όχι να το μαθαίνω από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα», έλεγε στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του.
Αρνητική ήταν επίσης η απάντηση του Θ. Τσούρα, ο οποίος επί μήνες εργάστηκε εντατικά για την επιλογή των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων και εξέφρασε την επιθυμία να ξεκουραστεί.
Κατόπιν τούτου το όνομα που συζητείται εντόνως τα τελευταία 24ωρα είναι του Γ. Δριβελέγκα. Την Πέμπτη μάλιστα στο καφενείο της Βουλής ο τελευταίος δεχόταν προκαταβολικά τα συγχαρητήρια βουλευτών, αλλά εκείνος δήλωνε… πλήρη άγνοια.
Στο μεταξύ, επειδή ο Π. Ευθυμίου λόγω της θέσης του στον ΟΑΣΕ απουσιάζει συχνά εκτός Ελλάδας, υπάρχει εισήγηση στον Γ. Παπανδρέου να ορισθούν τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.