ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔ ΣΤΟΝ ΒΑΣΣΑΡΑ Ο ΠΙΛΑΒΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΙΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ

Η πίεση προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο (φωτο) ήταν έντονη και δεν υπήρχε περίπτωση να γλίτωνε ο Δαλούκας, παρά την προσπάθεια του Νικόλα Πατέρα. Ο βολιώτης ρέφερι αποχώρησε μόνος του και διευκόλυνε τον Πιλάβιο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, όμως, έχει αντιληφθεί ότι η πίεση θα ‘ναι φέτος πολύ πιο έντονη σε σύγκριση με την πρώτη διετία του στην κορυφαία θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό προσανατολίζεται να αυξήσει τις αρμοδιότητες του Κύρου Βασσάρα (φωτο). Έτσι, θα χρίσει αφεντικό της διαιτησίας τον άλλοτε διεθνή ρέφερι και θα βγει ο ίδιος από το αδιέξοδο.
Ο Πιλάβιος αντιλήφθηκε ότι έτσι όπως άρχισε η σεζόν δύσκολα θα γλίτωνε και ο ίδιος. Κάποια στιγμή θα δεχόταν τόσο έντονα πυρά που μόνο ένα θαύμα θα τον έσωζε και θα τον διατηρούσε στη θέση του. Επειδή, όμως, δεν έχει πρόθεση να συμπεριληφθεί στις παράπλευρες απώλειες, θα ρίξει το χαρτί του Βασσάρα στο τραπέζι, όπως άλλωστε του ζήτησαν αρκετοί παράγοντες, και έτσι θεωρεί ότι θα πετύχει, έστω και προσωρινά, την ειρήνη. Διότι ανεξάρτητα απ’ όσα είπαν οι παράγοντες μετά τη συνεδρίαση της Λίγκας την προηγούμενη Τετάρτη, η συναίνεση διαρκεί στην Ελλάδα μέχρι την Κυριακή. Τότε αρκεί ένα σφύριγμα για να ηχήσουν εκ νέου τα τύμπανα του πολέμου.
Η πλήρης δραστηριοποίηση του Βασσάρα ενδεχομένως να επιφέρει αλλαγές στη σύνθεση της ΚΕΔ. Με τον νυν πρόεδρο Βασίλη Τεροβίτσα, άλλωστε, ο Κύρος δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις και θεωρείται αδύνατη η συνεργασία τους.
Ίσως, όμως, σώσει ο Πιλάβιος τον Αγρινιώτη, επειδή θεωρείται δικός του άνθρωπος. Εκτός και αν τελικά μπει ο Τεροβίτσας στον κατάλογο με τις παράπλευρες απώλειες. Κάτι πολύ πιθανό, καθώς αρκετοί σύμβουλοι της ΕΠΟ υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να κλείσει ο κύκλος μόνο με την αποπομπή του Δαλούκα.
Η προοπτική αναρρίχησης του Βασσάρα στην κορυφή της πυραμίδας είναι κάτι που επιθυμεί και ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί. Έχει, άλλωστε, σε εκτίμηση τον Έλληνα και, μάλιστα, διατηρεί φιλική σχέση μαζί του μέσω του Θόδωρου Θεοδωρίδη.


Σχολιάστε εδώ