Γράφει τους νόμους στα παλιά της τα… παπούτσια η Επιτροπή Ανταγωνισμού…

Θυμούνται οι αναγνώστες μας τις ιστορίες που έχουν αναδειχθεί από το «ΠΑΡΟΝ» για τη μη εφαρμογή των νόμων και στην υπόθεση Δρίτσα με τον καφέ και με τα ξενόγλωσσα βιβλία αλλά και για την απίθανη υπόθεση που πρέπει να καταγραφεί στο Βιβλίο Γκίνες για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που γίνεται κατά των βιντεοκλάμπ με τις προσφορές DVD από τις εφημερίδες, ως… παλιάς κοπής κι άρα… κακής ποιότητας, ώστε έτσι να μην έχουν πρόβλημα οι «νταβατζήδες».

Όμως και ο νυν πρόεδρος κ. Κυριτσάκης, που τοποθετήθηκε σε αντικατάσταση του παρένθετου λόγω αμαρτιών (που έχουν προκαλέσει ποινικές διώξεις εναντίον του) κ. Ζησιμάτου, στην ίδια πεπατημένη προχωρεί.

Ο κ. Κυριτσάκης, ως πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, θα περίμενε ο καθένας ότι θα ήταν άτεγκτος. Και θα ήταν πραγματική ασπίδα του πολίτη. Και πολύ περισσότερο η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις σχέσεις της με τους συνεργαζόμενους μαζί της θα λειτουργούσε αυστηρά με τον τύπο του νόμου. Κι όμως το εντελώς αντίθετο πράττει στην υπόθεση που σήμερα φέρνουμε στο φως.

Πρόκειται για την προκήρυξη που είχε κάνει η ΕΑ στις 30 Ιουνίου 2009 με την οποία ζητούσε την αγορά κτιρίου γραφείων 4.500-5.500 τ.μ. με δεσμευτική προσφορά για 60 ημέρες από την προφορική μειοδοσία για εγγυητική επιστολή συμμετοχής ποσού 700.000 ευρώ.

Έγινε ο διαγωνισμός, μοναδική εταιρεία που συμμετείχε ήταν η «Αναστηλωτική ΑΤΕ».

Πέρασαν οι 60 μέρες χωρίς καμία ειδοποίηση της εταιρείας από την ΕΑ, ούτε καν ζήτησε παράταση της ισχύος τής προσφοράς ή να την καλέσει για διαπραγμάτευση, οπότε ύστερα από 76 μέρες ζήτησε με επιστολή που έστειλε στις 15 Σεπτεμβρίου την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής, αφού δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες και η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έδειξε κανένα… σημάδι καπνού ότι ήθελε το κτίριο.

Ποια ήταν η συνέχεια; Κρατηθείτε… Όχι μόνο αρνείται να επιστρέψει την εγγυητική επιστολή, αλλά και απειλεί να εισπράξει τις 700.000 ευρώ, θεωρώντας ότι η εγγυητική κατέπεσε (!), με επιστολή που δέησε να στείλει στην εταιρεία στις 23 Νοεμβρίου 2009, δηλαδή ύστερα από 150 μέρες!

Όταν μάλιστα η τότε υπουργός Οικονομικών, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη είχε ανακοινώσει δημόσια ότι ο διαγωνισμός αυτός έχει ακυρωθεί για λόγους οικονομίας και γιατί δεν θα γίνουν προσλήψεις. Να σημειωθεί ότι ποτέ ο κ. Κυριτσάκης δεν πήρε την έγκριση για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, από τον εποπτεύοντα υπουργό, όπως προβλέπει η υπ’ αρθ. 447/2003 γνωμοδότηση του ΝΣΚ.

Η παρανομία -εκβιασμό θα τον λέγαμε εμείς- είναι σκαστή και νομίζουμε ότι πρέπει να επέμβει ο νέος υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Σχολιάστε εδώ