«Αντιμνημονιακή» ρητορική

Η επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ την οδηγεί νομοτελειακά, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, να διεκδικεί ψήφους από την ίδια δεξαμενή με τα κόμματα και τις κινήσεις της Αριστεράς. Έτσι στην Περιφέρεια Αττικής με «αντιμνημονιακή» ρητορική κατεβαίνουν ο Βασίλης Κικίλιας (ΝΔ), ο Αλέκος Αλαβάνος (Μέτωπο), ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ), ο Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΝ) και ο Γιάννης Δημαράς (ανεξάρτητος). Και το ερώτημα είναι: Τι τύχη μπορεί να έχει ο υποψήφιος της ΝΔ ψαρεύοντας στην ίδια δεξαμενή με τόσους άλλους; Πόσω μάλλον που ο Βασίλης Κικίλιας κουβαλάει στους ώμους του τις πολιτικές αμαρτίες των κυβερνήσεων της ΝΔ, που οδήγησαν στο Μνημόνιο.
• Η «αντιμνημονιακή» στρατηγική της Ρηγίλλης είναι απαρχής άσφαιρη, καθότι το εκλογικό σώμα έχει εμπεδώσει επαρκώς ότι το κυβερνητικό παρελθόν της ΝΔ μας οδήγησε στο Μνημόνιο. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης θεωρεί το Μνημόνιο «αναγκαίο κακό» κι ως εκ τούτου αποδοκιμάζει την επικοινωνιακή στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς επιτίθεται στην «κυβέρνηση του Μνημονίου» γίνεται ελάχιστα πιστευτός καθότι οι πολίτες δεν έχουν κοντή μνήμη κι άλλωστε είναι πρόσφατα τα «επιτεύγματα» των κυβερνήσεων της ΝΔ. Ταυτόχρονα όμως η «αντιμνημονιακή» ρητορική του κ. Σαμαρά πάσχει όταν δεν συνοδεύεται από μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση εξόδου από το Μνημόνιο. Έτσι εγκαταλείπει τον κοινωνικό χώρο της υπευθυνότητάς του στο έλεος του Γ. Παπανδρέου.
• Μήπως όμως η ΝΔ εισπράξει κέρδη στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με την «αντιμνημονιακή» ρητορική; Κατά τη γνώμη μας, τα κόμματα και οι κινήσεις της Αριστεράς αποκλείεται να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο τους υποψήφιους της ΝΔ. Επιπρόσθετα και το εκλογικό σώμα της Αριστεράς έχει πρόσφατες μνήμες από το κυβερνητικό παρελθόν της ΝΔ και άλλωστε παραδοσιακά δεν ρίχνει ψήφο προς τα Δεξιά. Έτσι η «αντιμνημονιακή» στρατηγική της Ρηγίλλης το μόνο που θα καταφέρει είναι να τσουβαλιάσει τη ΝΔ με τα κόμματα διαμαρτυρίας.


Σχολιάστε εδώ