Αναγκαία… προϋπόθεση!

Ασφαλώς δεν θα επαναληφθεί η καταγραφή απόψεων, θέσεων και προτάσεων για ζητήματα εξόχως απλά που, ωστόσο, εξελίχθησαν στρεβλά και γιγαντώθηκαν ως προβλήματα που ταλαιπωρούν διαχρονικά τα ποδοσφαιρικά πράγματα του τόπου. Έτσι περιοριζόμαστε στο εξής… ένα αυτονόητο!

– ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν δικαιούνται να φωνασκούν για τη διαιτησία. Συναφώς όφειλαν (και οφείλουν πάντα) να κατανοήσουν ότι στο Πρωτάθλημα συμμετέχουν… και άλλες ομάδες, άνευ των οποίων τα εκατομμύρια που επενδύουν οι δύο «μεγάλοι» θα είναι χωρίς αντίκρισμα. Εκτός πια κι αν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε Πρωτάθλημα για… δύο, οπότε υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό, μη εξαιρούμενων και των αθλημάτων της πυγμαχίας και της πάλης (σημειολογική η αναφορά).

Αναγκαία λοιπόν προϋπόθεση είναι η συμμετοχή και… άλλων ομάδων στο Πρωτάθλημα.

Όμως, φευ, οι πλείστες εξ αυτών -προσδεδεμένες στο κόκκινο ή στο πράσινο άρμα- αδυνατούν να αναδείξουν έναν ηγέτη που θα άρθρωνε λόγο διαφορετικό. Κάτι που θα όφειλαν -λέμε, τώρα- να επιδιώκουν και οι «αιώνιοι», στο επίπεδο του επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής. Που προτιμούν, ωστόσο, το μέτρημα των… «κουκιών», έστω κι αν στο τέλος οι «πράσινοι» επιλέγουν τον «κόκκινο», ο οποίος (κρίμα) αδικεί τον εαυτό του διαβλέποντας ότι… κινδυνεύει η χώρα από ένα σφύριγμα!

Κι όμως, αγαπητέ κ. Μαρινάκη.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι έχετε τη δυνατότητα -όπως και ο Πατέρας- να προσφέρετε τις καλές σας υπηρεσίες και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι απολύτως βέβαιο ότι μπορείτε και γι’ αυτό αδυνατούμε να συμβιβαστούμε με το ενδεχόμενο να μη θέλετε.

Έτσι άλλωστε, βλέποντας «το όλον», θα προστατεύσετε εξελικτικά και την επένδυσή σας. Ο ηγέτης, άλλωστε, δείχνει τον δρόμο, πηγαίνοντας ακόμη και αντίθετα στο ρεύμα, αν αυτό είναι αναγκαίο. Είναι δικαίωμά του, χωρίς να απαιτείται η… άδεια φιλάθλων και εφημερίδων!

Αναφερόμαστε, όχι από αβλεψία, στο δικαίωμα και όχι στην υποχρέωση που έχει εκείνος που μπορεί (και θέλει…).

Ως επικεφαλής, λοιπόν, του χώρου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου -εν τη ευρεία εννοία- μακάρι να αναλάβετε δράσεις και πρωτοβουλίες. Δουλειά δική σας και της… ΕΠΟ (λέμε τώρα, για την ΕΠΟ) είναι και όχι του αξιότιμου κ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας! Σε κάθε περίπτωση, η συσσωρευμένη κακοπιστία δεκαετιών δεν θα συγχωρεί, στο μέλλον, κι αυτά τα ανθρώπινα λάθη. Που θα υπάρξουν αναπόφευκτα… Εκτός, πια, κι αν αντί για… πέντε (5) διαιτητές ξεμείνουμε εντελώς από «άρχοντες» των γηπέδων, οπότε και θ’ αρχίσουμε να ψαχνόμαστε… Όλα άλλωστε μπορεί να συμβούν στη χώρα αυτή.

Ακόμη και να προσφύγουμε σε… Μηχανισμό Διαιτητικής Στήριξης, καταφεύγοντας και σε κάποιον τύπο «Διαιτητικού… Μνημονίου»!

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται και… μη χειρότερα.


Σχολιάστε εδώ