Όλους τους αντιπεριφερειάρχες θα τους ορίσει το ΠΑΣΟΚ, προβλέπει η συμφωνία με Τατούλη

Αυτό προκύπτει από όλες τις πληροφορίες και τις ενδείξεις, καταρρίπτει και τις διακηρύξεις του τελευταίου περί ανεξάρτητης προσωπικότητας, ενώ η ευθεία στήριξή του από το ΠΑΣΟΚ θα εξελιχθεί σε «μπούμερανγκ». Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κρίσιμη σύσκεψη, όταν στελέχη επισήμαναν στον πρωθυπουργό ότι μια τέτοια κίνηση θα συνιστούσε «πρόκληση» προς τους ψηφοφόρους του κόμματος, εκείνος αντέτεινε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να δεχτούν να είναι υποψήφιοι είτε ο Δ. Ρέππας είτε ο Π. Μπεγλίτης.

Στο πλαίσιο της «μυστικής συμφωνίας», το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον κ. Τατούλη σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη νίκη του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας Δ. Δράκου, ενώ ο κ. Τατούλης θα εκχωρήσει στην Ιπποκράτους το δικαίωμα να ορίσει όλους τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες. Που σημαίνει ότι ακόμη και στην περίπτωση που εκλεγεί, θα είναι «όμηρος» των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι και θα του επιβάλλουν την άποψή τους σε όλα τα σημαντικά ζητήματα. Από την πλευρά του, ο κ. Τατούλης έχει δεσμευτεί να στηρίξει τους υποψήφιους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική του περιφέρεια, την Αρκαδία, κατευθύνοντας σ’ αυτούς ψηφοφόρους προερχόμενους από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι αναφανδόν υπέρ του κ. Τατούλη ήταν οι Ρέππας, Γρηγοράκος, Γιαννακοπούλου, Κουσελάς, ενώ κατηγορηματικά αντίθετος ήταν ο Μπεγλίτης.

Ωστόσο η επιλογή του κ. Παπανδρέου προκαλεί έντονες αντιδράσεις μεταξύ των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στην Πελοπόννησο, αρκετοί από τους οποίους δεν πρόκειται να στηρίξουν τον κ. Τατούλη, ενώ ορισμένοι ίσως και να τον «σαμποτάρουν». Αλλά ακόμη και οι απλοί ψηφοφόροι δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία να μην κατεβάζει δικό του υποψήφιο και να καταφεύγει σε πρόσωπο από άλλον πολιτικό χώρο. Αντιδράσεις σημειώνονται και μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, οι οποίοι αποτελούν και τον πυρήνα των οπαδών του κ. Τατούλη. «Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε έναν άνθρωπο που τον στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και βρίζει σε καθημερινή βάση την παράταξη» λένε χαρακτηριστικά. Σ’ αυτό το τελευταίο θα εστιάσουν τις προσπάθειές τους από τη Ρηγίλλης προκειμένου να τον φθείρουν καθ’ οδόν προς τις εκλογές: Σε κάθε ευκαιρία θα ανασύρουν δηλώσεις του προσβλητικές τόσο για τη ΝΔ όσο και για τους Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά.

Εξίσου τεταμένη είναι η κατάσταση και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ, οι οποίοι δεν μπορούν να σκεφτούν το ενδεχόμενο να βρεθούν στο ίδιο «στρατόπεδο» με τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους είχαν σκληρές συγκρούσεις σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι μάλιστα σημαντικό το κομμάτι αυτών που επικρίνουν τον Γ. Καρατζαφέρη για την απόφασή του να συμπλεύσει με τον Γ. Παπανδρέου στη στήριξη του Π. Τατούλη.


Σχολιάστε εδώ