ψίθυροι από Μαξίμου – Ρηγίλλης…

• Αμέτι μουχαμέτι θέλει να γίνει ακαδημαϊκός… Δεν το αντέχει ότι παρά τις ισχυρές φιλίες του και τις πλάτες, ιδιαίτερα στον εκδοτικό και εφοπλιστικό χώρο, έχει το… θράσος η Ακαδημία να μην ανοίγει την πόρτα στον συνταξιούχο καθηγητή κ. Χάρη Ρούσσο. Έτσι, παρά τις επανειλημμένες απορρίψεις του, επανέρχεται και πάλι. Και προσπαθεί, με παρέμβαση των γνωριμιών του, να αλλάξει το αντικείμενο της έδρας που πρόσφατα προσδιορίστηκε από την Τάξη ως έδρα αμιγώς παθολογίας, αποκλειομένων των Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας, Εντατικολογίας, Ορθοπεδικής κ.λπ. Ζήτησε μάλιστα από την Ακαδημία τα πρακτικά, απειλώντας ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσει την προκήρυξη της έδρας με το πιο πάνω αντικείμενο. Η ενέργεια αυτή του κ. Ρούσσου, παρότι δεν έχει καμία σημασία, διότι η Τάξη κατά νόμον είναι η μόνη αρμοδία να καθορίσει το αντικείμενο της έδρας, έχει εξοργίσει τους ακαδημαϊκούς της Τάξης.
Αλλά αυτά μπορεί να είναι για τον κύριο Χάρη ψιλά γράμματα. Όμως οι ακαδημαϊκοί που ανθίστανται στις επιδιώξεις του έχουν διαφορετική άποψη, αρνούνται να υποκύψουν στις πιέσεις παραβιάζοντας τους νόμους.

• Λίστα με τα ονόματα όσων μετέφεραν πρόσφατα τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό προκειμένου να αποφύγουν τη φορολόγηση έχει η Τράπεζα της Ελλάδος. Τα ονόματα αυτά τελούν εν γνώσει του ΣΔΟΕ και του ΥΠΟ, το οποίο έχει ορίσει προθεσμία μέχρι τον Οκτώβριο για την επιστροφή των κεφαλαίων και τη φορολόγησή τους με συντελεστή 5%.
Γιατί όμως ο κατάλογος δεν έχει δει ακόμα το φως της δημοσιότητας; Δεν δικαιούται ο αγρίως φορολογούμενος πολίτης που πάντα πληρώνει τη νύφη να γνωρίζει ποιοι από τους «έχοντες και κατέχοντες» επιχείρησαν με πλάγιο τρόπο να μη συμμετάσχουν στα βάρη της δημοσιονομικής εξυγίανσης;
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στον κατάλογο υπάρχουν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης, χωρίς να εξαιρούνται και οι… πεθερές. Κύριε Παπακωνσταντίνου, πότε θα λυθεί η σιωπή σας;


Σχολιάστε εδώ