Παραιτούνται δικαστές από το ΑΣΕΠ!

Αιτία είναι οι περικοπές στις αποδοχές τους και μάλιστα αντέδρασαν από τον περασμένο Μάρτιο, έπειτα από μια εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που όριζε ότι η αμοιβή τους θα είναι στο πλαφόν που έχει οριστεί για τους γενικούς γραμματείς υπουργείων, που ανέρχεται στα 3.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει περικοπή 1.300 ευρώ τον μήνα.

Όμως έχει κριθεί, όπως υποστηρίζουν, απʼ όλες τις Ολομέλειες των ανώτατων δικαστηρίων, ότι οι αποδοχές των συνταξιούχων δικαστών είναι στο όριο των αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Τον περασμένο Απρίλιο έγινε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει διορθωτική εγκύκλιος, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει εκδοθεί.

Έτσι τώρα υποχρεούνται να επιστρέψουν 8.000 ευρώ.

Δεν είναι… αθώα αυτή η αντιμετώπισή τους, λένε κύκλοι δικαστών που υπηρετούν στο ΑΣΕΠ. Υποψιάζονται ότι μεθοδεύεται η με… εύσχημο τρόπο αναγκαστική αποχώρηση δικαστών από το ΑΣΕΠ ώστε οι θέσεις τους να στελεχωθούν από υπαλλήλους που θα εκτελούν τις εντολές του εκάστοτε υπουργού Εσωτερικών.

Αν τα περί των προθέσεων αυτών δεν έχουν βάση, τότε ας δει η κυβέρνηση πώς θα λύσει το πρόβλημα των αποδοχών των δικαστών που είναι στο ΑΣΕΠ.


Σχολιάστε εδώ